DATA | ŚNIADANIE I i II | I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
II faza obiadu
ZUPA |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek
22.02.2021 |
Kasza orkiszowa na mleku
Pieczywo mieszanego (chleb pszenny, chleb razowy, bułka) z masłem Plastry sera żółtego mierzwionego z ogórkiem świeżym Herbata owocowa Dieta: Kaszka b/mleczna , masło flora-light,, pieczywo, wędlina drobiowa , ogórek świeży II-śniadanie: jabłko, pomarańcz, woda
|
Zielone puree ziemniaczane z koperkiem got.
Kurczak w sosie ziołowym z suszonymi pomidorami Jarzynka: różyczki brokułów z prażonymi płatkami migdałów i olejem Surówka: wielowarzywna z jabłkiem (marchew, seler, pietruszka, rodzynki) z jogurtem greckim diety: b/jogurtu- z olejem Kompot brzoskwiniowo – jabłkowy z figą
|
Zupa z białych warzyw ( kalafior, seler, pietruszka , kalarepka), makaron czterojajeczny i z koperkiem i natką pietruszki
|
Chrupki kukurydziane maczane w koktajlu wiśniowym na bazie maślanki
Dieta: Chrupki kukurydziane, koktajl na bazie napoju ryżowego z wiśnią, woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten, jajko | Gluten, seler, mleko, jajko | Seler, jajko | Mleko, gluten, |
Wtorek
23.02.2021 |
Kasza krakowska na mleku.
Pieczywo mieszane (chleb pszenny, żytni bio, bułka) z masłem Pasta z jaj i awokado ze słupkami ogórka kiszonego Napój miodowo- cytrynowy Diety: kaszka b/m, pieczywo, masło flora-light, , pasta z awokado i ogórkiem kiszonym II-śniadanie: winogrono białe, kiwi, jabłko, woda |
Ryż czerwony z kuleczkami drobiowymi (indyk) w sosie jarzynowym z suszoną żurawiną
Jarzynka: kapusta czerwona z oliwką. Surówka: rzodkiew biała, papryka kolorowa z jabłkiem , rodzynkami, morela suszoną i jogurtem greckim Kompot śliwkowo- gruszkowy Diety: b/jogurtu – olej z pestek winogron
|
Zupa Meksykańska z fasolką szparagową żółtą, ciecierzycą, fasolą czerwoną, kukurydzą, pomidorami bez skórki z koncentratem pomidorowym, ziemniakami koperkiem i natką
|
Budyń waniliowo- owocowy ( truskawka, ananas)
Diety: Budyń owocowo- waniliowy na mleku orkiszowym , woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | Gluten, jajko ,mleko | Seler, gluten, jajko | Gluten, mleko, truskawka |
Środa
24.02.2021 |
Kawa orkiszowa rozpuszczalna na mleku modyfikowanym
Kanapki z pieczywa mieszanego ( chleb żytni bio, razowy, bułka) z masłem, Twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewką i ogórkiem świeżym Diety: Napój na mleku modyfikowanym z kawą orkiszową, pieczywo mieszane, masło flora-light, Dżem II-śniadanie: gruszka, banan bio, woda |
Purre ziemniaczane z batatów, paluszki rybne z łososia w sosie koperkowym, Jarzynka: kosteczki marchewki z groszkiem i oliwą. Surówka: kapusta włoska ze szczypiorkiem, czerwoną papryką, morelą suszoną, jabłkiem i olejem Kompot owoce mieszane ( brzoskwinia, żurawina suszona, wiśnia)
Dieta: b/ ryby –kotlet drobiowy ( indyk)
|
Zupka kalafiorowa z ryżem i natką, zabielana mleczkiem kokosowym
|
Ciasto biszkoptowe z jabłkiem, żurawiną i rodzynką waniliowe mleczko do picia
Diety: b/ jajka i mleka – babeczki z bakaliami, napój ryżowy , woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | Seler, gluten, jajko | Seler, mleko | Jajko, gluten ,mleko |
Czwartek
25.02.2021 |
Płatki ryżowe na mleku, Kanapki z pieczywa mieszanego (chleb zytni bio, pszenny, bułka) z masłem, szynką wieprzową i drobiową z pomidorkami chary, Rumianek
Diety: Kasza b/m, pieczywo mieszane, masło flora, Szynka wieprzowa , pomidorki II-śniadanie:, mandarynka, jabłko, kiwi, woda |
Makaron orkiszowy gulasz cielęcy w sosie warzywnym z pomidorami suszonymi
Surówka: sałata lodowa, rzodkiewka z młodym porem, jabłkiem i jogurtem greckim Diety b/ jogurtu z olejem Kompot mieszanka owocowa Dieta b/glutenu- makaron ryżowy, b/cielęciny – indyk |
Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami i fasolką żółtą , natką i koperkiem i dodatkiem mleczka kokosowego.
|
Kulki serowo- migdałowe polane sosem truskawkowo- malinowym,
Diety: przecier owocowy, chrupki, , woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | Jajko, gluten, seler, mleko | Seler, gluten | Gluten, mleko, |
Piątek
26.02.2021 |
Płatki jęczmienne pełnoziarniste na mleku. Pieczywo mieszane (chlebek orkiszowy, żytni bio, bułka) z masłem , Pasta warzywna z soczewicy i groszku zielonego z cebulką szalotką i nutą czosnkową, napój z syropu owocowego Diety: kaszka b/mleczna , pieczywo mieszane, masło flora-light, , Pasta warzywna z soczewicy i groszku zielonego z cebulką szalotką i nutką czosnkową, napój owocowy
II-śniadanie: winogrono ciemne i jasne winogrono bez pestkowe woda |
Purre ziemniaczane, Kotlety z jaj i świeżego szpinaku „Baby”, w lekkim sosie chrzanowym Jarzynka: buraczki purre z sokiem z cytryny i dodatkiem oliwki. Surówka kapusta pekińska z koperkiem, jabłkiem, marchewką i brzoskwinią w syropie z olejem
Kompot owoce mieszane z brzoskwinią i żurawiną
|
Zupa – krem z cukinii i marchwi z prażonymi orzeszkami pini, migdałami, pestka dyni, kaszą manną natką i koperkiem | Mix jogurtowo- biszkoptowy z rodzynkami i z żurawiną z musem z moreli i truskawki
Diety:, przecier owocowy, ciastka, woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | gluten, jajko, mleko | Seler, gluten | Mleko, gluten, jajka |