Jadłospis - Żłobek 39 | Żłobek nr 39

Jadłospis 14 – 18.02.2022

DATA ŚNIADANIE I i II I faza obiadu

DRUGIE DANIE

II faza obiadu

ZUPA

PODWIECZOREK
Poniedziałek

14.02.22

Makaron na mleku,

Pieczywo mieszane z masłem, plasterkami jajka na twardo i ogórkiem kiszonym. Herbata

II śniadanie – arbuz, gruszka

Diety – kaszka bezmleczna, chleb b/g, masło flora, wędlina.

Ziemniaki,

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym,  Surówka z kalarepy, kukurydzy z dodatkiem koperku.

Kompot truskawkowy

 

Koperkowa z lanym ciastem

Diety- makaron b/jajka

Drożdżówki z kruszonką, kefir malinowy

Diety-b/jajka, koktajl malinowy na napoju roślinnym

  Mleko, gluten,jajko Gluten, jajko, gluten Seler, jajko, gluten Mleko,gluten, jajko
Wtorek

15.02.22

Płatki ryżowe na mleku.

Pieczywo mieszane z masłem, pastą twarogową pomidorową, Mięta z cytryną

II śniadanie – banan, jabłko

Diety – kaszka bezmleczna, chleb b/g, masło flora, wedlina

Kasza bulgur,

Pieczeń rzymska z jajkiem w sosie majerankowym, buraki na jarzynkę

surówka z ogórka kiszonego, cebuli, suszonych pomidorów,

kompot wiśniowy

Zupa z kolorowej fasolki z ziemniakami, natką pietruszki             Frytki z ziemniaków z ziołami
  Mleko, gluten, Gluten, jajko Seler,
Środa

16.02.22

Płatki jaglane na mleku.

Pieczywo mieszane z masłem, sałata, wędlina i rzodkiewką. Rumianek do picia.

II śniadanie – melon, kaki, jabłko

Diety –  kaszka  bezmleczna, chleb b/g, masło flora,  k

Makaron kolorowy,

Kotlet rybny w lekkim sosie musztardowym.

Brokuł na jarzynkę

Surówka z rzodkwi białej, zielonego groszku, papryki żółtej w sosie jogurtowo szczypiorkowym.

Kompot z czereśni.

Diety – b/jogurtu

Zupa pomidorowa z ryżem Kulki Rafaello z twarogu, z wiórkami kokosowymi i migdałami

Diety- Kulki daktylowe

  Mleko, gluten Gluten, jajko, mleko, ryba Seler Mleko,
Czwartek 

17.02.22

Kakao,

pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym i plasterkiem ogórka kiszonego .Rumianek

II śniadanie – winogrona, gruszki

Diety – kaszka  bezmleczna, chleb b/g, masło flora,

Ziemniaki,

Pulpety wieprzowe w sosie cebulowym,

Kosteczki dyni gotowane z kukurydzą na jarzynkę.

Mizeria ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym.

Kompot z borówek.

 

Zupa wielowarzywna z drobnym makaronem i koperkiem. Legumina z owocami,

Diety- legumina na napoju roślinnym

  Mleko, gluten Gluten, jajko Seler Mleko,
Piątek

18.02.22

Płatki jęczmienne na mleku,

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, pastą z soczewicy i suszonych pomidorów , słupki papryki czerwonej, Herbata owocowa.

II śniadanie –jabłka, mandarynki

Diety –  kaszka  bezmleczna, chleb b/g, masło flora,

Kasza gryczana na sypko,

Potrawka mięsno warzywna z pomidorami i zielonym groszkiem

Surówka z marchewki, jabłka z dodatkiem oleju rzepakowego.

Kompot porzeczkowy.

 

Krupnik z kaszą jęczmienną. Panna cotta z jogurtów z musem owocowym,

Diety- galaretka owocowa

  Gluten,  mleko Gluten Seler, gluten Mleko,
Przewiń do góry
Przejdź do treści