Jadłospis | Żłobek nr 4

16-27.11.2020 r.

DATA ŚNIADANIE I i II DRUGIE DANIE ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek

16.11.2020

Płatki jaglane na mleku, kanapki z chleba białego i bułki z masłem, pastą z czerwonej fasoli i plasterkiem świeżego ogórka. Herbata owocowa.

D: Kaszki bezmleczne z owocami, flora, j.w.

II: Arbuz, kaki, woda.

Kasza orkiszowa, gulasz z mięsa mieszanego w sosie musztardowym, kalafior z oliwa na jarzynkę, surówka z marchewki z pomarańczami z oliwą, kompot truskawkowy.

D: Kasza jaglana, j.w.

Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami, włoszczyzną i majerankiem z oliwą z oliwek.

D; b/selera

Jogurt grecki z owocami, wafle kukurydziane.

D: Napój orkiszowy z owocami, j.w.

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, jaja Gluten Seler Mleko,
Wtorek

17.11.2020

Kawa orkiszowa na mleku, kanapki z bułki z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, cykoria, cząstki kalarepki.

D: Kawa bezglutenowa na napoju jaglanym, flora, polędwica wieprzowa, j.w.

II: Winogrono, kaki, woda.

Ziemniaki puree, kotleciki rybne z mintaja w sosie koperkowym, brukselka z oliwą na jarzynkę, surówka z czerwonej kapusty z jabłkami i sosem jogurtowym, kompot wiśniowy.

D: b/jogurtu, jaj i glutenu, kotleciki warzywne

Zupa pomidorowa z czerwonym ryżem i warzywami zabielana mlekiem.

D: b/mleka, selera

Domowe ciasto „murzynek” z wiórkami kokosowymi i daktylami, mleko do picia.

D: Kakaowe babeczki bezglutenowe, bezjajeczne, napój orkiszowy.

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, jaja Mleko, Gluten, jaja, Ryba Mleko, Seler Mleko, gluten, jaja
Środa

18.11.2020

Makaron drobny na mleku, kanapki z chleba razowego i bułki z masłem, plasterkiem jajka gotowanego, plasterkiem rzodkiewki i kiełkami słonecznika. Mięta do picia.

D: Kaszki bezmleczne z owocami, flora, dżem, j.w.

II: Banany, śliwki, woda.

Ryż jaśminowy, pulpety z fileta piersi indyka w sosie porowym, buraczki z oliwą na jarzynkę, sałatka a’la grecka z sałaty lodowej, papryki, oliwek, pomidorków cherry z oliwą i świeżymi ziołami, kompot owocowy.

D: b/jaj i glutenu

Zupa ogórkowa z ziemniakami, włoszczyzną i natka pietruszki zabielana mlekiem.

D; b/selera, mleka

Budyń waniliowo-kokosowy na mleku, herbatniki maślane.

D; budyń waniliowo-kokosowy na napoju jaglanym, herbatniki b/glutenu i jaj

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, jaja Gluten, jaja, Mleko, Seler Mleko, gluten, jaja
Czwartek

19.11.2020

Kasza jaglana na mleku, kanapki z chleba białego i bułki z masłem, polędwica wieprzowa, plasterki pomidora malinowego, herbata z miodem.

D: Kaszki bezmleczne z owocami, flora, j.w.

II: Mandarynki, winogrono, woda.

Kuleczki ziemniaczane, talarki z łososia w sosie chrzanowym, brokuły z oliwą na jarzynkę, surówka z kapusty kiszonej z jabłkami i szalotką z oliwą, kompot truskawkowy.

D; talarki warzywne, b/jaj i glutenu

Zupa jarzynowa z makaronem zabielana mlekiem.

D; b/mleka, selera.

Twarożek z brzoskwiniami, chrupki kukurydziane, mleko z cynamonem.

D: Kasza jaglana z brzoskwiniami, napój orkiszowy z cynamonem.

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, jaja Ryba, Gluten, jaja Mleko, Seler Mleko,
Piątek

20.11.2020

Płatki owsiane na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, wiórkami sera żółtego i paseczkami czerwonej papryki, rumianek.

D: Kaszki bezmleczne z owocami, flora, dżem.

II: Melon, kaki, woda.

Makaron pełnoziarnisty, klopsiki cielęce w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa z oliwą na jarzynkę, surówka rozmaitości (roszponka, papryka, kukurydza, kiełki słonecznika, kapusta pekińska) z sosem jogurtowym, kompot wiśniowy.

D: b/jaj i glutenu, b/jogurtu

Zupa z soczewicy z batatami z oliwą z oliwek i majerankiem.

D: b/selera

Jogurt grecki z truskawkami i borówkami, wafle tortowe z pastą kakaową z awokado.

D: napój orkiszowy z truskawkami i borówkami, wafle bezglutenowe, j.w.

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, jaja Mleko, Gluten, jaja, Seler Mleko, gluten, jaja
  Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).
DATA ŚNIADANIE I i II DRUGIE DANIE ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek

23.11.2020

Kasza manna z rodzynkami na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, pastą z cieciorki z sezamem, wiórki białej rzodkwi, herbata z cytryną.

D: Kaszki bezmleczne z owocami, flora, dżem, j.w.

II: Arbuz, mandarynki, woda.

Puree z ziemniaków i batatów, klopsiki z fileta piersi indyka w sosie żurawinowym, bukiet warzyw z oliwą na jarzynkę, surówka z ogórka kiszonego z szalotką i jabłkami z oliwą, kompot owocowy.

D: b/jaj i glutenu

Zupa pomidorowa z makaronem, warzywami i świeżą bazylią zabielana mlekiem.

D; makaron bezglutenowy, b/selera i mleka

Jogurt grecki z owocami tropikalnymi i nasionami chia, wafle ryzowe.

D; Napój orkiszowy z owocami tropikalnymi i nasionami chia, j.w.

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, jaja Gluten, jaja Mleko, Seler, Gluten Mleko,
Wtorek

24.11.2020

Kakao na mleku, kanapki z bułki z masłem, twarożek z koperkiem, pomidorki cherry i kiełki lucerny.

D: Kakao na napoju orkiszowym, flora, polędwica wieprzowa, j.w.

II: Winogrono, śliwki, woda.

Ryż pełnoziarnisty, kotlet jajeczny z komosą ryżową i szczypiorkiem w sosie tymiankowym, marchewka baby z oliwą na jarzynkę, surówka z buraczków z szalotką i jabłkami, kompot truskawkowy.

D: kotlet warzywny, b/glutenu

Zupa kalafiorowa z batatami i włoszczyzną zabielana mlekiem.

D: b/mleka, selera

Ciasto drożdżowe orkiszowe z bakaliami, mleko do picia.

D; Drożdżowe babeczki bezglutenowe, bezjajeczne z bakaliami, napój orkiszowy.

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, jaja Gluten, jaja Mleko, Seler Mleko, gluten, jaja
Środa

25.11.2020

Lane kluski orkiszowe z dynią na mleku, kanapki z chleba razowego i bułki z masłem, pastą z jaj i awokado, paseczki żółtej papryki, mięta do picia.

D: Kaszki bezmleczne z owocami, flora, dżem, j.w.

II: Banany, kaki, woda.

Ziemniaki puree, pulpety cielęce z kolendrą w sosie cebulowym, fasolka żółta z oliwą na jarzynkę, sałatka z pomidorów i rzodkiewki w sosie jogurtowym, kompot wiśniowy.

D: b/jaj i glutenu, b/jogurtu

Krupnik z komosą ryżową i warzywami z natką pietruszki i oliwą z oliwek.

D: b/selera

Budyń waniliowy z musem owocowym, biszkopty.

D: biszkopty bezglutenowe, budyń waniliowy na napoju jaglanym z musem owocowym.

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, jaja Mleko, Gluten, jaja, Seler Mleko, gluten, jaja
Czwartek

26.11.2020

Płatki jęczmienne z gruszką na mleku, kanapki z chleba białego i bułki z masłem, polędwicą wieprzową, plasterkiem ogórka kiszonego, herbata z sokiem owocowym.

D: Kaszki bezmleczne z owocami, flora, j.w.

II: Winogrono, kiwi, woda.

Kasza orkiszowa, kotleciki rybne z dorsza w sosie cytrynowym, brokuły z oliwą na jarzynkę, surówka z kapusty pekińskiej z roszponką, marchewką i kukurydzą z sosem jogurtowym, kompot owocowy.

D: b/jaj i glutenu, b/jogurtu, kotleciki warzywne

Zupa z soczewicy i bobu z batatami i włoszczyzną z oliwą z oliwek i ziołami.

D: b/selera

Twarożek z mango, chrupki kukurydziane, kisiel malinowy.

D: Kasza jaglana z mango, j.w.

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, jaja Mleko, Gluten, jaja, Ryba Seler Mleko,
Piątek

27.11.2020

Kasza kukurydziana z żurawiną na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, plasterkiem sera mozzarella, sałata rzymska i plasterki pomidora malinowego, rumianek.

D: Kaszki bezmleczne z owocami, flora, dżem,

II: Melon, kaki, woda.

Kuleczki ziemniaczane z koperkiem, roladki z fileta piersi indyka w sosie paprykowym, kalafior z oliwą na jarzynkę, mizeria z sosem jogurtowym, kompot truskawkowy.

D: b/jaj, glutenu, b/jogurtu

Zupa warzywna z ryżem czerwonym zabielana mlekiem.

D: b/selera, mleka

Sernik z jogurtu greckiego z brzoskwiniami i orkiszem ekspandowanym, herbatniki maślane.

D: Przecier owocowy, herbatniki b/jaj, bezglutenowe.

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, jaja Mleko, Gluten, jaja Seler, Mleko Mleko, gluten, jaja
  Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).
Przejdź do treści