Jadłospis | Żłobek nr 51

Jadłospis 15.02 – 19.02

Poniedziałek 15/02/2021

 

Śniadanie: mleko cynamonowe do picia, pieczywo mieszane z masłem, plasterki sera mozzarella z pomidorem i listkami świeżej bazylii. Kiwi, jabłko. (alergeny: nabiał, gluten)

Obiad: kotlet mielony wołowy, ziemniaki z koperkiem, gotowany brokuł, sałatka z ogórka zielonego z kukurydzą i czarną oliwką. Kompot owocowy. (alergeny: seler, gluten, jaja)

Zupa: szpinakowa z ryżem. (alergeny: seler)

Podwieczorek: ciastka owsiane, maślanka do picia. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

                                                              

Wtorek 16/02/2021

 

Śniadanie: płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa z żółtą papryką. Mięta z cytryną i imbirem. Melon, gruszka, żurawina. (alergeny: nabiał, gluten)

Obiad: ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i olejem. Kompot owocowy. (alergeny: seler, gluten, jaja, ryba)

Zupa: porowa z kaszą pęczak. (alergeny: seler, gluten)

Podwieczorek: ciasto zebra, bawarka do picia. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

 

Środa 17/02/2021

 

Śniadanie: kawa na mleku modyfikowanym, bułeczka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Rumianek do picia. Przecier owocowy. (alergeny: nabiał, gluten)

Obiad: kurczak po meksykański, makaron ryżowy, sałata lodowa z ogórkiem kiszonym i kiełkami lucerny. Kompot owocowy. (alergeny: seler, gluten)

Zupa: kalafiorowa z ziemniakami. (alergeny: seler)

Podwieczorek: kasza manna na wodzie z jabłuszkiem. (alergeny: gluten)

 

Czwartek 18/02/2021

 

Śniadanie: zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z bobu i jajka. Herbata owocowa. Winogrono ciemne, kiwi. (alergeny: nabiał, gluten)

Obiad: pieczeń rzymska, kasza bulgur, gotowana brukselka, surówka wielowarzywna (cykoria, rzodkiewka, kalarepka) z jogurtem. Kompot owocowy. (alergeny: seler, nabiał, gluten, jaja)

Zupa: grochówka z zielonej soczewicy z ziemniakami. (alergeny: seler)

Podwieczorek: wafelki przekładane nutellą, kakao do picia. (alergeny: nabiał, gluten)

 

Piątek 19/02/2021

 

Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, bułeczka z masłem i miodem. Herbata czarna z miętą. Winogrono jasne, jabłko. (alergeny: gluten, nabiał)

Obiad: kotlety z cieciorki w sosie musztardowym, ziemniaki z koperkiem, marchew mini, mizeria z pestkami słonecznika z jogurtem. Kompot owocowy. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Zupa: krem z zielonego groszku z makaronem. (alergeny: seler, gluten)

Podwieczorek: sernik z rodzynkami, mleko do picia. D: sernik jaglany. (alergeny: nabiał)

 

 

 

Przejdź do treści