Jadłospis | Żłobek nr 39

jadłospis 16-20.11.2020

DATA ŚNIADANIE I i II I faza obiadu

DRUGIE DANIE

II faza obiadu

ZUPA

PODWIECZOREK
Poniedziałek

16.11.2020

Kasza krakowska na mleku

Pieczywo mieszane z masłem

Plastry sera żółtego mierzwionego z paseczkami papryki kolorowej Herbata owocowa

 

Dieta: Kaszka b/mleczna , masło flora-light,, pieczywo,  wędlina wieprzowa , paski papryki kolorowej

II-śniadanie: winogrono ciemne, jabłko , woda

 

Zielone puree ziemniaczane z koperkiem got.

Kurczak w sosie ziołowym z suszonymi pomidorami

Jarzynka: różyczki brokułów i marchew mini  z prażonymi płatkami migdałów i oliwką Surówka: wielowarzywna z jabłkiem (marchew, seler, pietruszka) z jogurtem greckim diety: b/jogurtu

Kompot gruszkowo – jabłkowy

 

 

Zupa z selerem naciowym, jarmużem, zacierkami pszenno- kukurydziana z natką pietruszki

 

 

Herbatniki maślane maczane w koktajlu wiśniowym z kosteczką brzoskwini, owoce mieszane na bazie maślanki i jogurtu naturalnego z dodatkiem cukru trzcinowego

Dieta:

Chrupki kukurydziane, koktajl na bazie napoju jaglanego z owocami woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten, jajko Gluten, seler, mleko, jajko Seler, jajko, gluten Mleko, gluten,
Wtorek

17.11.2020

Pszenno- żytnie lane kluseczki na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem

Pasta z jaj i awokado ze słupkami ogórka kiszony

Napój miodowo- cytrynowy

Diety: kaszka b/m, pieczywo mieszane, masło flora-light,  pieczywo, pasta z awokado i ogórkiem kiszony

II-śniadanie:, kiwi, woda

Mix ryżów (jaśminowy, czerwony, pełnoziarnisty) z kuleczkami drobiowymi (indyk) w sosie jarzynowym  z suszoną żurawiną

Jarzynka: kapusta czerwona z oliwką. Surówka: mizeria z jogurtem greckim Kompot śliwkowo- jabłkowy

Diety: b/jogurtu – z oliwą z oliwek

 

Zupa Meksykańska z fasolką szparagową żółtą, ciecierzycą gotowaną na parze, kukurydzą, świeżymi pomidorami, przecierem pomidorowym, ziemniakami  i natką

 

Kakaowo- migdałowo- waniliowy budyń owocowy z tartym jabłkiem.

Diety: Budyń na mleku orkiszowym z owocami, woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Gluten, jajko ,mleko Seler, gluten, jajko Gluten, mleko, truskawka
Środa

18.11.2020

Kawa zbożowa rozpuszczalna na mleku

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,

Twarożkiem typu tzatziki czyli z czosnkiem, koperkiem i tartym ogórkiem świeżym  Woda z cytryną i miodem

Diety: kawa na napoju ryżowym, pieczywo mieszane, masło flora-light,

Wędlina wieprzowa, ogórek świeży

II-śniadanie: gruszka, winogrono białe , woda

Purre ziemniaczane, paluszki rybne z dorsza w sosie koperkowym, Jarzynka: kosteczki marchewki z groszkiem i oliwą. Surówka: kapusta młoda ze szczypiorkiem, czerwona papryka , oliwa z oliwek

Kompot owoce mieszane (jabłko, malina, wisnia)

Dieta: b/ ryby –kotlet warzywny

 

Zupka kalafiorowa z kaszą jęczmienną wiejską i perłową i natką

Dieta b/ gl – ryż jaśminowy

   

Placuszki drożdżowe  ze śliwką, kefir truskawkowy.

Diety: placuszki ze śliwką napój jaglany z truskawką  , woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Seler, gluten, jajko Seler, mleko Jajko, gluten ,mleko
Czwartek

19.11.2020

Płatki pszenne pełnoziarniste na mleku,

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,

Wędlina  wieprzowa z krążkami rzodkiewki

, Rumianek

Diety: Kasza b/m, pieczywo mieszane, masło flora, wędlina wieprzowa , rzodkiewka

II-śniadanie:, banan, mandarynka,  woda

Kasza kuskus z klopsikami z szynki wieprzowej  w sosie paprykowym

Jarzynka: kolorowa fasolka szparagowa z oliwką, Surówka: rzodkiewka z młodym porem, jabłkiem i jogurtem greckim Diety b/ jogurtu z olejem

Kompot żurawinowo – ananasowy

Dieta b/glutenu- kasza jaglana

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, natką i koperkiem z uśmiechem z jogurtu naturalnego   .

 

Malinowe gwiazdeczki serowe z kleksem jogurtu (greckiego i naturalnego) i owocami ( mango)

Diety: przecier owocowy ,  woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Jajko, gluten, seler, mleko Seler, gluten Gluten, mleko, jajko
Piątek

20.11.2020

Płatki jęczmienne pełnoziarniste na mleku. Pieczywo mieszane z masłem ,  Pasta warzywna z cieciorki , soczewicy i  groszku zielonego w puszce z cebulką szalotką i nutą paprykowo czosnkową, napój z syropu owocowego

Diety: kaszka b/mleczna , pieczywo mieszane, masło flora-light, , Pasta warzywna z cieciorki, soczewicy i groszku zielonego w puszce z cebulką szalotką i nutką paprykowo- czosnkową, napój owocowy

II-śniadanie: winogrono ciemne i jasne winogrono bez pestkowe  woda

Ziemniaki puree, Kotlety z jaj i świeżego szpinaku „Baby”, w lekkim sosie chrzanowym Jarzynka:  buraczki purre z sokiem z cytryny i dodatkiem oliwki. Surówka kapusta pekińska z koperkiem, jabłkiem, marchewką i oliwką z oliwek

Kompot owoce mieszane

 

Zupa – krem z cukinii i marchwi z prażonymi orzeszkami pini, kaszą manną i natką Mix jogurtowo- biszkoptowy z i rodzynkami z musem z moreli, czereśni

Diety:, puszyste mleczko kokosowe z musem owocowym, woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten                              gluten, jajko, mleko Seler, gluten Mleko, gluten
Przejdź do treści