Jadłospis | Żłobek nr 51

Jadłospis od 16.11 do 20.11

 

Poniedziałek 16/11/2020

 

Śniadanie: kakao na mleku, bułka z masłem. Napar z rumianku. Banan, śliwki, jabłko. (alergeny: nabiał, gluten)

Obiad: gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa z kiełkami lucerny i jogurtem. Kompot owocowy (alergeny: seler, gluten, nabiał)

Zupa: krupnik z kaszy pęczak. (alergeny: seler)

Podwieczorek: budyń waniliowym z sokiem owocowym, chrupki kukurydziane. (alergeny: nabiał, gluten)

 

Wtorek 17/11/2020

 

Śniadanie: płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wiórki sera żółtego z rzodkiewką. Herbatka owocowa. Winogrono jasne, mandarynka jabłko. (alergeny: nabiał, gluten)

Obiad: potrawka wołowa, kasza owsiana, szpinak z czosnkiem, surówka z pomidora z rukolą i czarną oliwką w sosie winegret. Kompot owocowy. (alergeny: seler)

Zupa: barszcz biały z ziemniakami i jajkiem. (alergeny: seler, nabiał, jajko)

Podwieczorek: ciasto „piegusek”, mleko modyfikowane do picia . (alergeny: gluten, jaja)

                                                     

 

Środa 18/11/2020

 

Śniadanie: kluski lane  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z marchewką. Lemoniada cytrynowo – pomarańczowa. Gruszka, jabłko, winogrono ciemne. (alergeny: nabiał, gluten)

Obiad: ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, surówka wielowarzywna ( por, seler, marchewka, jabłko) z jogurtem. Kompot owocowy. (alergeny: seler, nabiał, gluten, jaja, ryba)

Zupa: ogórkowa z ryżem. (alergeny: seler)

Podwieczorek: maślanka wiśniowa, wafle ryżowe. (alergeny: nabiał)

 

Czwartek 19/11/2020

 

Śniadanie: płatki pszenne na mleku, bułka z masłem, nutella. Herbata do picia. Jabłko, pomarańcza. (alergeny: nabiał, gluten)

Obiad: kuleczki mięsne w sosie musztardowym, makaron literki, marchew mini, mizeria z pestaki słonecznika z jogurtem. Kompot owocowy. (alergeny: seler, gluten, nabiał)

Zupa: fasolowa z ziemniakami. (alergeny: seler)

Podwieczorek: andruty z dżemem. (alergeny: gluten)

 

Piątek 20/11/2020

 

Śniadanie: zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa ze słupkami kalarepki. Napar imbirowy z miodem. Gruszka, banan, kiwi. (alergeny: nabiał, gluten)

Obiad: gulasz jarski z soczewicą, komosa ryżowa, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i rodzynkami z olejem. Kompot owocowy. (alergeny: nabiał, gluten)

Zupa: kalafiorowa z ziemniakami. (alergeny: seler)

Podwieczorek: kuleczki „rafaello”, kawa na mleku. (alergeny: nabiał)

 

 

Przejdź do treści