Jadłospis | Żłobek nr 21

Jadłospis 21-31.12.2020

PONIEDZIAŁEK 21.12.2020 Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Kasza manna na mleku gluten, mleko. Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, papryką i pomidorem gluten, mleko (D: wędlina). Herbatka rumiankowa, woda.

II śniadanie:

Gruszki, jabłka

Obiad:

Bataty, rolada pieczona ze schabu mielonego ze śliwką suszoną (D:, kotlet  z soczewicy),  kalafior gotowany, surówka z marchewki i pomarańczy z daktylami ,z oliwą z winogron, kompot wieloowocowy, woda

Podwieczorek:

Zupa krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym zabielana mlekiem kokosowym, seler, gluten,   jogurt grecki z płatkami kukurydzianymi i owocami suszonymi (D: koktajl na mleku owsianym z truskawkami i owocami suszonymi), woda.

WTOREK 22.12.2020 Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Makaron literki  na mleku mleko , gluten, jaja. Pieczywo mieszane z masłem, twaróg z borówką, gluten, mleko , (D: z pastą z soczewicy), herbatka miętowa z limonką, woda

II śniadanie:

Mandarynki, banan, jabłka

Obiad:

Ryż wieloziarnisty, pieczeń z  łososia z morelą suszoną jaja, cukinia  gotowana, surówka z czerwonej cykorii z jabłkiem  z oliwką z oliwek, kompot ananasowo-czereśniowy, woda

Podwieczorek:

Zupa szpinakowa z batatami zabielana mlekiem   mleko, seler, (D: bez mleka), sałatka owocowa z płatkami migdałowymi i orzechami (D: bez bakalii), sok bobofrut do picia

ŚRODA 23.12.2020 Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Płatki owsiane na mleku mleko, gluten . Pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa, ogórek zielony, gluten,  mleko,  herbatka czarna z pomarańczą, woda

II śniadanie:

Przecier Gerbera,

Obiad:

Komosa ryżowa biała z czarną, pulpety z kurczaka w sosie pomidorowym jaja, (D: kotlet z jaja), marchew  z groszkiem gotowana, surówka z rzodkwi, marchewki i jabłka z jogurtem, mleko (D; z oliwką), kompot czereśniowo- malinowy, woda.

Podwieczorek:

Krem z brokuła z ziemniakami zabielana mlekiem z pestkami dyni seler, mleko, (D: bez mleka),  , ciasteczka kokosowe, jaja, mleko, (D: placuszki bez jaja) napój mleczno owsiany do picia (D; napój owsiany)

CZWARTEK 24.12.2020 

Dzień wolny

PIĄTEK 25.12.2020 

Dzień wolny

PONIEDZIAŁEK 28.12.2020 Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Kaszka mleczna owocowa Bobo-vita mleko.  Wafle kukurydziane z masłem, szynką wieprzową, papryką i kalarepką, mleko  (D: jajo). Herbatka czarna z cytryną

II śniadanie:

Melon, mandarynki

Obiad:

Bataty,  pulpety z mintaja  jaja, gluten ,  brukselka gotowana, surówka z pomidorów z dymką , z oliwką z oliwek, kompot gruszkowo-jabłkowy z suszoną figą, woda

Podwieczorek:

Zupa neapolitańska z czerwonym ryżem  zabielana mleczkiem seler,  mleko, (D: bez mleka) , Oponki serowe gluten, mleko, jaja, nektar Bobofrut do picia (D: ciastka bezmleczne z jabłkiem, )

WTOREK 29.12.2020 Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Kluseczki lane orkiszowe  na mleku mleko, gluten,. Pieczywo mieszane z masłem, pastą z fasoli i jabłka z kaszą gryczaną gluten,  mleko,  herbatka owocowa.

II śniadanie:

Jabłka, gruszki,

Obiad:

Kasza gryczana biała, kurczak  duszony z kurkumą i ananasem,(D:kaszotto z warzywami), kalarepka gotowana, surówka z buraków  z jabłkiem, z oliwką z oliwek,  kompot truskawkowy, woda

Podwieczorek:

Zupa kapuśniak z ziemniakami. Seler, herbatniki maślane, deser z nasion chia na bazie jogurtu z musem brzoskwiniowym mleko, gluten (D: deser na mleku kokosowym, herbatniki bez jaj))

ŚRODA 30.12.2020 Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Kasza jęczmienna na mleku mleko, gluten,. Pieczywo mieszane z masłem, twaróg waniliowy gluten, jaja, mleko, (D: z dżemem), lemoniada miętowa z pomarańczą, miodem i imbirem,

II śniadanie:

Kaki, jabłka

Obiad:

Ziemniaki, pulpety z indyka w sosie pomidorowym  jaja (D: kotlet z kalafiora, indyk) , jarzyny mieszane gotowane, surówka z ogórków kiszonych i jabłek z oliwką z winogron, kompot wieloowocowy z rodzynkami.

Podwieczorek:

Zupa krupnik z pęczakiem, seler,  babeczki szpinakowe, mleko, jaja, gluten (D:babeczki bez jaj i mleka) ,Kawa orkiszowa do picia mleko (D:kakao na napój ryżowym)

CZWARTEK 31.12.2020 Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Kakao na mleku modyfikowanym mleko, ,(D:herbatka)  Pieczywo mieszane z masłem,  pastą z jaja  i słupki marchewki gluten, mleko ,.

II śniadanie:  

Przecier Gerbera

Obiad:

Risotto z groszkiem zielonym i papryką,  surówka wielowarzywna z oliwką z winogron, kompot malinowo – jagodowy.

Podwieczorek:

Zupa wielowarzywna z soczewicą i ziemniakami seler , biszkopty mleko, jaja, gluten, mus wieloowocowy z dodatkiem awokado na napoju roślinnym.(D:wafle kukurydziane)

PIĄTEK 01.01.2021 

Dzień wolny

Przejdź do treści