DATA | ŚNIADANIE | I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
II faza obiadu
ZUPA |
PODWIECZOREK | |
Poniedziałek
14.09.2020 |
Śniadanie: Zupa mleczna z kaszą manną 5. Wafle ryżowe z szynką z kurczaka, pomidorem. Herbata.
Dieta: kaszka bezml., flora light
II śniadanie: banan, jabłko, malina, śliwka
|
Kasza bulgur1, gulasz drobiowo-wieprzowy, buraczki duszone, sałata rzymska z ogórkiem świeżym, rzodkiewką, jogurtem5. Kompot wieloowocowy lub woda.
Dieta: bez jogurtu
|
Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami, olejem rzepakowym7
|
Ciasto marchewkowe z rodzynkami, nerkowcami. Koktajl jogurtowy z borówką.
Dieta: racuszki marchewkowe, napój owsiany z borówką
|
|
Wtorek 15.09.2020 |
Śniadanie: Zupa mleczna5 z płatkami gryczanymi. Pieczywo pszenno-żytnie1 z masłem, pastą jajeczną, plasterkami ogórka kiszonego. Herbata owocowa.
Dieta: kaszka bezml., flora light, wędlina
II śniadanie: borówka, banan, jabłko
|
Ziemniaki, dukat pieczony z dorsza i mintaja1,2, brokuły na jarzynkę, surówka z kapusty pekińskiej, papryką kolorową, ogórkiem kiszonym, olejem rzepakowym. Kompot wieloowocowy lub woda.
Dieta: dukat bez jaja2
|
Zupa Neapolitańska z makaronem czterojajecznym1,2, oliwy z oliwek, natką pietruszki 7
|
Naleśniki1,2 z twarożkiem5 z rodzynkami, polewą morelową.
Dieta: naleśniki z dżemem 220%
|
|
Środa 16.09.2020 |
Śniadanie: Zupa mleczna5 z płatkami ryżowymi. Pieczywo pszenno-żytnie1 z masłem, twarożek5 ziołowy. Mięta.
Dieta: kaszka bezml., flora light II śniadanie: winogrono, nektarynka, jabłko
|
Kasza jęczmienna pęczak1, klops drobiowo-cielęcy1,2, szpinak, surówka z pomidora, z oliwkami czarnymi, oliwą z oliwek, olejem rzepakowym. Kompot wieloowocowy lub woda. Dieta: klops bez jaja |
Botwinka
z ziemniakami,
|
Koktajl kefirowy5 z kokosem, żurawiną. Herbatniki maślane1,2.
Dieta: mus malinowy z kleikiem ryżowym, herbatniki bezmleczno-bezjajeczne
|
|
Czwartek
17.09.2020 |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami żytnimi. Bułeczka wrocławka1 z masłem5, serem mozzarella5, papryką. Mięta. Dieta: kaszka bezml., flora light, szynka z kurczaka II śniadanie: jabłko, borówka, śliwka
|
Ziemniaki z koperkiem, pieczeń drobiowo-wieprzowa1,2 , fasolka szparagowa zielona, surówka z selera, z mlekiem kokosowym, ananasem, rodzynkami. Kompot wieloowocowy lub woda. Dieta: pieczeń bez jaja
|
Zupa kalafiorowa z makaronem czterojajecznym1,2, zabielana 5, olejem rzepakowym
|
Panna cotta5 z morelą, malinami. Napój cytryna-imbir.
Dieta: galaretka owocowa, mięta
|
|
Piątek 18.09.2020 |
Śniadanie: Zupa mleczna z lanymi kluskami1,2,5. Pieczywo pszenno-żytnie1 z masłem5, pasztetem z soczewicą. Mięta.
Dieta: kaszka bezml., flora light
II śniadanie: banan, jabłko
|
Kasza orkiszowa1, ryba z piekarnika1,2,3, cukinia, surówka z marchwi, ogórka kiszonego, pestek słonecznika. Kompot wieloowocowy lub woda.
Dieta: dorsz bez jaja1
|
Zupa jarzynowa z fasolką żółtą, groszkiem, brokułami, z ziemniakami, z dodatkiem oliwy z oliwek, koperkiem7
|
Szarlotka1,2. Kakao5.
Dieta: jabłko duszone z kruszonką na florze light herbata
|
|
Poniedziałek 21.09.2020 |
Śniadanie: Zupa mleczna5 z kaszą kukurydzianą, Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, szynka wieprzową, kolorową papryką. Rumianek.
Dieta: kaszka bezml., flora light
II śniadanie: gruszka, banan, jabłko
|
Risotto z i warzywami7, pełnoziarnistym ryżem, kulkami drobiowo-wieprzowymi1,2, surówka z rzodkwi białej, kukurydzy, pora. Kompot owocowy lub woda.
Dieta: kulki mięsne bez jaja
|
Zupa dyniowa z ziemniakami, z dodatkiem oleju rzepakowego7, natki pietruszki.
|
Pudding z kaszy manny1,5 z malinami.
Dieta: bez mleka
|
|
Wtorek 22.09.2020 |
Śniadanie: Zupa mleczna5 z płatkami owsianymi1. Pieczywo pszenno-żytnie1 z masłem5, pastą z bakłażana, papryki. Herbata owocowa.
Dieta: kaszka bezml., flora light
II śniadanie: banan, jabłko, malina
|
Kasza owsiana1, kulki mięsne pieczone1,2, kalafior, surówka z buraczków, z ogórkiem kiszonym, jabłkiem, z olejem z oliwek. Kompot wieloowocowy lub woda.
Dieta: kulki bez jaja1
|
Zupa szpinakowa, ziemniakami, oliwą z oliwek, z koperkiem7
|
Sernik1,5 z kokosową kruszoną, na spodzie orzechowym. Herbata z miodem, cytryną, imbirem.
Dieta: ciasteczka z kleiku ryżowego, herbata owocowa
|
|
Środa 23.09.2020 |
Śniadanie: Zupa mleczna5 z płatkami jęczmiennymi1. Twarożek5 morelowy. Pieczywo pszenno-żytnie1 z masłem5. Herbata z cytryną.
Dieta: kaszka bezml., flora light, szynka z kurczaka, dżem 100% owoców
II śniadanie: jabłko, śliwka
|
Ziemniaki z koperkiem, kotlet warzywny z soczewicą1,2, surówka z pomidorów, z oliwkami, oliwą z oliwek, świeżą bazylią. Kompot wieloowocowy lub woda.
Dieta: klopsik drobiowo-wieprzowy bez jaja1
|
Zupa jarzynowa z kalarepką, kaszą jaglaną, z oliwą z oliwek7.
|
Ciasto Murzynek. Mleko modyfikowane do picia.
Dieta: ciasteczka bezmleczno-bezjajeczne, sok Bobo vita |
|
Czwartek 24.09.2020 |
Śniadanie: Płatki orkiszowe1,2 na mleku5. Pieczywo pszenno-żytnie1 z masłem5, sałatą, serem żółtym5, ogórkiem, rzodkiewką. Mięta.
Dieta: kaszka bezml., flora light, szynka z kurczakiem
II śniadanie: jogurt bananowy5 Dieta: przecier Bobo vita
|
Kasza gryczana biała, pieczony dorsz 1,2,3, fasolka szparagowa zielona, surówka z marchwi, papryki, ogórka kiszonego, z olejem rzepakowym. Kompot wieloowocowy lub woda.
Dieta: pieczony dorsz bez jaja1
|
Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami, olejem rzepakowym7.
|
Tarta1,2 warzywna. Herbata.
Dieta: jw. |
|
Piątek
25.09.2020 |
Śniadanie: Makaron1,2 na mleku. Pieczywo pszenno-żytnie1 z pastą z białej fasoli, z żurawiną. Mięta.
Dieta: kaszka bezml., flora light, szynka z kurczakiem
II śniadanie: jogurt morelowy5 Dieta: przecier Bobo vita
|
Ziemniaki młode, kulki mięsne drobiowo-wieprzowe1,2, szpinak, surówka z cykorii kolorowej, ogórka kiszonego, jabłka. Kompot lub woda.
Dieta: kulki mięsne bez jaja |
Zupa a la rosół na wywarze warzywnym, z olejem rzepakowym, natką pietruszki7 | Jeżyki kakaowe z płatków kukurydzianych. Koktajl kefirowy z mango5.
Dieta: ciasteczka z kleiku ryżowego bezmleczno-bezjajeczne, herbatka |
|
Legenda alergenów: 1. Zboża zawierające gluten 2. Jaja 3. Ryby 4. Soja 5. Mleko i produkty pochodne 6. Orzechy 7. Seler 8. Dwutlenek siarki i siarczyny 9. Nasiona sezamu |
|||||
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…). Diety eliminacyjne w żłobku realizowane są zgodnie z zaleceniami lekarza. Zamienniki surowcowe w jadłospisie są ustalone indywidualnie z Intendentem. |
|||||