Jadłospis | Żłobek nr 51

Jadłospis od 13.09 do 17.09

 

Poniedziałek 13/09/2021

 

Śniadanie: kawa na mleku do picia, pieczywo mieszane z masłem, twarożek na słodko. Śliwka, nektarynka. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: potrawka wieprzowo-cielęca w sosie tymiankowym, kasza gryczana biała, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i oliwą. Kompot owocowy. (alergeny: seler, nabiał, gluten, jaja)

Zupa: koperkowa z ziemniakami. (alergeny: seler, gluten)

Podwieczorek: kisiel owocowy z tartym jabłkiem. (alergeny: nabiał)

 

 

Wtorek 14/09/2021

 

Śniadanie: mix płatków na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z rzodkiewką. Woda z miętą i miodem. Borówka, banan. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem. Kompot owocowy. (alergeny: seler, nabiał, gluten, jaja, ryba)

Zupa: krupnik z kaszy pęczak. (alergeny: seler)

Podwieczorek: ciasto lane z jagodą, mleko do picia. (alergeny: nabiał, jaja, gluten, żurawina)

 

 

Środa 15/09/2021

 

Śniadanie: kluski lane na mleku, bułeczka z masłem, wiórki sera żółtego z czerwoną papryką. Rumianek do picia. Kiwi, jabłko. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: pulpeciki w sosie koperkowym, kasza bulgur, żółta fasolka szparagowa, surówka z kalarepki i brzoskwinki z jogurtem. Kompot owocowy. (alergeny: seler, gluten, jaja, nabiał)

Zupa: ogórkowa z ziemniakami. (alergeny: seler, gluten)

Podwieczorek: galaretka owocowa. (alergeny: gluten, migdały)

 

 

Czwartek 16/09/2021

 

Śniadanie: płatki kukurydziane mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado i jajka. Herbata czarna do picia. Śliwka, winogrono. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: drobiowy sos boloński z makaronem, sałata lodowa z ogórkiem małosolnym. Kompot owocowy. (alergeny: seler)

Zupa: brokułowa z ziemniakami. (alergeny: seler)

Podwieczorek: koktajl czereśniowy do picia. D: kisiel. (alergeny: nabiał)

 

Piątek 17/09/2021

 

Śniadanie: płatki pszenne na mleku, bułeczka z masłem i dżemem. Woda z syropem. Banan, gruszka. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: kuleczki rybne, kasza orkiszowa, puree dyniowe, surówka z rzodkiewki i kukurydzy z jogurtem. Kompot owocowy. (alergeny: seler, nabiał)

Zupa: kapuśniak z ziemniakami. (alergeny: seler, gluten)

Podwieczorek: kokosowe kuleczki z twarogu. (alergeny: bakalie, orzechy)

 

Przewiń do góry Przejdź do treści