DATA | ŚNIADANIE I i II | I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
II faza obiadu
ZUPA |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek
2.11.2020 |
Kawa zbożowa na mleku modyfikowanym
Pieczywo mieszanego z masłem Ser żółty mierzwiony, sałata masłowa, rzodkiewka Dieta: Napój jaglany, kawa zbożowa , masło flora-light,, pieczywo, wędlina wieprzowa, sałata , pomidor malinowy II-śniadanie: banan, woda
|
Ryz jaśminowy
Indyk w sosie słodko- kwaśnym z warzywami i żurawiną suszoną Surówka: czerwona kapusta z jabłkiem z sokiem z cytryny i morela suszona z oliwą z pestek winogron
Kompot mieszanka owocowa
|
Zupa- krem z kalafiora i brokuły z koperkiem i prażonymi pestkami dyni, z batatami zabielana jogurtem naturalnym | Jogurt grecki z dodatkiem kefiru truskawkowo-wiśniowy z wanilią, ekspandowanym amarantusem i chrupki kukurydziane
Dieta: Chrupki kukurydziane, koktajl na bazie napoju jaglanego z owocami , wanilią i amarantusem , woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten, | Gluten, seler, jajko | Seler, mleko | Mleko, gluten, |
Wtorek
3.11.2020 |
Płatki pszenne, żytnie, jęczmienne na mleku.
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem Pasta z jajka i awokado z papryką czerwoną plasterki , kiełkami lucerny i prażonymi pestkami słonecznika Napój z pomarańczą Diety: kaszka b/m, pieczywo mieszane, masło flora-light, wędlina drobiowa , paski papryki czerwonej, pestki słonecznika i kiełki lucerny II-śniadanie: winogrono jasne, woda |
Gołąbki z kapusty młodej szynki wieprzowej i kurczaka bez zawijania w sosie pomidorowym, puree z ziemniaków z koperkiem,
. Surówka: kalarepka z jabłkiem, morela suszoną i jogurtem greckim Kompot porzeczkowo- śliwkowy
Diety: b/jogurtu – z oliwą z oliwek
|
Zupa dyniowo- marchewkowa z groszkiem ptysiowym zabielana mleczkiem kokosowym i natką
|
Ciasto biszkoptowe z gruszką , mleko waniliowe
Diety: babeczki z gruszką mleko waniliowe na napoju owsianym, woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | Gluten, jajko ,mleko | Seler, gluten, jajko | Gluten, mleko, truskawka |
Środa
4.11.2020 |
Makaron ryżowy na mleku
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, Sałata rzymska, szynka wędzona z kurczaka, ogórek kiszony Mięta świeża z cytryną Diety: kaszka b/m, pieczywo mieszane, masło flora-light, Wędlina z kurczaka, ogórek kiszony, sałata II-śniadanie: gruszka, woda |
Ziemniaki młode z koperkiem talarki z mintaja zapiekane w sosie cytrynowym,
Jarzynka: brokuł gotowany z orzechami pini i oliwą z oliwek . Surówka: marchewka z brzoskwinią w syropie pokrojona w kostkę i jogurtem greckim Kompot żurawinowo – malinowy Dieta: b/ jogurtu z oliwą
|
Zupka pomidorowa z ryżem białym i świeżą bazylią zabielana mlekiem kokosowym
|
Koktajl z jogurtów grecki i naturalny z mango i płatkami migdałów, biszkopty
Diety: mus jmango z mleczkiem kokosowym i płatkami migdałów, ciastka bez jaj i mleka , woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | Seler, gluten, jajko | Seler, | Jajko, gluten ,mleko |
Czwartek
5.11.2020 |
Płatki żytnie na mleku,
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, Twarożek winogronowy ze śmietaną i miodem , plasterki jabłka i marchewki Rumianek Diety: Kasza b/m, pieczywo mieszane, masło flora, dżem II-śniadanie: kiwi, woda |
Makaron orkiszowy razowy, Paprykowe pulpeciki z kurczaka duszone w mleku kokosowym i pomidorach Jarzynka: szpinak baby duszony z czosnkiem , Surówka: por z jabłkiem , kukurydzą i jogurtem greckim, Diety b/ jogurtu z olejem
Kompot malinowy Dieta b/glutenu- makaron bezglutenowy |
Zupa Botwinka z ziemniakami, natką i koperkiem zabielana mleczkiem kokosowym | Waniliowy mus z kaszy manny na mleku z suszoną żurawiną
Diety: przecier owocowy , chrupki, woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | Jajko, gluten, seler, mleko | Seler, | Gluten, mleko |
Piątek
6.11.2020 |
Zacierki gryczano – pszenne na mleku. Pieczywo mieszane z masłem , Pasta warzywna z soczewicy z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i kolendrą, plasterki ogórka zielonego herbata owocowa
Diety: kaszka b/mleczna , pieczywo mieszane, masło flora-light, , Pasta warzywna z soczewicy, suszonych pomidorków kolendry , plasterki ogórka św. II-śniadanie: mandarynki woda |
Ziemniaki puree, Paluszki z łososia w panierce sezamowej
Jarzynka: puree z zielonego groszku. Surówka buraczki z jabłkiem i jogurtem greckim Kompot śliwkowy
|
Zupa wielowarzywna (kalafior, brokuł, , fasolka zielona , fasolka żółta) zkasza jaglaną zabielana jogurtem naturalnym z natką i koperkiem | Serek ananasowy z dodatkiem kefiru laski wanilii z wiórkami kokosowymi, wafle ryżowe
Diety: przecier owocowy, wafle, woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | gluten, jajko, mleko | Seler, gluten, mleko | Mleko, gluten |