Jadłospis - Żłobek 39 | Żłobek nr 39

Jadłospis 1-5.03.2021

DATA ŚNIADANIE I i II I faza obiadu

DRUGIE DANIE

II faza obiadu

ZUPA

PODWIECZOREK
Poniedziałek

1.03.2021

Makaron ryżowy na mleku. Pieczywo ( chleb razowy, pszenny, bułka) z masłem,  Pasta z mozzarelli, pomidorków cherry. Woda ze świeżą miętą

Diety: kaszka b/mleczna , pieczywo mieszane, masło flora light, wędlina drobiowa, pomidor

 

II Śniadanie: banan bio, jabłko, woda

 

 

Ziemniaki gotowane z natką, pieczeń wieprzowo- drobiowa ( szynka wieprzowa, indyk) w sosie jarzynowym .  Jarzynka: dynia z krążkami marchewki z oliwą. Surówka: pomidor malinowy z kiełkami lucerny ,rukola , sałata roszpunka, bazylia  i olejem. Kompot mieszanka owocowa z dodatkiem żurawiny suszonej

 

Zielona zupka z fasolką zieloną, groszkiem, , brokułem, kalarepką, komosą ryżową z koperkiem, natką zabielana mleczkiem kokosowym

 

 

Bananowo- waniliowe smoothie z musem jagodowym na bazie mix jogurtów, biszkopty

Diety: bananowo- waniliowy  mus  jagodowy herbatniki mini zoo

 

 

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten, Gluten, seler, jajko Seler, Mleko, gluten, jajko
Wtorek

2.03.2021

Płatki gryczane na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego (chleb pszenny, żytni bio, bułka) z masłem. Jajecznica ze słupkami papryki czerwonej. szczypiorek

Woda z syropem truskawkowym.

Diety: kaszka b/m, pieczywo mieszane, masło flora-light, wędlina z kurczaka , czerwona papryka

II-śniadanie: winogrono ciemnie, jabłko,  woda

Pieczone frytki z batatów w ziołach , pulpety z indyka w sosie pomidorowym. Jarzynka: różyczki kalafiora z dodatkiem oliwy Surówka marchew z jabłkiem, cytryną  z olejem z pestek winogron Kompot  z owoców mieszanych (brzoskwinia, morela i morela suszona)

 

Zupa krem z dyni z mlekiem kokosowym, makaronem kolorowym, natką pietruszki

Pestki dyni, słonecznika, migdały

 

Ryż z jabłkiem,  kefir z czereśnią do picia z nasionami chia

Diety: ryż z jabłkiem  napój jaglany z czereśnią  do picia , woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Gluten, jajko ,mleko Seler, gluten, Mleko, gluten, jajko
Środa

3.03.2021

Kakao  na mleku  Kanapki z pieczywa mieszanego (chleb żytni bio, razowy, bułka) z masłem,   Pasta z sera żółtego z dodatkiem jajka, szczypiorku z kiełkami słonecznika i papryka żółta ,  Diety: Kakao na napoju ryżowym, pieczywo mieszane, masło flora-light,  Wędlina wieprzowa, papryka

II-śniadanie: winogrono jasne, jabłko, woda

Kasza gryczana prażona

Rolada z łososia w sosie greckim na bazie świeżych pomidorów i pomidorów bez skórki i koncentratu pomidorowego, Surówka: kalarepka , jabłko, kiełki słonecznika, rukola, papryka czerwona z jogurtem greckim

Kompot wiśniowy Diety: b/jog z oliwką z oliwek

 

Zupka z kapusty kiszonej z ziemniakami i natką pietruszki  .

   

Waniliowy mus z kaszy manny na mleku z dodatkiem z  musem jagodowo – malinowym z żurawiną suszoną,

Diety: b/ jajka, b/ gl przecier owocowy, herbatniki mini zoo  woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Seler, gluten, jajko Seler, Gluten ,mleko, jajko
Czwartek

4.03.2021

Płatki owsiane na mleku,

Bułka, chlebek pszenny z masłem,    Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką tartą, słupki ogórka świeżego

Herbatka miętowa,

Diety: Kasza b/m, bułka, masło flora, szynka wieprzowa

II-śniadanie:, gruszka, mandarynka ,  woda

Makaron mini kolorowy pszenny z  gulaszem ze schabu w sosie warzywnym Surówka: rzodkiew kolorowa z marchewką , pestkami dyni, słonecznika , kiełkami lucerny, rukolą  i jogurtem greckim

Kompot ananasowo- żurawinowo- jabłkowy

Dieta: b/jogurtu z olejem

 

Zupka – krem wielowarzywna ( kalafior, brokuł, fasolka szparagowa zielona, brukselka z batatami koperkiem i natką

 

 

Waniliowe mussli z suszonymi figami, rodzynkami, śliwkami, pestkami dyni i słonecznika z płatkami kukurydzianymi na bazie jogurtu greckiego, polane musem truskawkowo – borówkowym

Diety: Waniliowe mussli z suszonymi owocami na bazie mleczka kokosowego polane musem truskawkowo- borówkowym   ,  woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten gluten, seler, jajko Seler Gluten, mleko,
Piątek

5.03.2021

Kasza kukurydziana na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego (chleb orkiszowy, żytni bio, bułka) z masłem, sałatą lodową, szynką wieprzową / szynka z kurczaka wędzonego z pomidorkami koktajlowymi  Rumianek

Diety: kaszka b/mleczna, pieczywo mieszane, masło flora-light,   sałata, wędlina wieprzowa, pomidorki koktajlowe

II-śniadanie: przecier owocowy, woda

 Purre ziemniaczane z dodatkiem batatów, paluszki z Dorsza ze świeżą bazylią w sosie majerankowym Jarzynka : cukinia z nutą czosnku i oliwką. Surówka: kapusta włoska ze złocistą kukurydzą, szczypiorkiem , morelą suszoną i olejem

Kompot porzeczkowo- gruszkowy z żurawiną suszoną

Zupa pomidorowa z ryżem białym, bazylią świeżą, natką i koperkiem zaprawiana mleczkiem kokosowym Mus twarogowy z borówką z chrupkami

Diety: Mus borówkowy z chrupkami, woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten                              gluten, jajko Seler Mleko, gluten , jajko
Przewiń do góry
Przejdź do treści