Jadłospis - Żłobek 39 | Żłobek nr 39

Jadłospis 22-26.03.2021

DATA ŚNIADANIE I i II I faza obiadu

DRUGIE DANIE

II faza obiadu

ZUPA

PODWIECZOREK
Poniedziałek

22.03.2021

Kawa orkiszowa na mleku bio

Pieczywo mieszanego (chleb razowy, pszenny, bułka) z masłem Ser żółty mierzwiony, sałata karbowana czerwona, pomidor cherry

Dieta: Napój jaglany, kawa orkiszowa , masło flora-light,, pieczywo, wędlina drobiowa, sałata , pomidor

II-śniadanie: banan bio, gruszka, jabłko, woda

 

Ryż biały, ryż jaśminowy

Kurczak zraziki w sosie słodko- kwaśnym

Jarzynka: szpinak baby duszony z czosnkiem

Surówka: czerwona kapusta z jabłkiem z sokiem z cytryny, żurawiny suszonej , szczypiorku z oliwą z pestek winogron

Kompot mieszanka owocowa z daktylami

 

 

Zupa- krem z kalafiora i brokuły z natką koperkiem i prażonymi pestkami dyni, ziemniakami zabielana jogurtem naturalnym Makaron gwiazdeczki z twarożkiem polany sosem śmietanowo- truskawkowym, posypany migdałami woda

Dieta:   makaron ryżowy polany sosem truskawkowo- kokosowym posypany płatkami migdałów

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten, Gluten, seler,  jajko Seler, mleko Mleko, gluten, jajko
Wtorek

23.03.2021

Kasza manna bio na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego (chleb bio żytni, razowy, bułka) z masłem Jajecznica ze szczypiorkiem z papryką czerwoną plasterki , herbatka rumiankowa

Diety: kaszka b/m, pieczywo mieszane, masło flora-light, wędlina drobiowa, papryka,

II-śniadanie: winogrono jasne, mandarynka, jabłko,  woda

Szpinakowe kluseczki kładzione z gulaszem drobiowym ( indyk) w sosie ze słonecznym bukietem warzyw ( cukinia, ziarno kukurydzy,  marchewka krojona w kostkę, groszek zielony) z ziołami . Surówka: kalarepka z jabłkiem, morela suszoną,  jogurtem greckim

Kompot śliwkowo- jabłkowy z żurawiną suszoną

Diety: b/jogurtu – z olejem z pestek winogron

 

Zupa grochowa z ziemniakami, natką koperkiem

 

Mix jogurtów (grecki, naturalny) z owocami ( brzoskwinia, morela z wanilią, nasiona chia

Diety: koktajl na napoju jaglanym z owocami, wanilią i nasionami chia , woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Gluten, jajko ,mleko Seler, gluten, j Gluten, mleko,
Środa

24.03.2021

Kasza kus- kus  na mleku bio

Kanapki z pieczywa mieszanego (chleb żytni bio, pszenny, bułka) z masłem, Twarożek wiśniowo- truskawkowy

Zimowa herbatka z pomarańczą, imbirem świeżym, goździkami i  cytryną

Diety: kaszka b/m, pieczywo mieszane, masło flora-light,

dżem

II-śniadanie: banan bio, jabłko, melon, woda

Ziemniaki puree z dodatkiem batatów z koperkiem talarki z Dorsza w panierce z mąki migdałowej zapiekane w sosie  cytrynowym, Jarzynka: marchewka z groszkiem z olejem z pestek winogron .

Surówka: kapusta kiszona z jabłkiem i marchewką posypana natką pietruszki z olejem

Kompot żurawinowo – malinowy z rodzynkami

D: b/kiszonek

Zupka pomidorowa z ryżem jaśminowym  i świeżą bazylią  zabielana mlekiem kokosowym natką, koperkiem i orzechami pinii

   

Budyń waniliowo-  jagodowy

Diety: budyń waniliowy na napoju ryżowym z jagodami    , woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Seler, gluten, jajko Seler, Jajko, gluten ,mleko
Czwartek

25.03.2021

Płatki orkiszowe na mleku,

Kanapki z pieczywa mieszanego (chleb orkiszowy, pszenny, bułka) z masłem,  Wędlina drobiowa, ogórek kiszony sałata rzymska, kiełki lucerny Napój z mięty i limonki

Diety: Kasza b/m, pieczywo mieszane, masło flora, wędlina wieprzowa, ogórek kiszony

II-śniadanie:  kiwi, jabłko woda

Makaron orkiszowy bio, Paprykowe pulpeciki z cielęciny duszone w sosie ziołowym i pomidorach suszonych  Jarzynka: kolorowa fasolka z żurawiną, Surówka: por z jabłkiem , kukurydzą i jogurtem greckim,  Diety b/ jogurtu z olejem

 Kompot morelowo- brzoskwiniowy i rodzynki

Dieta makaron ryżowy b/cielęciny – kurczak

Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami, natką i koperkiem zabielana mleczkiem kokosowym Ryż okrągły bio duszony z jabłkiem i cynamonem , napój cytrynowy z miętą

Diety: ryż bio z jabłkiem napój cytrynowy z miętą  woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Jajko, gluten, seler, mleko Seler, Gluten, mleko, jajko
Piątek

26.03.2021

Płatki kukurydziane pełnoziarniste na mleku. Pieczywo mieszane (chlebek orkiszowy, bio żytni, bułka) z masłem ,  Pasta warzywna z fasoli czerwonej z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i kolendrą, plasterki ogórka zielonego i rzodkiewki herbata owocowa

Diety: płatki kukurydziane na napoju jaglanym , pieczywo mieszane, masło flora-light, , Pasta warzywna z fasoli czerwonej, suszonych pomidorków kolendry , plasterki ogórka św. i rzodkiewki

II-śniadanie: mandarynki i gruszki, jabłka  woda

Ziemniaki puree, Paluszki z łososia w panierce sezamowej

Jarzynka: puree z zielonego groszku.

Surówka buraczki z jabłkiem i olejem z pestek winogron

Kompot śliwkowy z morelą suszoną

 

Zupa wielowarzywna (kalafior, brokuł, , fasolka zielona , fasolka  żółta) warzywa świeże) z ryżem czerwonym zabielana jogurtem naturalnym bio z natką i koperkiem Maślanka brzoskwiniowa, herbatniki pszenne prostokątne

Diety: przecier owocowy, herbatniki, woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten                              gluten, jajko, mleko Seler, gluten, mleko Mleko, gluten, jajka
Przewiń do góry
Przejdź do treści