Jadłospis | Żłobek nr 14

Jadłospis 16.11.2020 – 20.11.2020

DATA I i II ŚNIADANIE DRUGIE DANIE ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek

16.11.2020

 

Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem i wiórkami żółtego sera, plasterki ogórka zielonego, herbata z cytryną.

Diety – Kaszka b/m, margaryna flora light, wędlina.

Mandarynki, jabłka.

Zapiekanka drobiowa w sosie koperkowym, ziemniaki, bukiet warzyw, surówka z selera naciowego i brzoskwini z jogurtem naturalnym, kompot  wieloowocowy.

Diety – b/jogurtu.

Pomidorowa z ryżem. Biszkopt z owocami, mleko waniliowe.

Dieta – wafle ryżowe, napój roślinny.

Alergeny gluten, mleko, laktoza laktoza, seler seler laktoza, gluten, jaja
Wtorek

17.11.2020

 

Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem i wędliną, listki cykorii.

Diety – Kaszka b/m, margaryna flora light.

Banany.

Klopsy rybne w sosie paprykowym, kasza orkiszowa, brokuły, surówka z buraczków, jabłka i cebuli z oliwą, kompot wieloowocowy.

 

Ogórkowa z ziemniakami. Makaron z twarożkiem, truskawkami i polewą jogurtowo-waniliową.

Diety – Makaron z truskawkami.

Alergeny gluten, mleko, laktoza gluten, jaja seler gluten, laktoza
Środa

18.11.2020

 

Kluski lane na mleku, pieczywo mieszane z masłem i twarożkiem, plasterki pomidora, herbata z imbirem.

Diety – Kaszka b/m, margaryna flora light, wędlina.

Kaki, jabłka.

Kotlety mielone z indyka w sosie prowansalskim i panierce sezamowej, ziemniaki, szpinak „baby”, surówka z rzodkiewki z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy.

Diety – b/jogurtu.

Grysikowa z kaszą kukurydzianą. Borówkowy koktajl mleczny z nasionami chia, herbatniki.

Diety – koktajl na bazie mleka roślinnego z borówkami i nasionami chia, chrupki kukurydziane.

Alergeny gluten, mleko, laktoza, jaja gluten, jaja, laktoza seler laktoza, gluten, jaja
Czwartek

19.11.2020

 

Makaron orkiszowy na mleku, pieczywo mieszane z masłem i jajkiem na twardo, plasterki rzodkiewki, herbata owocowa.

Diety – Kaszka b/m, margaryna flora light, dżem.

Sok owocowo-warzywny, wafle ryżowe.

Gulasz wołowy z kaszą jaglaną, duszona cukinia, surówka z sałaty, pomidorów koktajlowych, oliwek i pestek dyni z oliwą, kompot  wieloowocowy.

 

Zupa krem z białych warzyw z ziemniakami i mleczkiem kokosowym. Pudding z kaszy mannej z polewą wiśniową.

Diety – przecier owocowy BoboVita.

 

Alergeny gluten, mleko, laktoza, jaja   seler gluten, laktoza
Piątek

20.11.2020

 

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem i pastą z awokado i jajka, kawałki papryki czerwonej, napój miętowo-cytrynowy.

Diety – Kaszka b/m, margaryna flora light, pasta z awokado.

Pomarańcze, gruszki.

Paluszki rybne (własnej produkcji) w sosie ze śmietany i suszonych pomidorów, ziemniaki, gotowana marchewka junior, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i cebuli z oliwą, kompot wieloowocowy. Fasolkowa z groszkiem ptysiowym. Jogurt malinowy z musli, chrupki kukurydziane.

Diety – – napój na bazie mleka roślinnego

z malinami i musli, chrupki kukurydziane.

Alergeny gluten, mleko, laktoza, jaja gluten, jaja seler, gluten laktoza

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)

Przejdź do treści