Jadłospis - Żłobek 58 | Żłobek nr 58

Jadłospis 07.11 – 10.11

Poniedziałek

7.11

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z miodem D/M- (polędwica, masło flora). Herbatka z cytryną. II śniadanie: jabłka, pomarancze

Pulpeciki z kurczaka, sos ziołowy, kasza jęczmienna na sypko z natką, fasolka gotowana, sałatka z ogórków z cebulką i oliwą. Kompot wieloowocowy.

Barszcz czerwony z warzywami, ziemniakami i natka pietruszki, zabielana jogurtem.

Koktajl kefirowy z bananami i jagodami, wafelki, D/M-przecier owocowy, woda do picia

alergeny Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze, soja Gluten, jaja kurze, seler Gluten, seler, Gluten, seler, białko mleka krowiego,

 

Wtorek

8.11

Płatki ryzowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą mozarelli z awokado, jaja, czosnku z plasterkiem pomidora D/M- polędwica z kurczaka, masło flora, woda z miętą i cytrynką , kaszka ryżowa II śniadanie: jabłko, banany.

Potrawka z mięsa indyka, ziemniaki puree, marchewka z groszkiem gotowana, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą , marchewką i jogurtem, dieta z olejem. Kompot wiśniowy.

Rosół z kluseczkami na wywarze z jarzyn z zieleniną .

Ciasto drożdzowe z jagodami, woda D/M-wafelek ryżowy z dżemem, woda do picia.

Alergeny Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze, soja Gluten, jaja kurze, seler Gluten, seler, Gluten, seler, białko mleka krowiego,

 

Środa

9.11

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina z ogórkiem kiszonym (d/m- masło flora, kaszka bezmleczna zbożowa), herbatka rumiankowa. II śniadanie: mandarynki, jabłka, banany.

Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, szpinak gotowany, surówka z pomidorka, papryki i sałaty lodowej z olejem . Kompot truskawkowy.

Zupa pomidorowa z ryżem warzywami, natka pietruszki.

Budyń waniliowy , biszkopty/lekki kisielek z tartym jabłkiem, wafelki

alergeny Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze, soja, seler, laktoza, gorczyca Gluten, jaja kurze, białko mleka krowiego, seler Gluten, seler, białko mleka krowiego Gluten, seler, białko mleka krowiego

 

Czwartek

10.11

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata owocowa (d/m-polędwica z kurczaka, masło flora, kaszka bezmleczna ).

Klopsiki z szynki w sosie ziołowym, makaron z natką pietruszki, kukurydza gotowana, sałata masłowa z ogórkiem i jogurtem . Kompot truskawkowo-jabłkowy.

Zupa kalafiorowa na wywarze z jarzyn z ziemniakami, koperkiem.

Placuszki z jabłkiem, herbatka owocowaD/M-bułeczka z dżemem, soczek, woda

śniadanie: pomarancze, jabłka, kiwi

Alergeny Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze, soja, seler, laktoza, gorczyca Gluten, jaja kurze, białko mleka krowiego, seler Gluten, seler, białko mleka krowiego Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze,

 

 

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/20011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania informacji na temat żywności (…).

DZIECI PRZEBYWAJĄCE NA DIECIE Z OGRANICZENIEM MLEKA I PRZETWORÓW MLECZNYCH OTRZYMUJĄ KANAPKI Z MARGARYNĄ, ZUPY I SURÓWKI BEZ DODATKU MLEKA I JOGURTU.

Przewiń do góry
Przejdź do treści