Jadłospis - Żłobek 39 | Żłobek nr 39

Jadłospis 2.11-6.11.2020

DATA ŚNIADANIE I i II I faza obiadu

DRUGIE DANIE

II faza obiadu

ZUPA

PODWIECZOREK
Poniedziałek

2.11.2020

Kawa zbożowa na mleku modyfikowanym

Pieczywo mieszanego z masłem

Ser żółty mierzwiony, sałata masłowa, rzodkiewka

Dieta: Napój jaglany, kawa zbożowa , masło flora-light,, pieczywo, wędlina wieprzowa, sałata , pomidor malinowy

II-śniadanie: banan, woda

 

Ryz jaśminowy

Indyk w sosie słodko- kwaśnym

z warzywami i żurawiną suszoną

Surówka: czerwona kapusta z jabłkiem z sokiem z cytryny  i morela suszona z oliwą z pestek winogron

 

Kompot mieszanka owocowa

 

 

Zupa- krem z kalafiora i brokuły z koperkiem i prażonymi pestkami dyni, z batatami zabielana jogurtem naturalnym Jogurt grecki z dodatkiem kefiru truskawkowo-wiśniowy z wanilią, ekspandowanym amarantusem i chrupki kukurydziane

Dieta:

Chrupki kukurydziane, koktajl na bazie napoju jaglanego z owocami , wanilią i amarantusem , woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten, Gluten, seler,  jajko Seler, mleko Mleko, gluten,
Wtorek

3.11.2020

Płatki pszenne, żytnie, jęczmienne  na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem

Pasta z jajka i awokado z papryką czerwoną plasterki , kiełkami lucerny i prażonymi pestkami słonecznika

Napój z pomarańczą

Diety: kaszka b/m, pieczywo mieszane, masło flora-light, wędlina drobiowa , paski papryki czerwonej, pestki słonecznika i kiełki lucerny

II-śniadanie: winogrono jasne,  woda

Gołąbki z kapusty młodej szynki wieprzowej i kurczaka bez zawijania w sosie pomidorowym, puree z ziemniaków z koperkiem,

. Surówka: kalarepka z jabłkiem, morela suszoną i jogurtem greckim

Kompot porzeczkowo- śliwkowy

 

Diety: b/jogurtu – z oliwą z oliwek

 

Zupa dyniowo- marchewkowa z groszkiem ptysiowym zabielana mleczkiem kokosowym   i natką

 

Ciasto  biszkoptowe z gruszką , mleko waniliowe

Diety: babeczki z gruszką mleko waniliowe na napoju owsianym, woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Gluten, jajko ,mleko Seler, gluten, jajko Gluten, mleko, truskawka
Środa

4.11.2020

Makaron ryżowy na mleku

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,

Sałata rzymska, szynka wędzona z kurczaka, ogórek kiszony

Mięta świeża z cytryną

Diety: kaszka b/m, pieczywo mieszane, masło flora-light,

Wędlina z kurczaka, ogórek kiszony, sałata

II-śniadanie: gruszka, woda

Ziemniaki młode z koperkiem talarki z mintaja zapiekane w sosie  cytrynowym,

Jarzynka: brokuł gotowany  z orzechami pini i oliwą z oliwek .

Surówka: marchewka z brzoskwinią w syropie pokrojona w kostkę i jogurtem greckim

Kompot żurawinowo – malinowy

Dieta: b/ jogurtu z oliwą

 

Zupka pomidorowa z ryżem białym   i świeżą bazylią  zabielana mlekiem kokosowym

   

Koktajl z  jogurtów grecki i naturalny z mango  i płatkami migdałów, biszkopty

Diety: mus jmango z mleczkiem kokosowym i płatkami migdałów, ciastka bez jaj i mleka   , woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Seler, gluten, jajko Seler, Jajko, gluten ,mleko
Czwartek

5.11.2020

Płatki żytnie  na mleku,

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,

Twarożek winogronowy ze śmietaną  i miodem , plasterki jabłka i marchewki

Rumianek

Diety: Kasza b/m, pieczywo mieszane, masło flora, dżem

II-śniadanie:  kiwi, woda

Makaron orkiszowy razowy, Paprykowe pulpeciki z kurczaka duszone w mleku kokosowym i pomidorach Jarzynka: szpinak baby duszony  z czosnkiem , Surówka: por z jabłkiem , kukurydzą i jogurtem greckim,  Diety b/ jogurtu z olejem

Kompot malinowy

Dieta b/glutenu- makaron bezglutenowy

Zupa Botwinka z ziemniakami, natką i koperkiem zabielana mleczkiem kokosowym Waniliowy mus z kaszy manny na mleku z suszoną żurawiną

Diety: przecier owocowy , chrupki, woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Jajko, gluten, seler, mleko Seler, Gluten, mleko
Piątek

6.11.2020

Zacierki gryczano – pszenne na mleku. Pieczywo mieszane z masłem ,  Pasta warzywna z soczewicy z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i kolendrą, plasterki ogórka zielonego  herbata owocowa

Diety: kaszka b/mleczna , pieczywo mieszane, masło flora-light, , Pasta warzywna z soczewicy, suszonych pomidorków kolendry , plasterki ogórka św.

II-śniadanie: mandarynki woda

Ziemniaki puree, Paluszki z łososia w panierce sezamowej

Jarzynka: puree z zielonego groszku.

Surówka buraczki z jabłkiem i jogurtem greckim

Kompot śliwkowy

 

Zupa wielowarzywna (kalafior, brokuł, , fasolka zielona , fasolka  żółta) zkasza jaglaną zabielana jogurtem naturalnym z natką i koperkiem Serek ananasowy z dodatkiem kefiru laski wanilii z wiórkami kokosowymi, wafle ryżowe

Diety: przecier owocowy, wafle, woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten                              gluten, jajko, mleko Seler, gluten, mleko Mleko, gluten
Przewiń do góry
Przejdź do treści