Jadłospis | Żłobek nr 14

Jadłospis 23.11.2020 – 27.11.2020

 

DATA I i II ŚNIADANIE DRUGIE DANIE ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek

23.11.2020

Zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem i pastą z cieciorki i suszonych pomidorów, plasterki ogórka kiszonego, herbata z cytryną i miodem.

Diety – kaszka b/m, margaryna Flora light.

Pomarańcze, jabłka.

Klopsy z piersi indyka w sosie śliwkowym, komosa ryżowa, buraczki, surówka z cykorii, marchewki i kukurydzy z oliwą, kompot wieloowocowy.

 

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami. Jogurt morelowy, wafle ryżowe

Dieta – napój morelowy na bazie mleka roślinnego.

Alergeny gluten, mleko, laktoza, jaja gluten, jaja seler   laktoza
Wtorek

24.11.2020

Płatki kukurydziane na mleku modyfikowanym, pieczywo mieszane z masłem i mozzarellą, pomidory koktajlowe z bazylią, herbata z imbirem.

Diety – kaszka b/m, margaryna Flora light, wędlina

Banany, kaki.

Kotlet jajeczny w sosie lekko chrzanowym, ziemniaki, brokuły posypane pestkami dyni, surówka z marchewki, pomarańczy i suszonej moreli z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy.

Diety – b/jogurtu, kotlet mięsny.

Brukselkowa z makaronem.

 

Budyń o smaku kokosowym z polewą truskawkową.

Dieta – przecier owocowy BoboVita.

Alergeny gluten, mleko, laktoza gluten, jaja, laktoza seler, gluten laktoza
Środa

25.11.2020

Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem i twarożkiem z rzodkiewką, herbata z sokiem owocowym.

Diety – kaszka b/m, margaryna Flora light, wędlina.

Mango, jabłka.

Spaghetti bolognese, duszona kapusta czerwona, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy.

 

Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami. Sałatka owocowa, kawa zbożowa.

Dieta – mleko roślinne.

Alergeny  gluten, mleko, laktoza gluten, jaja seler mleko, laktoza
Czwartek

26.11.2020

Kakao, pieczywo mieszane z masłem i wędliną, kawałki papryki czerwonej.

Diety – kaszka b/m, margaryna Flora light.

Miksowane truskawki, biszkopty.

Kulki z dorsza w sosie lekko cebulowym, ziemniaki, kalafior, surówka z pomidorów i szczypiorku z oliwą, kompot wieloowocowy.

 

Krupnik jęczmienny. Naleśniki z twarożkiem malinowym.

Diety – naleśniki na mleku roślinnym z dżemem.

Alergeny gluten, mleko, laktoza, jaja gluten, jaja seler mleko, laktoza, jaja
Piątek

27.11.2020

Mix płatków na mleku, pieczywo mieszane z masłem i jajkiem na twardo, plasterki ogórka zielonego, herbata owocowa.

Diety – kaszka b/m, margaryna Flora light, dżem.

Melon, kiwi.

Pulpety z piersi kurczaka w sosie paprykowym, ryż czerwony, puree z zielonego groszku, surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy z oliwą, kompot wieloowocowy.

 

Barszcz ukraiński z batatami. Shake mleczny jagodowy z amarantusem, herbatniki.

Diety – napój na bazie mleka roślinnego i jagód, wafle ryżowe.

Alergeny gluten, mleko, laktoza, jaja gluten, jaja seler laktoza, gluten, jaja

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)

Przejdź do treści