Jadłospis - Żłobek 51 | Żłobek nr 51

Jadłospis od 28.11 do 02.12.2022r

 Poniedziałek 28/11/2022

 

Śniadanie: mix płatków na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Mięta z cytryną. Jabłko, pomarańcza. (alergeny: gluten, nabiał)

Obiad: gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z selera, kalarepy i ananasa z jogurtem. Kompot owocowy. (alergeny: seler, gluten, nabiał)

Zupa: ryżanka. (alergeny: seler)

Podwieczorek: kisiel owocowy do picia. (alergeny: -)

 

 

Wtorek 29/11/2022

 

Śniadanie: kluski lane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z pomidorem. Rumianek do picia. Jabłko, gruszka. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: kulki rybne z łososia, ziemniaki z koperkiem, bukiet gotowany jarzyn, mizeria. Kompot owocowy. (alergeny: seler, gluten, jaja, ryba, nabiał)

Zupa: krem z dyni z kaszą jęczmienną. (alergeny: seler, gluten)

Podwieczorek: koktajl jogurtowo czekoladowy, wafle orkiszowe. (alergeny: nabiał, gluten)

 

 

Środa 30/11/2022

 

Śniadanie: bawarka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z cebulką dymką i papryką czerwoną. Jabłko, mandarynka. (alergeny: gluten, nabiał, jaja)

Obiad: kurczak w sosie curry, gotowany makaron, sałata lodowa z marchewką i olejem. Kompot owocowy. (alergeny: seler, gluten)

Zupa: szpinakowa z ziemniakami. (alergeny: seler)

Podwieczorek: kasza manna na mleku z musem owocowym. (alergeny: nabiał, gluten)

 

 

Czwartek 1/12/2022

 

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku, bułeczka z masłem, pasta z mozzarelli i brokułu. Herbata owocowa. Jabłko, banan. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: pulpeciki w sosie chrzanowym, kasza gryczana, gotowany kalafior, surówka z marchewki i pora z jabłkiem i jogurtem. Kompot owocowy. (alergeny: seler, gluten, nabiał, jaja)

Zupa: fasolkowa z ziemniakami. (alergeny: seler)

Podwieczorek: ciasto drożdżowe z jabłkiem, mleko do picia. (alergeny: gluten, nabiał, jaja)

 

 

Piątek 2/12/2022

 

Śniadanie: płatki owsiane na mleku, pieczywo jasne z masłem, krem czekoladowy na bazie czerwonej fasoli. Lemoniada imbirowa. Jabłko, winogrono. (alergeny: nabiał, gluten)

Obiad: ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i oliwą. Kompot owocowy.  (alergeny: seler, gluten, jaja, ryba)

Zupa: krupnik z mix’u kasz. (alergeny: seler, gluten)

Podwieczorek: makaron z serem i truskawkami. D: makaron z truskawkami. (alergeny: nabiał, gluten)

 

Przewiń do góry
Przejdź do treści