Data

Śniadanie Obiad Zupa Podwieczorek
Poniedziałek

17.02.2020

Kakao na mleku, wafle ryżowe z masłem, pasta z jajek i mozzarelli, pomidor.

Dieta: kaszka bezmleczna, wafelek ryżowy, masło roślinne, b/j – mozzarella; b/pm – jajko.
II śniadanie: jabłka, gruszki.

Kotleciki wieprzowe w sosie musztardowym, ziemniaki z koperkiem.

Surówka: marchew z jabłkiem i jogurtem greckim. Dieta: b/pm – z oliwą.

Jarzynka: buraczki. Kompot wiśniowy. Dieta: b/j – bez jaj.

Zupa ,,warzywny mix” (brukselka, fasolka, kalafior) z kaszą kuskus i natką pietruszki, zabielana mlekiem. Dieta: b/m – bez mleka.

 

Bułeczka z pastą z czerwonej fasoli i daktyli, napój truskawkowy na mleku.

Dieta: b/m – napój jaglany.

 

Alergeny mleko (w tym laktoza), jajko, kakao seler, mleko (w tym laktoza), gluten, jajko seler, mleko (w tym laktoza), gluten gluten, mleko (w tym laktoza), kakao
Wtorek

18.02.2020

Kasza gryczana krakowska na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka z kurczaka, papryka czerwona.

Dieta: kaszka bezmleczna, wafelek ryżowy, masło roślinne, szynka z kurczaka.
II śniadanie: gruszki, pomarańcze.

 

Jajko w sosie koperkowym, ziemniaki.

Jarzynka: fasolka żółta i zielona.   

Surówka: sałata masłowa z rzodkiewką i jogurtem greckim.  Herbata owocowa. Dieta: b/j – potrawka z soczewicą. Dieta: b/pm- oliwa.

Zupa pomidorowa z makaronem i  natką pietruszki, zabielana mlekiem. Dieta: b/m – bez mleka. Dieta: b/j – makaron b/j.

 

 

Mus jabłkowo- dyniowy i herbatniki.

 

 

Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten, seler  jajko, mleko (w tym laktoza) seler, gluten, jajko, mleko (w tym laktoza)  gluten
Środa

19.02.2020

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z ogórkiem. Dieta: kaszka bezmleczna, wafelek ryżowy, masło roślinne, b/pm– szynka z kurczaka. 
II śniadanie: jabłka. 

 

Potrawka z kurczaka z groszkiem i marchewką, kasza orkiszowa.

Surówka: surówka z pora, marchwi i jabłka z jogurtem greckim. Dieta: b/pm – z oliwą.

Kompot gruszkowy.

 

Zupa brokułowa z ziemniakami, zabielany mlekiem.

Dieta: b/m – bez mleka.

Ciasto amerykańskie z jabłkiem i kawa zbożowa do picia.

Dieta: b/g/j – chrupki kukurydziane.

Dieta: b/m – napój ryżowy.

 

 

Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten mleko (w tym laktoza), gluten seler, mleko (w tym laktoza) gluten, jajko, kakao, mleko (w tym laktoza)
Czwartek

20.02.2020

Ryż na mleku, pieczywo z masłem, ser żółty, pomidor malinowy i szczypiorek.

Dieta: kaszka bezmleczna, wafelek kukurydziany, masło roślinne, b/pm– dżem.
II śniadanie: jabłka.

 

Sos pomidorowy z mięsem wieprzowym i makaron spaghetti, posypany natką pietruszki.

Jarzynka: brokuł.

Surówka: mix sałat z czerwoną cebulką, pomidorkiem i oliwą.

Herbata owocowa. 

Krem z dyni i kukurydzy z ziemniakami, zabielany mlekiem.

Dieta: b/m– bez mleka.

Koktajl truskawkowy na maślance i jogurcie naturalnym, gruszka pieczona z cynamonem.

Dieta: b/m – napój sojowy.

 

Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten seler, gluten seler, mleko (w tym laktoza) mleko (w tym laktoza)
Piątek

21.02.2020

Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek morelowy.

Dieta: kaszka bezmleczna, wafelek kukurydziany, masło roślinne, b/pm –  pasta z awokado.
II śniadanie: gruszki, jabłka.

 

Łosoś w sosie koperkowym, kasza gryczana prażona i biała.

Jarzynka: marchewka mini.
Surówka: ogórek kiszony z marchewką i jabłkiem. Kompot porzeczkowy. Dieta: b/j -bez jajek.

 

Zupa buraczkowa z ziemniakami, zabielana mlekiem, z natką pietruszki. Dieta: b/m – bez mleka.   

 

 

Deser morelowy z jogurtu z biszkoptami.

Dieta: b/pm/j – deser z nasion chia z musem morelowym.

 

 

 

 

Alergeny mleko (w tym laktoza ), gluten, jajko ryba, jajko, seler, gluten seler, mleko (w tym laktoza) mleko (w tym laktoza), gluten, jajko