DATA I i II ŚNIADANIE DRUGIE DANIE ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek

17.02.2020

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane

z masłem i pastą jajeczną ze szczypiorkiem, plasterki ogórka kiszonego, herbata.

Diety – Kaszka b/m, margaryna flora light, dżem.

Banany.

Medaliony drobiowe w sosie morelowym, makaron, buraczki, surówka z białej kapusty, jabłka

 i koperku z oliwą, kompot wieloowocowy.

Fasolkowa z ziemniakami. Jogurt wiśniowy, wafle ryżowe.

Diety – napój wiśniowy na bazie mleka sojowego.

Alergeny gluten, mleko, laktoza, jaja gluten, jaja
seler laktoza
Wtorek

18.02.2020

 

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane

z masłem i mozarellą, pomidory z bazylią, herbata owocowa.

Diety – Kaszka b/m, margaryna flora light, wędlina.

Kiwi, jabłka.

Kotlet jajeczny w sosie koperkowym, ziemniaki, szpinak, surówka z marchewki, jabłka i żurawiny

 z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy.

Diety – b/jogurtu.

Kalafiorowa z zacierkami. Twarożek brzoskwiniowy, kawa zbożowa.

Diety – przecier owocowy BoboVita.

Alergeny gluten, mleko, laktoza gluten, jaja, laktoza seler, gluten, jaja laktoza
Środa

19.02.2020

 

 

Kakao na mleku, pieczywo mieszane

 z masłem i twarożkiem czosnkowo-koperkowym, plasterki rzodkiewki.

Diety – Kaszka b/m, margaryna flora light, wędlina.

Banany, jabłka.

Zrazy z piersi indyka w sosie pomidorowym,

 kasza orkiszowa, pure z zielonego groszku, surówka z selera, jabłka i rodzynek z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy.

Diety – b/jogurtu.

Ogórkowa z ziemniakami.

 

Budyń o smaku kokosowym z polewą malinową.

Diety – kisiel malinowy.

Alergeny  gluten, mleko gluten, jaja, laktoza seler mleko, laktoza
Czwartek

20.02.2020

 

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane

 z masłem i wędliną, plasterki ogórka zielonego, mięta.

 Diety – Kaszka b/m, margaryna flora light.

Mandarynki, jabłka

Ryba po grecku, ziemniaki, marchewka z dynią, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i cebulki z oliwą, kompot wieloowocowy. Fasolkowa z ryżem. Racuszki drożdżowe z jabłkiem, mleko.

Diety – wafle ryżowe.

Alergeny gluten, mleko, laktoza
  seler
laktoza, gluten, jaja
Piątek

21.02.2020

 

Kluski lane na mleku, pieczywo mieszane

z masłem i pastą z marchewki, listki cykorii, herbata.

Diety – Kaszka b/m, margaryna flora light.

Pomarańcze, jabłka.

Pieczeń rzymska z jajkiem w sosie lekko musztardowym, kasza bulgur, duszona cukinia, surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy

 z oliwą, kompot wieloowocowy.

Diety – b/jogurtu.

Zupa z soczewicy czerwonej

 z ziemniakami.

Napój mleczny o smaku borówkowym, biszkopty.

Diety – przecier owocowy BoboVita.

Alergeny gluten, mleko, laktoza, jaja gluten, jaja,
seler laktoza, gluten, jaja

 

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)