Jadłospis | Żłobek nr 36

Jadłospis 9.11.20-13.11.20

        DATA         ŚNIADANIE I i II                 OBIAD                     ZUPA             PODWIECZOREK
 

 

PONIEDZIAŁEK

9.11.2020

I– Makaron  na mleku, omlet z musem z wiśni , rumianek.

Dietapłatki  ryżowe na napoju roślinnym, naleśniki  z mąki jaglanej i kokosowej, siemienia lnianego i mleka kokosowego z musem z wiśni , rumianek.

II– melon, winogrono ciemne, jabłko

Alergeny-mleko, gluten, jaja

 Ziemniaki gotowane  z koperkiem,  pulpety  gotowane  w sosie pomidorowym,   fasolka szparagowa    gotowana na jarzynkę, surówka sałaty i rzodkiewki w jogurcie greckim, kompot z malin .

Dieta j.w , wg zaleceń lekarza surówka z oliwa z oliwek

Alergeny-gluten, jogurt

Zupa barszcz czerwony na jarzynach z ziemniakami, czosnkiem i majerankiem .

Dieta-j.w

Alergeny- seler, ziele angielskie

Jogurt naturalny z brzoskwiniami, nasiona chia, herbatniki, woda.

Dieta- koktajl na bazie napoju migdałowego z wanilią, nasionami chia i musem brzoskwinia, wafle kukurydziane, woda.

Alergeny- gluten, jogurt  grecki, jaja , masło

 

WTOREK

10.11.2020

I– Płatki mix  na mleku, bułka  z masłem , wędlina, ogórek, szczypiorek, herbata owocowa.

Dieta– bułka  z florą light, , wędlina, ogórek, szczypiorek, herbata owocowa.

II– banan ,gruszka

Alergeny-gluten, masło, mleko, laktoza

Kluski kładzione z mąki orkiszowej, potrawka wołowa w sosie chrzanowo cebulowym,   kalafior gotowany na jarzynkę, surówka pomidora, selera naciowego i pestek słonecznika w  oliwie z oliwek,  kompot z truskawek.

Dieta-wg zaleceń lekarza, surówka z oliwa z oliwek

Alergeny – gluten , cielęcina, jaja

Zupa ogórkowa z ziemniakami na jarzynach z natką i lubczykiem.

Dieta   –  j.w .

Alergeny– ziele angielskie, gluten

Sernik wiedeński z nuta cytrynowa i rodzynkami, kawa zbożowa zabielana mlekiem.

Dieta: deser bobovita ,  herbatniki zoo, woda

Alergeny-twarożek , jaja

 

CZWARTEK 12.11.2020

I-  Płatki kukurydziane    na mleku, chleb z masłem, pasta z jaja i awokado ze szczypiorem, papryka żółta, herbata.

Dieta- Płatki kukurydziane na napoju roślinnym, chleb  florą light, wędlina, papryka żółta, herbata

II-winogrono jasne, kaki

Alergeny– mleko, laktoza, gluten, masło, jaja

Puree z ziemniaków z koperkiem,   kotlety mielone , buraczki   gotowane na jarzynkę, surówka z marchewki i jabłka z żurawiną w oliwie z oliwek, kompot z wiśni

Dieta- wg zaleceń lekarza surówka z oliwa z oliwek

Alergeny– ziele angielskie , jaja

 

Zupa  krem z brokuł i jarzyn z grzankami i orzeszkami pinii.

Dieta –j.w

Alergeny- seler, ziele angielskie, gluten

Szarlotka na kruchym cieście z bezą, mięta.

Dieta-  szarlotka z florą light, mięta

Alergeny– jaja, gluten, masło

 

 

CZWARTEK

13.11.2020

I– Kasza manna  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, dżem, mięta.

Dieta– pieczywo mieszane  z florą light, dżem, mięta.

II– banan, kiwi

Alergeny– mleko, laktoza, masło, gluten,

Kasza pęczak , zapiekanka rybna , sos tymiankowy, marchewka z groszkiem gotowana na jarzynkę, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i oliwa z oliwek, kompot z owoców mieszanych.

Dieta-wg zaleceń lekarza

Alergeny-gluten, ryba

Zupa pomidorowa z makaronem i lubczykiem z natką.

Dieta zupa j.w. z makaronem bezglutenowym

Alergeny- ziele angielskie, seler, gluten, jaja

Jogurt naturalny z jagodami , biszkopty, woda.

Dieta-  rogaliki z morelami, nektar bobovita do picia.

Alergeny-jaja, gluten, jogurt

 

Przejdź do treści