Jadłospis | Żłobek nr 57

Zdrowe, smaczne i kolorowe posiłki w żłobku

Wszystkie posiłki serwowane dzieciom w żłobku są przygotowywane od podstaw na miejscu przez wspaniałe Panie Kucharki Sylwię, Elę i Tereskę. Codzienne dostawy świeżych produktów i zdolności kulinarne pań są gwarancją wspaniałego smaku serwowanych dań. 
O przestrzeganie norm jakości, ilości i dostaw produktów najwyższej jakości troszczy się Pani Iza, nasza intendentka. Zgodnie z wytycznymi dietetyków i pediatrów dziecięcych, przestrzegając bardzo restrykcyjnych norm żywienia dzieci do lat 3 komponuje wspaniałe jadłospisy, dzięki którym dzieci dostają różnorodne, zdrowe i pyszne dania.
Ciocie w grupach dbają, by jedzonko było pięknie i apetycznie ułożone na talerzach, umiejętnie zachęcają dzieci do jedzenia i zawsze służą pomocą przy każdym posiłku. To dzięki naszym Ciociom Państwa dzieci chętnie jedzą wszystkie dania, z ciekawością próbują nowych potraw i smaków.  Gdy jeść pomaga ulubiona Ciocia, to nawet największy niejadek zjada posiłek z apetytem 🙂

 

Uwielbiamy borówki!

Pyszna owsianka na śniadanie i z uśmiechem zaczynamy dzień

Lepsze kanapki robi tylko mama, ale te też są przepyszne

Gdy śniadanko smakuje, nikt nie potrzebuje pomocy przy jedzeniu

Ja sam! takie kanapeczki poproszę codziennie

Kotleciki pieczemy lub gotujemy na parze - nie smażymy!

Kotlecik z indyka, ziemniaki, kalafior i surówka

Ciasto z brzoskwiniami i winogronami

Jabłko pieczone z żurawiną

Warzywny rosół z czerwonymi kluseczkami i natką

Szpinakowe kluseczki z puletem z indyka i surówką z pieczonych buraków

Kotlet sojowy, kolorowy warzywny makaron, fasolka szparagowa i mizeria

Kopytka

Deser panna cotta z musem jagodowym

Chleb razowy z masłem, pomidorki, kiełki i jajko na twardo

Kasza manna z uśmiechniętą malinową buźką

Naleśniki z twarożkiem i brzoskwiniami, polane musem ze świeżych truskawek

Sałatka owocowa z arbuza, polana musem mango i udekorowana listkiem świeżej mięty

Pierogi z mięsem i surówką

Deser z komosy ryżowej z daktylami, figami i owocami

Sernik z malinami na herbatnikowym spodzie

Kopytka z bułeczką tartą, marchewkami junior i surówką z młodej kapusty

Deser brzoskwiniowy z tapioką i gruszkami

Pierogi z twarogiem i borówkami, udekorowane plasterkami brzoskwini

Chlebki własnego wypieku: jaglany, orkiszowy, żytni i wielozbożowy

Kokosowe rafaello z kaszy jaglanej, podane na herbatniku maślanym

Ślimaczki drożdżowe z makiem i lukrem cytrynowym

Deser z twarogu z musem czereśniowym

Panie Kucharki potrafią zrobić najlepszy makaron

Zrobienie kilkuset pierogów z mięsem to żaden problem dla super Kucharek

Własnoręcznie zrobione kluseczki do rosołu - dla naszych dzieci wszystko!

Pyszne kluseczki z jarmużem

Przejdź do treści