DATA | ŚNIADANIE I i II | I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
II faza obiadu
ZUPA |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek
1.03.2021 |
Makaron ryżowy na mleku. Pieczywo ( chleb razowy, pszenny, bułka) z masłem, Pasta z mozzarelli, pomidorków cherry. Woda ze świeżą miętą
Diety: kaszka b/mleczna , pieczywo mieszane, masło flora light, wędlina drobiowa, pomidor
II Śniadanie: banan bio, jabłko, woda
|
Ziemniaki gotowane z natką, pieczeń wieprzowo- drobiowa ( szynka wieprzowa, indyk) w sosie jarzynowym . Jarzynka: dynia z krążkami marchewki z oliwą. Surówka: pomidor malinowy z kiełkami lucerny ,rukola , sałata roszpunka, bazylia i olejem. Kompot mieszanka owocowa z dodatkiem żurawiny suszonej
|
Zielona zupka z fasolką zieloną, groszkiem, , brokułem, kalarepką, komosą ryżową z koperkiem, natką zabielana mleczkiem kokosowym
|
Bananowo- waniliowe smoothie z musem jagodowym na bazie mix jogurtów, biszkopty
Diety: bananowo- waniliowy mus jagodowy herbatniki mini zoo
|
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten, | Gluten, seler, jajko | Seler, | Mleko, gluten, jajko |
Wtorek
2.03.2021 |
Płatki gryczane na mleku.
Kanapki z pieczywa mieszanego (chleb pszenny, żytni bio, bułka) z masłem. Jajecznica ze słupkami papryki czerwonej. szczypiorek Woda z syropem truskawkowym. Diety: kaszka b/m, pieczywo mieszane, masło flora-light, wędlina z kurczaka , czerwona papryka II-śniadanie: winogrono ciemnie, jabłko, woda |
Pieczone frytki z batatów w ziołach , pulpety z indyka w sosie pomidorowym. Jarzynka: różyczki kalafiora z dodatkiem oliwy Surówka marchew z jabłkiem, cytryną z olejem z pestek winogron Kompot z owoców mieszanych (brzoskwinia, morela i morela suszona)
|
Zupa krem z dyni z mlekiem kokosowym, makaronem kolorowym, natką pietruszki
Pestki dyni, słonecznika, migdały
|
Ryż z jabłkiem, kefir z czereśnią do picia z nasionami chia
Diety: ryż z jabłkiem napój jaglany z czereśnią do picia , woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | Gluten, jajko ,mleko | Seler, gluten, | Mleko, gluten, jajko |
Środa
3.03.2021 |
Kakao na mleku Kanapki z pieczywa mieszanego (chleb żytni bio, razowy, bułka) z masłem, Pasta z sera żółtego z dodatkiem jajka, szczypiorku z kiełkami słonecznika i papryka żółta , Diety: Kakao na napoju ryżowym, pieczywo mieszane, masło flora-light, Wędlina wieprzowa, papryka
II-śniadanie: winogrono jasne, jabłko, woda |
Kasza gryczana prażona
Rolada z łososia w sosie greckim na bazie świeżych pomidorów i pomidorów bez skórki i koncentratu pomidorowego, Surówka: kalarepka , jabłko, kiełki słonecznika, rukola, papryka czerwona z jogurtem greckim Kompot wiśniowy Diety: b/jog z oliwką z oliwek
|
Zupka z kapusty kiszonej z ziemniakami i natką pietruszki .
|
Waniliowy mus z kaszy manny na mleku z dodatkiem z musem jagodowo – malinowym z żurawiną suszoną,
Diety: b/ jajka, b/ gl przecier owocowy, herbatniki mini zoo woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | Seler, gluten, jajko | Seler, | Gluten ,mleko, jajko |
Czwartek
4.03.2021 |
Płatki owsiane na mleku,
Bułka, chlebek pszenny z masłem, Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką tartą, słupki ogórka świeżego Herbatka miętowa, Diety: Kasza b/m, bułka, masło flora, szynka wieprzowa II-śniadanie:, gruszka, mandarynka , woda |
Makaron mini kolorowy pszenny z gulaszem ze schabu w sosie warzywnym Surówka: rzodkiew kolorowa z marchewką , pestkami dyni, słonecznika , kiełkami lucerny, rukolą i jogurtem greckim
Kompot ananasowo- żurawinowo- jabłkowy Dieta: b/jogurtu z olejem
|
Zupka – krem wielowarzywna ( kalafior, brokuł, fasolka szparagowa zielona, brukselka z batatami koperkiem i natką
|
Waniliowe mussli z suszonymi figami, rodzynkami, śliwkami, pestkami dyni i słonecznika z płatkami kukurydzianymi na bazie jogurtu greckiego, polane musem truskawkowo – borówkowym
Diety: Waniliowe mussli z suszonymi owocami na bazie mleczka kokosowego polane musem truskawkowo- borówkowym , woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | gluten, seler, jajko | Seler | Gluten, mleko, |
Piątek
5.03.2021 |
Kasza kukurydziana na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego (chleb orkiszowy, żytni bio, bułka) z masłem, sałatą lodową, szynką wieprzową / szynka z kurczaka wędzonego z pomidorkami koktajlowymi Rumianek
Diety: kaszka b/mleczna, pieczywo mieszane, masło flora-light, sałata, wędlina wieprzowa, pomidorki koktajlowe II-śniadanie: przecier owocowy, woda |
Purre ziemniaczane z dodatkiem batatów, paluszki z Dorsza ze świeżą bazylią w sosie majerankowym Jarzynka : cukinia z nutą czosnku i oliwką. Surówka: kapusta włoska ze złocistą kukurydzą, szczypiorkiem , morelą suszoną i olejem
Kompot porzeczkowo- gruszkowy z żurawiną suszoną |
Zupa pomidorowa z ryżem białym, bazylią świeżą, natką i koperkiem zaprawiana mleczkiem kokosowym | Mus twarogowy z borówką z chrupkami
Diety: Mus borówkowy z chrupkami, woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | gluten, jajko | Seler | Mleko, gluten , jajko |