Jadłospis | Żłobek nr 39

Jadłospis 14-18.09.2020

DATA ŚNIADANIE I i II I faza obiadu
DRUGIE DANIE II faza obiadu
ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek
14.09.2020 Kasza kukurydziana na mleku. Pieczywo z masłem, pasta z jaj ze słupkami papryki czerwonej.
Woda ze świeżą mięta
Diety: kaszka b/mleczna , pieczywo mieszane, masło flora light, wędlina drobiowa, z papryką

II Śniadanie: melon, malina, jabłko, woda

Ziemniaki młode z natką, pieczeń cielęca w lekkim sosie musztardowym.
Jarzynka: dynia z krążkami marchewki z oliwą. Surówka: pomidor malinowy z selerem naciowym, kiełkami słonecznika i olejem z pestek winogron
Kompot z gruszek
Dieta b/ cielęciny – kurczak
Zielona zupka z fasolką szparagową zieloną, groszkiem, , brokułem, kalarepką, ryżem jaśminowym z natką

Bananowo- waniliowe smoothie z musem jagodowym na bazie kefiru z dodatkiem cukru trzcinowego.
Herbatniki typu mini zoo
Diety: bananowo- waniliowy mus jagodowy herbatniki mini zoo

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten, Gluten, seler Seler, Mleko, gluten
Wtorek
15.09.2020 Płatki żytnie na mleku.
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem
Pasta z mozzarelli z i krążkami rzodkiewki kolorowej
Woda z sokiem malinowym.
Diety: kaszka b/m, pieczywo mieszane, masło flora-light, wędlina z kurczaka , rzodkiewka kolorowa

II-śniadanie: przecier owocowy, woda Młode ziemniaki, pulpety z kurczaka w sosie pomidorowym.
Jarzynka: różyczki kalafiora z dodatkiem oliwy
Surówka młoda marchew z jabłkiem, kosteczka brzoskwini i jogurtem greckim
Kompot z owoców mieszanych (brzoskwinia, śliwka)
Diety: b/j – z oliwą z oliwek
Zupa krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym, makaronem orkiszowym, natką pietruszki

Batoniki jaglane z pieczonym jabłkiem z dodatkiem miodu, sezamu, ziaren słonecznika, siemienia lnianego, orzechów laskowych, włoskich i wiórek kokosowych. Koktajl owocowy (maliny) na bazie mleka i napoju sojowego
Diety: koktajl na bazie mleka sojowego , batoniki jaglane , woda
Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Gluten, jajko ,mleko Seler, gluten, Mleko, orzechy

Środa
16.09.2020 Bawarka na mleku
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,
Pasta z sera żółtego z kiełkami słonecznika i tarta papryką żółta , Woda z sokiem z pomarańczy
Diety: kaszka b/m, pieczywo mieszane, masło flora-light,
Wędlina drobiowa, papryka

II-śniadanie: banan , malina, jabłko, woda Kasza gryczana biała
Rolada z mintaja pieczona w sosie greckim na bazie świeżych pomidorów i pomidorów bez skórki i koncentratu pomidorowego, Surówka: kolorowa cykoria z młodą marchewka, jabłkiem, rodzynkami jogurtem greckim
Kompot wiśniowy
Zupka ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki .
Racuszki drożdżowe z jagodami, posypane cukrem pudrem. Malinowy shake mleczny na mleku modyfikowanym
Diety: b/ jajka, b/ gl
Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Seler, gluten, jajko Seler, Gluten ,mleko
Czwartek
17.09.2020 Kasza manna na mleku,
Bułka z masłem,
Twarożek malinowy
Napój miodowy z trawą cytrynową,
Diety: Kasza b/m, bułka, masło flora, dżem

II-śniadanie:, jeżyna, jabłko, woda Łazanki z młodą kapustą, szalotką i gulaszem ze schabu w sosie koperkowym
Surówka: kalarepka z papryką kolorową i jogurtem greckim
Kompot ananasowo- żurawinowo- jabłkowy
Dieta:
b/jogurtu z olejem b/ ryby- kurczak
Zupka – krem z zielonych szparagów z batatami i natką

Bananowe mussli z suszonymi figami, daktylami, śliwkami, pestkami dyni i słonecznika z płatkami kukurydzianymi na bazie jogurtu greckiego i naturalnego, polane musem truskawkowo- brzoskwiniowym
Diety: Bananowe mussli z suszonymi owocami na bazie mleczka kokosowego polane musem truskawkowo- brzoskwiniowym , woda
Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten , gluten, seler Seler Gluten, mleko, j
Piątek
18.09.2020 Zacierki przenno- migdałowe, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, sałatą lodową, szynką wieprzową i pomidorkami koktajlowymi
Woda z cytryną
Diety: Kaszka b/mleczna, pieczywo mieszane, masło flora-light, sałata, wędlina wieprzowa, pomidorki koktajlowe

II-śniadanie: jabłko, winogrono jasne, woda Kasza bulgur, paluszki z łososia ze świeżą bazylią w sosie majerankowym
Jarzynka: cukinia z nutą czosnku i oliwką
Surówka: kapusta kwaszona ze złocistą kukurydzą , szczypiorkiem i olejem z pestek winogron
diety: b/ryby – kotlet jajeczny/ warzywny
Kompot czereśniowo- gruszkowy
Zupa szpinakowa z czerwoną soczewicą, tartym jajkiem, ziemniakami, i natką zaprawiana kefirem Wiśniowy deser a*la panna cotta z borówkami na bazie twarogu z cukrem trzcinowym na herbatnikach maślanych
Diety: Galaretka wiśniowa z borówkami na herbatnikach woda
Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten gluten, jajko Seler, gluten, mleko Mleko, gluten , jajko

Przejdź do treści