Jadłospis - Żłobek 39 | Żłobek nr 39

Jadłospis 12-16.10.2020

DATA ŚNIADANIE I i II I faza obiadu

DRUGIE DANIE

II faza obiadu

ZUPA

PODWIECZOREK
Poniedziałek

12.10.2020

Kasza manna na mleku. Pieczywo z masłem,  Pasta z mozzarelli z i krążkami rzodkiewki kolorowej

Woda ze świeżą miętą

Diety: kaszka b/mleczna , pieczywo mieszane, masło flora light, wędlina drobiowa, z kolorową rzodkiewką

 

II Śniadanie: melon, malina, jabłko, woda

 

 

Ziemniaki młode z natką, pieczeń cielęca w lekkim sosie musztardowym.

Jarzynka: dynia z krążkami marchewki z oliwą. Surówka: pomidor malinowy z kiełkami lucerny ,ruccolą , sałata roszpunka, bazylia  i olejem z pestek winogron

Kompot z gruszek

Dieta b/ cielęciny – kurczak

 

Zielona zupka z fasolką zieloną, groszkiem, , brokułem, kalarepką, ryżem jaśminowym z natką

 

 

Bananowo- waniliowe smoothie z musem jagodowym na bazie jogurtu  z dodatkiem cukru trzcinowego.

Herbatniki typu mini zoo

Diety: bananowo- waniliowy  mus  jagodowy herbatniki mini zoo

 

 

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten, Gluten, seler Seler, Mleko, gluten
Wtorek

13.10.2020

Płatki żytnie na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem

pasta z jaj ze słupkami papryki czerwonej.

Woda z sokiem malinowym.

Diety: kaszka b/m, pieczywo mieszane, masło flora-light, wędlina z kurczaka , czerwona papryka

II-śniadanie: arbuz, borówka,  woda

Pieczone ziemniaki, pulpety z indyka w sosie pomidorowym. Jarzynka: różyczki kalafiora z dodatkiem oliwy

Surówka seler z jabłkiem, kosteczka brzoskwini i jogurtem greckim

Kompot  z owoców mieszanych (brzoskwinia, śliwka)

Diety: b/j – z oliwą z oliwek

 

Zupa krem z dyni z mlekiem kokosowym, makaronem pszennym, natką pietruszki

 

 

Placuszki z jabłkiem posypane cukrem pudrem  kefir z czereśnią do picia

Diety: placki jabłkowe napój jaglany z czereśnią do picia , woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Gluten, jajko ,mleko Seler, gluten, Mleko, gluten
Środa

14.10.2020

Bawarka  na mleku  Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,   Pasta z sera żółtego z kiełkami słonecznika i tarta papryka żółta ,

Diety: bawarka na napoju ryzowym, pieczywo mieszane, masło flora-light,  Wędlina wieprzowa, papryka

II-śniadanie: banan , jabłko, woda

Kasza gryczana prażona

Rolada z łososia pieczona w sosie greckim na bazie świeżych pomidorów i pomidorów bez skórki i koncentratu pomidorowego, Surówka: kalarepka , jabłko, kiełki słonecznika z jogurtem greckim

Kompot wiśniowy

 

Zupka ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki  zaprawiana mleczkiem kokosowym .

   

Ciasto jagodowe. Malinowy shake mleczny na mleku

Diety: b/ jajka, b/ gl babeczka jagodowa , malinowy shake na mleczku kokosowym, woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Seler, gluten, jajko Seler, Gluten ,mleko, jajko
Czwartek

15.10.2020

Kasza manna na mleku,

Bułka z masłem,    Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką tartą, słupki ogórka świeżego

Napój miodowy z trawą cytrynową,

Diety: Kasza b/m, bułka, masło flora, dżem

II-śniadanie:, jeżyna, brzoskwinia ,  woda

Makaron pszenny z  gulaszem ze schabu w sosie warzywnym Surówka: rzodkiew kolorowa z marchewką , pestkami dyni, słonecznika , kiełkami lucerny  i jogurtem greckim

Kompot ananasowo- żurawinowo- jabłkowy

Dieta: b/jogurtu z olejem

 

Zupka – krem wielowarzywna ( kalafior, brokuł, fasolka szparagowa zielona, brukselka z batatami i natką

 

 

Waniliowe mussli z suszonymi figami, daktylami, śliwkami, pestkami dyni i słonecznika z płatkami kukurydzianymi na bazie jogurtu greckiego i naturalnego, polane musem truskawkowo – czereśniowym

Diety: Waniliowe mussli z suszonymi owocami na bazie mleczka kokosowego polane musem truskawkowo- czereśniowym   ,  woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten gluten, seler, jajko Seler Gluten, mleko, j
Piątek

16.10.2020

Zacierki pszenno- migdałowe, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, sałatą lodową, szynką wieprzową i pomidorkami koktajlowymi  Woda z cytryną

Diety: pszenno- migdałowe zacierki na napoju owsianym, pieczywo mieszane, masło flora-light,   sałata, wędlina wieprzowa, pomidorki koktajlowe

II-śniadanie: jabłko, winogrono jasne, woda

Kasza bulgur, paluszki z Dorsza ze świeżą bazylią w sosie majerankowym

Jarzynka: cukinia z nutą czosnku i oliwką

Surówka: kapusta młoda ze złocistą kukurydzą , szczypiorkiem i olejem z pestek winogron

diety: b/ryby – kotlet jajeczny/ warzywny

Kompot czereśniowo- gruszkowy

 

Zupa pomidorową z ryżem białym ziemniakami, i natką zaprawiana mleczkiem kokosowym Mus twarogowy z borówką, cukrem trzcinowym z herbatnikami maślanymi

Diety: Mus borówkowy z herbatnikami   woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten                              gluten, jajko Seler, gluten, mleko Mleko, gluten , jajko
Przewiń do góry
Przejdź do treści