DATA | ŚNIADANIE I i II | I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
II faza obiadu
ZUPA |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek
8.02.2021 |
Kawa orkiszowa na mleku
Pieczywo mieszanego (chleb razowy, pszenny, bułka) z masłem Ser żółty mierzwiony, sałata karbowana czerwona, pomidor malinowy, ogórek świeży Dieta: Napój jaglany, kawa orkiszowa , masło flora-light,, pieczywo, wędlina wieprzowa, sałata , pomidor malinowy, ogórek II-śniadanie: banan bio, gruszka, jabłko, woda
|
Ryż biały okrągły bio, ryż jaśminowy
Kurczak i Indyk w sosie słodko- kwaśnym Jarzynka: szpinak baby duszony z czosnkiem Surówka: czerwona kapusta z jabłkiem z sokiem z cytryny, żurawiny suszonej , szczypiorku z oliwą z pestek winogron Kompot mieszanka owocowa z daktylami
|
Zupa- krem z kalafiora i brokuły z koperkiem i prażonymi pestkami dyni, ziemniakami zabielana jogurtem naturalnym | Makaron literki z twarożkiem polany sosem śmietanowo- truskawkowym, posypany migdałami woda
Dieta: makaron ryżowy polany sosem truskawkowo- kokosowym posypany płatkami migdałów |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten, | Gluten, seler, jajko | Seler, mleko | Mleko, gluten, jajko |
Wtorek
9.02.2021 |
Płatki jaglane na mleku.
Kanapki z pieczywa mieszanego (chleb bio żytni, razowy, bułka) z masłem Jajecznica ze szczypiorkiem z papryką czerwoną plasterki , herbatka rumiankowa Diety: kaszka b/m, pieczywo mieszane, masło flora-light, wędlina wieprzowa, papryka, II-śniadanie: winogrono jasne, mandarynka, jabłko, woda |
Szpinakowe kluseczki kładzione z gulaszem drobiowym ( indyk, kurczak) w sosie ze słonecznym bukietem warzyw ( cukinia, ziarno kukurydzy, mini marchewki, groszek zielony) z ziołami . Surówka: kalarepka z jabłkiem, morela suszoną, jogurtem greckim i naturalnym bio
Kompot porzeczkowo- śliwkowo- jabłkowy z żurawiną suszoną Diety: b/jogurtu – z olejem z pestek winogron
|
Zupa grochowa z ziemniakami, natką koperkiem
|
Mix jogurtów (grecki, naturalny) z owocami ( wiśnia, malina) z wanilią i amarantusem ekspandowanym
Diety: koktajl na napoju jaglanym z owocami, wanilią i amarantusem , woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | Gluten, jajko ,mleko | Seler, gluten, j | Gluten, mleko, |
Środa
10.02.2021 |
Kasza kus- kus na mleku modyfikowanym
Kanapki z pieczywa mieszanego (chleb orkiszowy, pszenny, bułka) z masłem, Twarożek wiśniowo- truskawkowy Zimowa herbatka z pomarańczą, imbirem świeżym, goździkami i cytryną Diety: kaszka b/m, pieczywo mieszane, masło flora-light, dżem II-śniadanie: banan bio, jabłko, melon, woda |
Ziemniaki puree z dodatkiem batatów z koperkiem talarki z mintaja w panierce z mąki migdałowej zapiekane w sosie cytrynowym, Jarzynka: marchewka z groszkiem z olejem z pestek winogron .
Surówka: kapusta kiszona z jabłkiem i marchewką posypana natką pietruszki z olejem Kompot żurawinowo – malinowy z rodzynkami D: b/kiszonek |
Zupka pomidorowa z ryżem jaśminowym i świeżą bazylią zabielana mlekiem kokosowym natką, koperkiem i orzechami pinii
|
Budyń waniliowo- jagodowy
Diety: budyń waniliowy na napoju ryżowym z jagodami , woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | Seler, gluten, jajko | Seler, | Jajko, gluten ,mleko |
Czwartek
11.02.2021 |
Płatki orkiszowe na mleku,
Kanapki z pieczywa mieszanego (chleb żytni bio, pszenny, bułka) z masłem, Wędlina wieprzowa, ogórek kiszony sałata rzymska, kiełki lucerny Napój z mięty i limonki Diety: Kasza b/m, pieczywo mieszane, masło flora, wędlina wieprzowa, ogórek kiszony II-śniadanie: kiwi, jabłko woda |
Makaron pełnoziarnisty, Paprykowe pulpeciki z cielęciny i kurczaka duszone w sosie ziołowym i pomidorach suszonych Jarzynka: kolorowa fasolka z żurawiną, Surówka: por z jabłkiem , kukurydzą i jogurtem greckim, Diety b/ jogurtu z olejem
Kompot morelowo- brzoskwiniowy i rodzynki Dieta makaron ryżowy |
Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami, natką i koperkiem zabielana mleczkiem kokosowym | Mini placuszki z jabłkiem , napój cytrynowy z miętą
Diety: placuszki z jabłkiem (b/jajka i mleka), napój cytrynowy z miętą woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | Jajko, gluten, seler, mleko | Seler, | Gluten, mleko, jajko |
Piątek
12.02.2021 |
Zacierki pszenno- kukurydziane na mleku. Pieczywo mieszane (chlebek orkiszowy, bio żytni, pszenny) z masłem , Pasta warzywna z fasoli czerwonej z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i kolendrą, plasterki ogórka zielonego i rzodkiewki herbata owocowa
Diety: kaszka b/mleczna , pieczywo mieszane, masło flora-light, , Pasta warzywna z fasoli czerwonej, suszonych pomidorków kolendry , plasterki ogórka św. i rzodkiewki II-śniadanie: mandarynki i gruszki woda |
Ziemniaki puree, Paluszki z łososia w panierce sezamowej
Jarzynka: puree z zielonego groszku. Surówka buraczki z jabłkiem i jogurtem greckim Kompot śliwkowy
|
Zupa wielowarzywna (kalafior, brokuł, , fasolka zielona , fasolka żółta) warzywa świeże) z ryżem czerwonym zabielana jogurtem naturalnym z natką i koperkiem | Maślanka brzoskwiniowa, herbatniki pszenne prostokątne
Diety: przecier owocowy, ciastka , woda |
Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | gluten, jajko, mleko | Seler, gluten, mleko | Mleko, gluten |