Jadłospis | Żłobek nr 51

Jadłospis od 22.02 do 26.02

Poniedziałek 22/02/2021

 

Śniadanie: kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wiórki sera żółtego z rzodkiewką. Mango, pomarańcze, jabłko. (alergeny: nabiał, gluten)

Obiad: potrawka cielęca w sosie koperkowym, makaron, gotowany kalafior, surówka z selera z brzoskwinią i żurawiną z jogurtem. Kompot owocowy. (alergeny: seler, gluten, jaja)

Zupa: kapuściana z pomidorami i ziemniakami. (alergeny: seler)

Podwieczorek: budyń karmelowy z musem owocowym. (alergeny: nabiał, gluten)

                                                              

Wtorek 23/02/2021

 

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa z ogórkiem zielonym. Rumianek do picia. Melon, gruszka, rodzynki. (alergeny: nabiał, gluten)

Obiad: kotleciki rybne w sezamowej panierce, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa, surówka z pora i marchewki z jogurtem. Kompot owocowy. (alergeny: seler, gluten, jaja, ryba)

Zupa: krem z cukinii z kaszą orkiszową. (alergeny: seler, gluten)

Podwieczorek: ciasto piegusek, bawarka do picia. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

 

Środa 24/02/2021

 

Śniadanie: płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem, twarożek z miodem. Herbata owocowa do picia. Winogrono ciemne, jabłko. (alergeny: nabiał, gluten)

Obiad: gołąbki w sosie kapuściano-pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórka kiszonego z oliwką. Kompot owocowy. (alergeny: seler)

Zupa: zacierkowa. (alergeny: seler, nabiał, gluten)

Podwieczorek: koktajl bananowy, chrupki kukurydziane. (alergeny: nabiał)

 

Czwartek 25/02/2021

 

Śniadanie: makaron orkiszowy na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta brokułowa z awokado i ogórkiem kiszonym. Winogrono jasne, mango. (alergeny: nabiał, gluten)

Obiad: gulasz drobiowa w sosie paprykowo-jarzynowym, kasza kus-kus, surówka z rzodkiewki z mlekiem kokosowym. Kompot owocowy. (alergeny: seler, gluten)

Zupa: fasolowa z ziemniakami. (alergeny: seler)

Podwieczorek: deser z tapioki z musem wiśniowym. (alergeny: nabiał)

 

Piątek 26/02/2021

 

Śniadanie: płatki żytnie na mleku, bułeczka z masłem i dżemem. Herbata czarna z miętą. Kiwi, melon, jabłko. (alergeny: gluten, nabiał)

Obiad: kotlet jajeczny w sosie chrzanowym, ziemniaki z koperkiem, duszony szpinak, surówka z marchewki z jogurtem. Kompot owocowy. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Zupa: z soczewicy z kaszą gryczaną. (alergeny: seler)

Podwieczorek: krem twarogowy z musem wiśniowym i ryżem preparowanym. (alergeny: nabiał)

 

 

 

Przejdź do treści