Jadłospis | Żłobek nr 21

Jadłospis 9

PONIEDZIAŁEK 9.11.2020 Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Zacierki  na mleku mleko, gluten. Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym , pomidorem  i roszponką gluten, mleko, (D:szynka wieprzowa), herbatka owocowa, woda

II śniadanie:

Arbuz, jabłka

Obiad:

Ryż czerwony, rolada pieczona z dorsza w sosie koperkowo-cytrynowym jaja, gluten,(D: ryż z warzywami), brokuł gotowany, surówka z pomidorów z dymką z oliwką z oliwek,  kompot wieloowocowy z rodzynkami, woda

Podwieczorek:

Zupa krem z dyni z ziemniakami i pestkami dyni prażonymi, zabielana mleczkiem kokosowym gluten, jaja, seler, Kisiel truskawkowy, wafle kukurydziane,  woda

WTOREK 10.11.2020Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Kawa orkiszowa na mleku, mleko. (D:kawa na napoju roślinnym)Pieczywo mieszane z masłem, pastą z marchewki, z pestkami słonecznika, kiełkami i ogórkiem małosolnym gluten, mleko,  woda

II śniadanie:

Mus malinowo-bananowy

Obiad:

Makaron pełnoziarnisty , pieczeń z mięsa mieszanego w sosie jarzynowym (D: makaron z jarzynami i soczewicą), fasolka szparagowa zielona , surówka z białej kapusty, z marchewką i jabłkiem,  z jogurtem naturalnym mleko (D: z oliwką z oliwek), kompot porzeczkowo -wiśniowy z morelą  suszoną,  woda

Podwieczorek:

Zupa jarzynowa z ziemniakami  seler, kasza jaglana z twarogiem i żurawiną mleko, gluten, jaja, mleko do picia (D: mleko ryżowe, placuszki ryżowe).

ŚRODA 11.11.2020 Potrawa zawiera alergeny

DZIEŃ WOLNY

CZWARTEK 12.11.2020 Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Kasza kukurydziana na mleku mleko, pieczywo mieszane z masłem, szynką z kurczaka , paseczkami awokado i papryki czerwonej, gluten, mleko,Lemoniada mięta z limonką i miodem,  miód woda

II śniadanie:

Kiwi gold, winogrona ciemne bezpestkowe

Obiad:

Ziemniaki z koperkiem, kotlet z jaja i brokuła w bułce tartej smażony z lekkim sosem chrzanowym jaja, buraczki gotowane, surówka z kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą, z jog. naturalnym mleko, orzechy(D: z oliwką z oliwek) , kompot truskawkowy, woda

Podwieczorek:

Zupa krem z cukinii i marchwi z groszkiem ptysiowym bezglutenowym i świeżą bazylią zabielana mlekiem jaglanym seler, Kefir z borówkami i ryżem preparowanym z dodatkiem cukru trzcinowego, herbatniki Mini zoo mleko,  gluten,. (D: koktajl na mleku jaglanym), woda.

PIĄTEK 13.11.2020 Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Płatki pszenne na mleku mleko, gluten, pieczywo mieszane z masłem, twaróg waniliowy z miodem,(D:z dżemem) gluten, miód, mleko , herbatka rumiankowa, woda

II śniadanie:

Banany, melon

Obiad:

Kasza bulgur lub inna gluten, klopsiki z kurczaka duszone w sosie pomidorowym gluten, jaja , kalafior na parze z oliwą z oliwek posypany orzechami pini i pestkami dyni, mizeria  z jog. greckim, mleko , (D:  z oliwką z oliwek),   kompot malinowo-jagodowy, woda

Podwieczorek:

Barszcz czerwony z ziemniakami zabielany mlekiem mleko, seler, (D: bez mleka) , babeczki szpinakowe.  Mleko  morelowe do picia mleko,jaja, gluten(D:babeczki bez jaj, koktajl na napóju orkiszowym z morelami )

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 16.11.2020 Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Płatki jaglane na mleku mleko, pieczywo mieszane z masłem, jajo na twardo z awokado  i pomidorem, gluten, mleko, jaja, (D: bez jaja) herbata owocowa, woda

II śniadanie:,

Kaki, mandarynki

Obiad:

Ziemniaki, schab duszony w sosie ziołowym (D:…………..), brukselka gotowana,  surówka marchewki z pomarańczą z oliwą z oliwek, kompot winogronowo-jabłkowy ze śliwką suszoną, woda.

Podwieczorek

Zupa z zielonym groszkiem z zacierkami, zabielana mlekiem kokosowym, seler, gluten, Biszkopty, koktajl jogurtowy z mango i brzoskwinią jaja, mleko (D:koktajl na mleku roślinnym, herbatniki Mini zoo),

 

WTOREK 17.11.2020 Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Kasza manna na mleku gluten, mleko. Pieczywo mieszane z masłem, sałatką z mozarelii, pomidora, rukoli, pestek słonecznika i oliwek gluten, mleko (D: bułka z dżemem +sałatka bez sera). Herbatka z limonką, imbirem, miodem i goździkami.

II śniadanie: Gruszka, kaki,.

Obiad:

Ziemniaki, ,  pulpety z mintaja w sosie koperkowym, marchewka mini gotowana, surówka z czerwonej kapusty i jabłka  z oliwką z oliwek, kompot ananasowo brzoskwiniowy, woda

Podwieczorek:

Zupa pomidorowa z makaronem  zabielana mleczkiem kokosowym seler, gluten, jaja, (D;zupa jarzynowa) Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem. Mleko do picia (D:herbatka)

 

ŚRODA 18.11.2020 Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Płatki żytnie na mleku mleko, gluten,. Pieczywo mieszane z masłem, pasta  z bobu, z paseczkami papryki żółtej gluten, jaja, mleko,  herbatka owocowa.

II śniadanie:Sałatka owocowa z pestkami słonecznika

Obiad:

Zielone kopytka ze szpinakiem, pieczeń wołowa w sosie chrzanowym  jaja, gluten (D: kopytka z pomidorami suszonymi i bazylią), surówka z marchewki i jabłka z jogurtem mleko, (D:z oliwką z oliwek) kompot śliwkowo- żurawinowo-jabłkowy, woda

Podwieczorek:

Zupa krem z kukurydzy z dodatkiem ziemniaków i pestkami dyni zabielana mlekiem  orkiszowym Seler, gluten,  krem twarogowy z musem wiśniowym i i orkiszem  ekspandowanym  jaja , mleko. (D: kisiel wiśniowy,). Nektar owocowy Bobofrut.

CZWARTEK 19.11.2020 Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku mleko . Pieczywo mieszane z masłem, szynką wieprzową, sałatą i rzodkiewką, gluten, mleko, herbatka czarna z cytryną,

II śniadanie: jabłka, winogrona bezpestkowe

Obiad:

Kasza pęczak gluten,kotleciki pieczone z łososia z morelami suszonymi jaja (D: kotlel z jaja, indyk), bakłażan z cukinią pieczony, surówka z białej rzodkwi i kalarepki z jabłkiem i brzoskwinią, z jogurtem mleko, (D:z oliwką),kompot malinowo-jagodowy.

Podwieczorek:

Zupa ogórkowa z ziemniakami seler, ciasto dyniowe mleko, jaja, gluten, orzechy(D:babeczki) , kawa zbożowa do picia mleko(D:kawa na napoju owsianym)

PIĄTEK 20.11.2020 Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Kakao na mleku do picia mleko,.(D:kakao na napoju roślinnym)  Pieczywo mieszane z masłem, z  twarogiem morelowym gluten, mleko (D: z wedliną), Lemoniada miętowa z cytryną i miodem.

II śniadanie: brzoskwinie, banany

Obiad:

Ryż pełnoziarnisty, kotlecik mielony smażony z indyka  jaja,(D:kotlet z jaja) jarzyny mieszane gotowane , surówka z cykorii, papryki i jabłka z oliwka z oliwek, kompot wieloowocowy z owocami suszonymi.

Podwieczorek:

Zupa krem z zielonych szparagów/ lub  z brokułów  z batatami z pestkami dyni seler , Placuszki z jabłkiem i musem żurawinowym z dodatkiem mąki z amarantusa. Jogurt  do picia z miodem. gluten, mleko, jaja, miód (D:napój orkiszowy, placuszki bez jaj i mleka z nasionami chia)

Przejdź do treści