Jadłospis | Żłobek nr 14

Jadłospis 19.10.2020 – 23.10.2020

DATA I i II ŚNIADANIE DRUGIE DANIE ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek

19.10.2020

 

Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem i pastą z jajka i żółtego sera, plasterki ogórka kiszonego, herbata z sokiem owocowym.

Diety – Kaszka b/m, margaryna flora light, wędlina.

Melon, jabłka.

Pulpety drobiowe w sosie śliwkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa zielona, surówka z cykorii, marchewki i kukurydzy z jogurtem naturalnym, kompot  wieloowocowy.

Diety – b/jogurtu.

Brokułowa z makaronem. Jogurt jagodowy z nasionami chia, herbatniki.

Diety – koktajl na bazie mleka roślinnego z jagodami, chrupki kukurydziane.

Alergeny gluten, mleko, laktoza, jaja  gluten, jaja, laktoza seler, gluten, jaja gluten, jaja, laktoza
Wtorek

20.10.2020

 

Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem i wędliną, pomidory na liściu sałaty.

Diety – Kaszka b/m, margaryna flora light.

Banany, jabłka.

Klopsy z dorsza w ziołach prowansalskich, kasza orkiszowa, bukiet warzyw posypany pestkami słonecznika, surówka z selera, jabłka i suszonych owoców z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy.

Diety – b/jogurtu.

Brukselkowa ziemniakami. Ryż jaśminowy z gruszką, płatkami migdałów i polewą jogurtowo-waniliową.

Diety – ryż z gruszką.

 

Alergeny gluten, mleko, laktoza gluten, jaja, laktoza seler laktoza
Środa

21.10.2020

 

Zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem i twarożkiem ze szczypiorkiem, kawałki papryki czerwonej, lemoniada cytrynowo – miodowa.

Diety – Kaszka b/m, margaryna flora light, wędlina.

Pomarańcze, jabłka.

Pieczeń rzymska w sosie lekko cebulowym, bataty, duszona cukinia, surówka z rzodkiewki i jogurtu naturalnego, kompot wieloowocowy.

Diety – b/jogurtu.

Krupnik z natka pietruszki. Kisiel malinowy z kawałkami brzoskwini,

wafle ryżowe.

Alergeny gluten, mleko, laktoza, jaja gluten, jaja, laktoza seler  
Czwartek

22.10.2020

 

Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem i pastą z cieciorki i suszonych pomidorów, plasterki ogórka zielonego, herbata owocowa.

Diety – Kaszka b/m, margaryna flora light, dżem.

Banany, kaki.

Kotlety w sosie lekko musztardowym, kasza gryczana, kalafior, surówka z rukoli, pomidorków koktajlowych, oliwek i pestek nasion z oliwą, kompot wieloowocowy.

 

Ogórkowa z ziemniakami. Twarożek borówkowy, kakao.

Diety – przecier owocowy BoboVita, mleko roślinne.

 

Alergeny gluten, mleko, laktoza gluten, jaja seler gluten, jaja, laktoza
Piątek

23.10.2020

 

Makaron orkiszowy na mleku, pieczywo mieszane z masłem i żółtym serem, plasterki rzodkiewki, mięta.

Diety – Kaszka b/m, margaryna flora light.

Mango, gruszki.

Paluszki rybne (własnej produkcji) w sosie śmietanowo – koperkowym, ziemniaki, gotowana marchewka z groszkiem, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i cebulki z oliwą, kompot wieloowocowy. Pomidorowa z płatkami ryżowymi. Koktajl mleczny o smaku mango, chrupki kukurydziane.

Diety – przecier owocowy BoboVita.

Alergeny gluten, mleko, laktoza, jaja gluten, jaja, laktoza seler laktoza

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)

Przejdź do treści