DATA | ŚNIADANIE I i II | I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
II faza obiadu
ZUPA |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek
15.03.2021 |
Kasza krakowska na mleku. Pieczywo (chleb razowy, pszenny, bułka)z masłem, Pasta z mozzarelli z i krążkami rzodkiewki kolorowej Woda ze świeżą miętą i cytryną
Diety: kaszka b/mleczna , pieczywo mieszane, masło flora light, wędlina drobiowa, z kolorową rzodkiewką
II Śniadanie: melon, banan bio, jabłko, woda
|
Ziemniaki bataty z natką, pieczeń wieprzowa (szynka wieprzowa)w lekkim sosie musztardowym. Jarzynka: kapusta kiszona z krążkami marchewki z olejem. Surówka: pomidor malinowy z kiełkami lucerny ,rukolą , sałata roszpunka, bazylia i olejem z pestek winogron Kompot z gruszek
Dieta b/ cielęciny – kurczak
|
Zielona zupka z fasolką zieloną, groszkiem, , brokułem, kalarepką, ryżem jaśminowym z natką zabielana mleczkiem kokosowym
|
Bananowo- waniliowe smoothie z musem jagodowym na bazie jogurtu z dodatkiem wanilii w laskach .
Herbatniki pszenne bio Diety: bananowo- waniliowy mus jagodowy herbatniki mini zoo
|
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten, | Gluten, seler | Seler, | Mleko, gluten, jajko |
Wtorek
16.03.2021 |
Płatki żytnie na mleku.
Kanapki z pieczywa mieszanego (chleb pszenny, żytni bio, bułka) z masłem Jajko pokrojone w plastry ze słupkami papryki czerwonej. Herbata z cytryną, imbirem i goździkami. Diety: kaszka b/m, pieczywo mieszane, masło flora-light, wędlina z kurczaka , czerwona papryka II-śniadanie: winogrono kolorowe, jabłko woda |
Pieczone ziemniaki, pulpety z indyka w sosie pomidorowym. Jarzynka: różyczki kalafiora z dodatkiem oliwy Surówka seler z jabłkiem, kosteczka brzoskwini i żurawiny z jogurtem greckim Kompot z owoców mieszanych (brzoskwinia, morela i morela suszona)
Diety: b/j – z oliwą z oliwek
|
Zupa krem z dyni z mlekiem kokosowym, makaronem kolorowym, natką pietruszki
|
Placuszki z jabłkiem posypane cukrem pudrem kefir z truskawką do picia
Diety: placki jabłkowe napój jaglany z truskawką do picia , woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | Gluten, jajko ,mleko | Seler, gluten, | Mleko, gluten |
Środa
17.03.2021 |
Bawarka na mleku Kanapki z pieczywa mieszanego (chleb żytni bio, razowy, bułka ) z masłem, Pasta z sera żółtego z kiełkami słonecznika i tarta papryka żółta , Diety: bawarka na napoju ryżowym, pieczywo mieszane, masło flora-light, Wędlina wieprzowa, papryka
II-śniadanie: banan , jabłko, woda |
Kasza gryczana biała niepalona
Rolada z łososia i dorsza pieczona w sosie greckim na bazie świeżych pomidorów i koncentratu pomidorowego, Surówka: ogórek kiszony z papryką żółtą i cebulą szalotką , jabłko, kiełki słonecznika, olej Kompot wiśniowy z mietą
|
Zupka z selera naciowego z ziemniakami i natką pietruszki zaprawiana mleczkiem kokosowym .
|
Budyń waniliowy na mleku z dodatkiem napoju jaglanego, mus jagodowo – malinowy z żurawiną suszoną,
Diety: b/ jajka, b/ gl przecier owocowy, herbatniki mini zoo woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | Seler, gluten, jajko | Seler, | Gluten ,mleko, jajko |
Czwartek
18.03.2021 |
Kasza kukurydziana na mleku,
Bułka, chlebek pszenny z masłem, Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką tartą, słupki ogórka świeżego Napój miodowy z limonką i mięta , Diety: Kasza b/m, bułka, masło flora, dżem II-śniadanie:, jabłko, winogrono ciemne , woda |
Makaron mini kolorowy pszenny z gulaszem ze schabu w sosie warzywnym Surówka: rzodkiew kolorowa z marchewką , pestkami dyni, słonecznika , kiełkami lucerny i jogurtem greckim
Kompot ananasowo- żurawinowo- jabłkowy Dieta: b/jogurtu z olejem
|
Zupka – krem wielowarzywna ( kalafior, brokuł, fasolka szparagowa zielona, brukselka z batatami i natką
|
Waniliowe mussli z suszonymi figami, daktylami, śliwkami, pestkami dyni i słonecznika z płatkami kukurydzianymi na bazie jogurtu greckiego i naturalnego z kefirem, polane musem truskawkowo – borówkowym Diety: Waniliowe mussli z suszonymi owocami na bazie mleczka kokosowego polane musem truskawkowo- borówkowym , woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | gluten, seler, jajko | Seler | Gluten, mleko, |
Piątek
19.03.2021 |
Zacierki pszenno- migdałowe, kanapki z pieczywa mieszanego ( chleb orkiszowy, chleb żytni bio, bułka) z masłem, sałatą lodową, szynką wieprzową i szynka z kurczaka wędzonego z pomidorkami koktajlowymi herbata owocowa
Diety: pszenno- migdałowe zacierki na napoju orkiszowym, pieczywo mieszane, masło flora-light, sałata, wędlina wieprzowa, pomidorki koktajlowe II-śniadanie: jabłko, winogrono jasne, woda |
Kasz bulgur, paluszki z Dorsza ,świeżą bazylią w sosie majerankowym Jarzynka : cukinia z nutą czosnku i oliwką. Surówka: kapusta młoda ze złocistą kukurydzą, szczypiorkiem , morelą suszoną i olejem z pestek winogron
Kompot porzeczkowo- gruszkowy |
Zupa pomidorowa z ziemniakami, i natką zaprawiana mleczkiem kokosowym | Mus twarogowy z czereśnią, chrupki kukurydziane
Diety: Mus czereśniowy, chrupki, woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | gluten, jajko | Seler | Mleko, gluten |