Jadłospis | Żłobek nr 39

Jadłospis 23-27.11.2020

DATA ŚNIADANIE I i II I faza obiadu

DRUGIE DANIE

II faza obiadu

ZUPA

PODWIECZOREK
Poniedziałek

23.11.2020

Kasza kukurydziana na mleku. Pieczywo z masłem, plastry z jaj ze słupkami papryki czerwonej.

Woda ze świeżą miętą

Diety: kaszka b/mleczna , pieczywo mieszane, masło flora light, wędlina drobiowa, z papryką

 

II Śniadanie: melon, jabłko, woda

 

 

Ziemniaki młode z natką, pieczeń cielęca w lekkim sosie musztardowym.

Jarzynka: dynia z krążkami marchewki z oliwą. Surówka: pomidor malinowy z selerem naciowym, kiełkami słonecznika i olejem z pestek winogron

Kompot z gruszek

Dieta b/ cielęciny – kurczak

 

Zielona zupka z fasolką szparagową zieloną, groszkiem, , brokułem, kalarepką, ryżem jaśminowym z natką

 

 

Bananowo- waniliowe smoothie z musem jagodowym na bazie kefiru z dodatkiem cukru trzcinowego.

Herbatniki typu mini zoo

Diety: bananowo- waniliowy  mus  jagodowy herbatniki mini zoo

 

 

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten, Gluten, seler Seler, Mleko, gluten
Wtorek

24.11.2020

Płatki żytnie na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem

Pasta z mozzarelli z i krążkami rzodkiewki kolorowej

Woda z sokiem malinowym.

Diety: kaszka b/m, pieczywo mieszane, masło flora-light, wędlina z kurczaka , rzodkiewka kolorowa

II-śniadanie: przecier owocowy,  woda

Młode ziemniaki, pulpety z kurczaka w sosie pomidorowym. Jarzynka: różyczki kalafiora z dodatkiem oliwy Surówka młoda marchew z jabłkiem, kosteczka brzoskwini i jogurtem greckim

Kompot  z owoców mieszanych (brzoskwinia, śliwka)

Diety: b/j – z oliwą z oliwek

 

Zupa krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym, makaronem pszennym, natką pietruszki

 

 

Kasza jaglana z pieczonym jabłkiem z dodatkiem miodu, sezamu, ziaren słonecznika, orzechów laskowych, włoskich i wiórek kokosowych. Koktajl owocowy (maliny, truskawka ) na bazie mleka i napoju migdałowego

Diety: koktajl na bazie mleka migdałowego, kasza jaglana z dodatkiem miodu, sezamu , wiórek kokosowych  , woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Gluten, jajko ,mleko Seler, gluten, Mleko, orzechy
Środa

25.11.2020

Bawarka  na mleku

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,

Pasta z sera żółtego z kiełkami słonecznika i tarta papryka żółta ,

Diety: bawarka na napoju migdałowym, pieczywo mieszane, masło flora-light,

Wędlina drobiowa, papryka

II-śniadanie: banan , jabłko, woda

Kasza gryczana biała

Rolada z mintaja pieczona w sosie greckim na bazie świeżych pomidorów i pomidorów bez skórki i koncentratu pomidorowego, Surówka: kolorowa cykoria z marchewką, jabłkiem, rodzynkami jogurtem greckim

Kompot wiśniowy

 

Zupka ogórkowa z ziemniakami i natką koperkiem, zaprawiana mleczkiem kokosowym .

   

Kisielek owocowy  z nutką  jogurtu naturalnego , chrupki kukurydziane

Diety: kisielek owocowy, chrupki , woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Seler, gluten, jajko Seler, Gluten ,mleko, jajko
Czwartek

26.11.2020

Kasza manna na mleku, Bułka z masłem,

Twarożek malinowy

Napój miodowy z trawą cytrynową,

Diety: Kasza b/m, bułka, masło flora, dżem

 

II-śniadanie:, melon jabłko,  woda

Łazanki z kiszoną kapustą, szalotką i gulaszem ze schabu w sosie koperkowym

Surówka: kalarepka z papryką kolorową i jogurtem greckim

Kompot ananasowo- żurawinowo- jabłkowy

Dieta:

b/jogurtu z olejem

 

Zupka – krem wielowarzywny ( kalafior, brokuł, fasolka szparagowa zielona, brukselka z batatami i natką

 

 

Waniliowe mussli z suszonymi daktylami, śliwkami, pestkami dyni i słonecznika z płatkami kukurydzianymi na bazie jogurtu greckiego i naturalnego, polane musem truskawkowo- brzoskwiniowo- czereśniowym

Diety: Waniliowe mussli z suszonymi owocami na bazie mleczka kokosowego polane musem truskawkowo- brzoskwiniowym   ,  woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten gluten, seler, jajko Seler Gluten, mleko, j
Piątek

27.11.2020

Zacierki pszenno- migdałowe, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, sałatą lodową, szynką wieprzową i pomidorkami koktajlowymi  Woda z cytryną

Diety: pszenno- migdałowe zacierki na napoju owsianym, pieczywo mieszane, masło flora-light,   sałata, wędlina wieprzowa, pomidorki koktajlowe

II-śniadanie: jabłko, winogrono jasne, woda

Kasza bulgur, paluszki z Łososia ze świeżą bazylią w sosie majerankowym

Jarzynka: cukinia z nutą czosnku i oliwką

Surówka: kapusta biała ze złocistą kukurydzą , szczypiorkiem i olejem z pestek winogron

diety: b/ryby – kotlet jajeczny/ warzywny

Kompot czereśniowo- gruszkowy

 

Zupa szpinakowa z czerwoną soczewicą, tartym jajkiem, ziemniakami, i natką zaprawiana kefirem Wiśniowy deser a*la panna cotta z borówkami na bazie twarogu z cukrem trzcinowym na herbatnikach maślanych

Diety: Galaretka wiśniowa z borówkami na herbatnikach   woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten                              gluten, jajko Seler, gluten, mleko Mleko, gluten , jajko
Przejdź do treści