Jadłospis - Żłobek 39 | Żłobek nr 39

Jadłospis 30.11.-4.12.2020

DATA ŚNIADANIE I i II I faza obiadu

DRUGIE DANIE

II faza obiadu

ZUPA

PODWIECZOREK
Poniedziałek

30.11.2020

Kasza jaglana na mleku

Pieczywo mieszanego z masłem

Plastry sera żółtego mierzwionego z paseczkami papryki kolorowej  Herbata owocowa

Dieta: Kaszka b/mleczna , masło flora-light,, pieczywo, wędlina drobiowa , paski papryki kolorowej

II-śniadanie: jabłko, melon, woda

 

Zielone puree ziemniaczane z koperkiem got.

Kurczak w sosie ziołowym z suszonymi pomidorami

Jarzynka: różyczki brokułów z prażonymi płatkami migdałów i olejem Surówka: wielowarzywna z jabłkiem (marchew, seler, pietruszka, żurawina suszona) z jogurtem greckim diety: b/jogurtu- z olejem

Kompot brzoskwiniowo – jabłkowy

 

 

Zupa z białych warzyw (kalafior, seler, pietruszka , kalarepka), makaron czterojajeczny i z koperkiem  i natką pietruszki

 

 

Chrupki kukurydziane maczane w koktajlu wiśniowym na bazie maślanki z dodatkiem cukru trzcinowego

Dieta:

Chrupki kukurydziane, koktajl na bazie napoju jaglanego z owocami woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten, jajko Gluten, seler, mleko, jajko Seler, jajko Mleko, gluten,
Wtorek

1.12.2020

Kaszka mleczno-zbożowa.

Pieczywo mieszane z masłem Pasta z jaj i awokado ze słupkami ogórka małosolny

Napój miodowo- cytrynowy

Diety: kaszka b/m, pieczywo, masło flora-light, , pasta z awokado i ogórkiem małosolny

II-śniadanie:, jabłko, arbuz, woda

Ryz czerwony  z kuleczkami drobiowymi (indyk) w sosie jarzynowym  z suszoną żurawiną

Jarzynka: kapusta czerwona z oliwką. Surówka: rzodkiew biała, papryka kolorowa z jabłkiem , rodzynkami, żurawiną i jogurtem greckim Kompot śliwkowo- jabłkowy

Diety: b/jogurtu – z oliwą z oliwek

 

Zupa Meksykańska z fasolką szparagową żółtą, ciecierzycą gotowaną na parze, fasolą czerwoną, kukurydzą, pomidorami bez skórki, przecierem pomidorowym i koncentratem pomidorowym, ziemniakami  i natką

 

Budyń waniliowy ( truskawka, morela)

Diety: Budyń na mleku jaglanym , woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Gluten, jajko ,mleko Seler, gluten, jajko Gluten, mleko, truskawka
Środa

2.12.2020

Kawa orkiszowa rozpuszczalna na mleku modyfikowanym

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,

Twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewką i ogórkiem świeżym

Diety: Napój na mleku modyfikowanym z kawą orkiszową, pieczywo mieszane, masło flora-light,  Dżem

II-śniadanie: gruszka, kaki, woda

Purre ziemniaczane z dodatkiem batatów, paluszki rybne z łososia  w sosie koperkowym, Jarzynka: kosteczki marchewki z groszkiem i oliwą. Surówka: kapusta młoda ze szczypiorkiem, czerwoną papryką, morelą suszoną i olejem z pestek winogron  Kompot owoce mieszane ( brzoskwinia, żurawina suszona, wiśnia)

Dieta: b/ ryby –kotlet warzywny

 

Zupka kalafiorowa z kaszą jęczmienną wiejską i natką

Dieta b/ gl – ryż jaśminowy

   

Ciasto drożdżowe z żurawiną i rodzynką  truskawkowy shake mleczny.

Diety: b/ jajka i mleka – babeczki śliwkowe, shake truskawkowy na bazie napoju migdałowego, woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Seler, gluten, jajko Seler, mleko Jajko, gluten ,mleko
Czwartek

3.12.2020

Płatki ryżowe na mleku,

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,

szynką wędzoną z kurczaka i wieprzowej z  krążkami rzodkiewki, Rumianek

Diety: Kasza b/m, pieczywo mieszane, masło flora, Szynka wędzona z kurczaka , rzodkiewka

II-śniadanie:, banan, malina  i jabłko,  woda

Makaron pełnoziarnisty gulasz z mięsa wołowego  w sosie warzywnym

Surówka: sałata lodowa, rzodkiewka z młodym porem, jabłkiem i jogurtem naturalnym Diety b/ jogurtu z olejem

Kompot mieszanka owocowa

Dieta b/glutenu- makaron ryżowy

Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami, natką i koperkiem i mleczka kokosowego.

 

Kluski leniwe z serem polane sosem truskawkowo- malinowym, nektar owocowo- warzywny do picia

Diety: Makaron ryżowy z musem owocowym, nektar do picia,  woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Jajko, gluten, seler, mleko Seler, gluten Gluten, mleko, jajko
Piątek

4.12.2020

Płatki jęczmienne pełnoziarniste na mleku. Pieczywo mieszane z masłem ,  Pasta warzywna z soczewicy i  groszku zielonego z cebulką szalotką i nutą czosnkową, napój z syropu owocowego Diety: kaszka b/mleczna , pieczywo mieszane, masło flora-light, Pasta warzywna z soczewicy i groszku zielonego z cebulką szalotką i nutką czosnkową, napój owocowy

II-śniadanie: winogrono ciemne i jasne winogrono bez pestkowe  woda

Purre ziemniaczane z batatów, Kotlety z jaj i świeżego szpinaku „Baby”, w lekkim sosie chrzanowym Jarzynka:  buraczki purre z sokiem z cytryny i dodatkiem oliwki. Surówka kapusta pekińska z koperkiem, jabłkiem, marchewką i olejem

Kompot owoce mieszane z brzoskwinią i żurawiną

 

Zupa – krem z cukinii i marchwi z prażonymi orzeszkami pini, kaszą manną i koperkiem Mix jogurtowo- biszkoptowy z rodzynkami i z żurawiną z musem z moreli i truskawki

Diety:, przecier owocowy, ciastka bezglutenowe, woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten                              gluten, jajko, mleko Seler, gluten Mleko, gluten
Przewiń do góry
Przejdź do treści