DATA | ŚNIADANIE I i II | I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
II faza obiadu
ZUPA |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek
23.11.2020 |
Kasza kukurydziana na mleku. Pieczywo z masłem, plastry z jaj ze słupkami papryki czerwonej.
Woda ze świeżą miętą Diety: kaszka b/mleczna , pieczywo mieszane, masło flora light, wędlina drobiowa, z papryką
II Śniadanie: melon, jabłko, woda
|
Ziemniaki młode z natką, pieczeń cielęca w lekkim sosie musztardowym.
Jarzynka: dynia z krążkami marchewki z oliwą. Surówka: pomidor malinowy z selerem naciowym, kiełkami słonecznika i olejem z pestek winogron Kompot z gruszek Dieta b/ cielęciny – kurczak
|
Zielona zupka z fasolką szparagową zieloną, groszkiem, , brokułem, kalarepką, ryżem jaśminowym z natką
|
Bananowo- waniliowe smoothie z musem jagodowym na bazie kefiru z dodatkiem cukru trzcinowego.
Herbatniki typu mini zoo Diety: bananowo- waniliowy mus jagodowy herbatniki mini zoo
|
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten, | Gluten, seler | Seler, | Mleko, gluten |
Wtorek
24.11.2020 |
Płatki żytnie na mleku.
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem Pasta z mozzarelli z i krążkami rzodkiewki kolorowej Woda z sokiem malinowym. Diety: kaszka b/m, pieczywo mieszane, masło flora-light, wędlina z kurczaka , rzodkiewka kolorowa II-śniadanie: przecier owocowy, woda |
Młode ziemniaki, pulpety z kurczaka w sosie pomidorowym. Jarzynka: różyczki kalafiora z dodatkiem oliwy Surówka młoda marchew z jabłkiem, kosteczka brzoskwini i jogurtem greckim
Kompot z owoców mieszanych (brzoskwinia, śliwka) Diety: b/j – z oliwą z oliwek
|
Zupa krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym, makaronem pszennym, natką pietruszki
|
Kasza jaglana z pieczonym jabłkiem z dodatkiem miodu, sezamu, ziaren słonecznika, orzechów laskowych, włoskich i wiórek kokosowych. Koktajl owocowy (maliny, truskawka ) na bazie mleka i napoju migdałowego
Diety: koktajl na bazie mleka migdałowego, kasza jaglana z dodatkiem miodu, sezamu , wiórek kokosowych , woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | Gluten, jajko ,mleko | Seler, gluten, | Mleko, orzechy |
Środa
25.11.2020 |
Bawarka na mleku
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, Pasta z sera żółtego z kiełkami słonecznika i tarta papryka żółta , Diety: bawarka na napoju migdałowym, pieczywo mieszane, masło flora-light, Wędlina drobiowa, papryka II-śniadanie: banan , jabłko, woda |
Kasza gryczana biała
Rolada z mintaja pieczona w sosie greckim na bazie świeżych pomidorów i pomidorów bez skórki i koncentratu pomidorowego, Surówka: kolorowa cykoria z marchewką, jabłkiem, rodzynkami jogurtem greckim Kompot wiśniowy
|
Zupka ogórkowa z ziemniakami i natką koperkiem, zaprawiana mleczkiem kokosowym .
|
Kisielek owocowy z nutką jogurtu naturalnego , chrupki kukurydziane
Diety: kisielek owocowy, chrupki , woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | Seler, gluten, jajko | Seler, | Gluten ,mleko, jajko |
Czwartek
26.11.2020 |
Kasza manna na mleku, Bułka z masłem,
Twarożek malinowy Napój miodowy z trawą cytrynową, Diety: Kasza b/m, bułka, masło flora, dżem
II-śniadanie:, melon jabłko, woda |
Łazanki z kiszoną kapustą, szalotką i gulaszem ze schabu w sosie koperkowym
Surówka: kalarepka z papryką kolorową i jogurtem greckim Kompot ananasowo- żurawinowo- jabłkowy Dieta: b/jogurtu z olejem
|
Zupka – krem wielowarzywny ( kalafior, brokuł, fasolka szparagowa zielona, brukselka z batatami i natką
|
Waniliowe mussli z suszonymi daktylami, śliwkami, pestkami dyni i słonecznika z płatkami kukurydzianymi na bazie jogurtu greckiego i naturalnego, polane musem truskawkowo- brzoskwiniowo- czereśniowym
Diety: Waniliowe mussli z suszonymi owocami na bazie mleczka kokosowego polane musem truskawkowo- brzoskwiniowym , woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | gluten, seler, jajko | Seler | Gluten, mleko, j |
Piątek
27.11.2020 |
Zacierki pszenno- migdałowe, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, sałatą lodową, szynką wieprzową i pomidorkami koktajlowymi Woda z cytryną
Diety: pszenno- migdałowe zacierki na napoju owsianym, pieczywo mieszane, masło flora-light, sałata, wędlina wieprzowa, pomidorki koktajlowe II-śniadanie: jabłko, winogrono jasne, woda |
Kasza bulgur, paluszki z Łososia ze świeżą bazylią w sosie majerankowym
Jarzynka: cukinia z nutą czosnku i oliwką Surówka: kapusta biała ze złocistą kukurydzą , szczypiorkiem i olejem z pestek winogron diety: b/ryby – kotlet jajeczny/ warzywny Kompot czereśniowo- gruszkowy
|
Zupa szpinakowa z czerwoną soczewicą, tartym jajkiem, ziemniakami, i natką zaprawiana kefirem | Wiśniowy deser a*la panna cotta z borówkami na bazie twarogu z cukrem trzcinowym na herbatnikach maślanych
Diety: Galaretka wiśniowa z borówkami na herbatnikach woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | gluten, jajko | Seler, gluten, mleko | Mleko, gluten , jajko |