DATA | ŚNIADANIE I i II | OBIAD | ZUPA | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 14.09.2020 |
I– Kakao na mleku, omlet z dżemem i malinami.
Dieta–wafle ryżowe z dżemem, maliny, płatki owsiane na napoju ryżowym, herbata. II-banan, gruszka Alergeny-mleko, gluten, jaja, kakao |
Ziemniaki gotowane z koperkiem, potrawka z kurczaka w sosie porowym z morelami suszonymi, brukselka gotowana na jarzynkę polana oliwą, surówka z sałaty masłowej z rzodkiewką i szczypiorem w jogurcie greckim, kompot z owoców mieszanych.
Dieta j.w , wg zaleceń lekarza surówka z oliwa z oliwek Alergeny-gluten, jogurt |
Zupa krem z brokuł i pomidorów na bulionie warzywnym z grzankami i natką.
Dieta-j.w Alergeny- seler, ziele angielskie, gluten |
Ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi i śliwką suszona , jabłko, herbata owocowa.
Dieta- Ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi śliwką suszoną, jabłko, herbata owocowa. Alergeny- gluten, jaja, kakao |
WTOREK 15.09.2020 |
I– Płatki kukurydziane na mleku, chleb biały i razowy z masłem , pasta sera żółtego i groszku z natką, papryka czerwona, mięta.
Dieta-Płatki kukurydziane na napoju jaglanym, chleb biały z florą light, wędlina, papryka czerwona, mięta. II– brzoskwinia , winogrono bez pestek czerwone, jabłko Alergeny-gluten, masło, mleko, laktoza, ser żółty |
Kasza kuskus z natką, pulpety cielęce w sosie majerankowym, buraczki puree gotowane na jarzynkę, surówka z kapusty białej z marchewką , koperkiem ,kukurydzą i chrzanem w jogurcie greckim, kompot z wiśni.
Dieta-wg zaleceń lekarza, surówka z oliwa z oliwek Alergeny – gluten , jogurt, cielęcina |
Zupa jarzynowa z batatami, soczewicą i jarmużem podprawiana pomidorami z dodatkiem kolendry i jogurtu .
Dieta – j.w . bez jogurtu. Alergeny– ziele angielskie, jogurt, seler |
Twarożek waniliowy z musem z czereśni i wiórkami kokosowymi, wafle tortowe, lekka herbata.
Dieta: Kisiel malinowy, wafle tortowe bezglutenowe, banan. Alergeny-twarożek, gluten |
ŚRODA 16.09.2020 |
I- Kasza kukurydziana na mleku, bułka z masłem, wędlina z wieprzowiny, sałata lodowa, pomidor, szczypiorek, lemoniada z limonką i miodem i miętą.
Dieta- Płatki ryżowe na napoju owsianym, bułka florą light, wędlina, sałata lodowa, pomidor, szczypiorek, lemoniada z limonka i miodem z miętą. II-arbuz, śliwka Alergeny– mleko, laktoza, gluten, masło |
Puree z ziemniaków z koperkiem, zapiekanka ze schabu w sosie szpinakowym z dodatkiem czosnku i ziół , fasolka szparagowa gotowana na jarzynkę, surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem i rodzynkami w oliwie z oliwek, kompot z jagód i malin.
Dieta- wg zaleceń lekarza surówka z oliwa z oliwek Alergeny– ziele angielskie, gluten, jaja
|
Zupa krem z dyni i marchewki z imbirem i liśćmi kolendry z dodatkiem mleka kokosowego i siekaną pieczoną papryką, groszek ptysiowy.
Dieta –j.w Alergeny- seler, ziele angielskie, gluten |
Ciasto napoleonka na herbatnikach z płatkami migdałów i wiórkami kokosowymi , kawa zbożowa zabielana mlekiem modyfikowanym.
Dieta- vege chlebek bananowy z płatkami migdałów i wiórkami kokosowymi, kawa zbożowa zabielana napojem ryżowym. Alergeny-mleko, jaja, gluten, masło, migdały
|
CZWARTEK 17.09.2020 |
I– Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z ciecierzycy i cukinii z kurkumą i pieczoną marchewką, ogórek kiszony, herbata.
Dieta– bułka z florą light, pasta z ciecierzycy i cukinii z kurkumą i pieczoną marchewką , ogórek kiszony, herbata. II– gruszka, borówka Alergeny– mleko, laktoza, masło, gluten |
Makaron mini ,indyk w sosie jarzynowym koperkiem, brokuł i kalafior gotowany na jarzynkę, surówka z kapusty pekińskiej, awokado, czerwonej cebuli z żurawiną w sosie na bazie jogurtu i ziół włoskich, z dodatkiem orzechów włoskich, kompot z brzoskwiń i śliwek.
Dieta-wg zaleceń lekarza Alergeny-gluten. |
Zupa krem z pieczonej papryki z czerwona fasolą i natką, posypana tartym serem, grzanki.
Dieta zupa j.w. bez sera Alergeny- ziele angielskie, seler, gluten, ser żółty |
Babeczki waniliowe z gorzką czekolada i morelami suszonymi, rumianek.
Dieta- babeczki z malinami z mąki owsianej z siemieniem lnianym, rumianek. Alergeny-jaja, gluten, czekolada |
PIĄTEK 18.09.2020 |
I-Płatki owsiano pszenne na mleku, chleb razowy jajko na twardo, ogórek świeży szczypior, herbata owocowa.
Dieta- Płatki owsiane na napoju owsianym, pieczywo z florą light, jajko, ogórek świeży, szczypiorek, herbata owocowa. II-banan, malina, Alergeny– mleko, masło, gluten, laktoza, jaja |
Ziemniaki z koperkiem, łosoś zapiekany , szpinak z pomidorami suszonymi i jogurtem gotowany na jarzynkę, surówka z ogórka kiszonego z cebulką dymką i papryką żółtą w oliwie z oliwek, kompot z owoców mieszanych.
Dieta-wg zaleceń lekarza. Alergeny- ryba, jogurt |
Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i zacierkami gryczanymi.
Dieta-j.w Alergeny-seler , ziele angielskie, gluten |
Ryż jaśminowy z twarożkiem i musem z mango z sezamem, woda.
Dieta-bułka z dżemem, mango ,woda. Alergeny- twaróg, , gluten, |