DATA |
ŚNIADANIE I i II |
I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
II faza obiadu
ZUPA |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek
21,09,2020
|
Cynamonowa ryżanka na mleku. Pieczywo mieszane z masłem. Jajecznica na parze ze szczypiorkiem i kurkumą. Paseczki papryki. Rozgrzewająca herbatka czarna z imbirem, goździkami, cytrynką i miodem.
Diety: flora light, kaszka bezmleczna, kanapka z wędliną II – owoce Alergeny: gluten (pszenica, żyto), mleko (w tym laktoza),sezam, jaja, soja, orzechy |
Puree z batatów z koperkiem, bitki wołowe w sosie cebulowym. Kalafior gotowany na jarzynkę z oliwką. Surówka z ogórków małosolnych z dodatkiem cebulki szalotki, jabłka z oliwą z oliwek. Kompot.
Alergeny: jaja, gluten, mleko, gorczyca, soja, seler |
Zupka krem z kukurydzy z kaszą jaglaną i mleczkiem kokosowym, natką pietruszki i wiórkami kokosowymi.
Alergeny: seler |
Musli z płatkami żytnimi, daktylami, figami, suszoną śliwką, rodzynkami, żurawiną z polewą borówkową na bazie jogurtu naturalnego i kefiru
Kakao na mleku do picia. Diety: przecier BoboVita, nektar BoboVita Alergeny: jogurt, mleko |
Wtorek
22,09,2020
|
Kawa zbożowa na mleku. Pieczywo mieszane z masłem i pastą z bobu z czosnkiem, jajkiem i koperkiem.
Diety: flora light, kanapka z wędliną II – owoce Alergeny: gluten (pszenica, żyto,), mleko (w tym laktoza), sezam, jaja, soja, orzechy |
Ryż z koperkiem, łosoś sosie cytrynowym. Różyczki brokułów z oliwką. Kapusta pekińska z pomidorkiem koktajlowym, czarnymi oliwkami i jogurtem greckim, posypana sezamem. Kompot.
Alergeny: jaja, gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jogurt |
Zupka z botwinki z ziemniakami i natką pietruszki z oliwką z oliwek i ćwiarteczką jajeczka gotowanego.
Alergeny: seler, jaja |
Herbatniki mini zoo i maślane. Mleczny koktajl malinowy z nutą wanilii.
Diety: herbatniki mini zoo, napój owsiany Alergeny: mleko, gluten (pszenica), jaja |
Środa
23,09,2020
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe typu corn flakes na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pastą z serka żółtego i suszonych pomidorów oraz plasterkami ogórka kiszonego. Nektar BoboVita
Diety: flora light, kanapka z wędliną, kaszka bezmleczna II – owoce Alergeny: gluten (pszenica, żyto) mleko (w tym laktoza), sezam, jaja, soja, orzechy |
Makaron bezglutenowy typu rurki, paluszki z kurczaka w sosie majerankowym. Marchewka z groszkiem i oliwką. Surówka wielowarzywna z kukurydzą z dodatkiem koperku i jogurtu greckiego. Kompot.
Alergeny: jaja, gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jogurt |
Zupka krem ze kalafiora z ziemniakami, orzechami nerkowca, mlekiem kokosowym, posypany groszkiem ptysiowym.
Alergeny: seler |
Pudding twarogowy z dodatkiem kosteczek mango. Herbatniki maślane
Diety: chrupki kukurydziane, przecier BoboVita Alergeny: twaróg |
Czwartek
24,09,2020
|
Zacierki pszenno-migdałowe na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, szynką wieprzową i pomidorkiem koktajlowym. Herbata czarna z cytryną.
Diety: flora light, kaszka bezmleczna II – owoce Alergeny: gluten (pszenica, żyto), mleko (w tym laktoza), sezam, jaja, soja, orzechy |
Kasza bulgur, gulasz z mięsa mieszanego w sosie figowo-warzywnym. Kosteczki cukinii z brukselką i oliwką. Surówka z marchewki z jabłkiem, koperkiem i dodatkiem jogurtu greckiego. Kompot.
Alergeny: jaja, gluten, mleko, gorczyca, soja, seler |
Zupka meksykańska z fasolą czerwoną, kukurydzą, pomidorami i ziemniakami, posypana natką pietruszki. Ćwiarteczki jajeczka gotowanego.
Alergeny: seler |
Mix z jogurtów greckich z kawałkami morelki, polany musem truskawkowym, chrupki kukurydziane
Diety: przecier BoboVita, chrupki Alergeny: jogurt |
Piątek
25,09,2020
|
Płatki żytnie na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem i tartą rzodkiewką. Herbata owocowa.
Diety: flora light, kaszka bezmleczna, kanapka z wędliną II – przecier BoboVita Alergeny: gluten (pszenica, żyto), mleko (w tym laktoza), sezam, jaja, soja, orzechy |
Puree z batatów z koperkiem, kulka rybna z dorsza i mintaja w sosie chrzanowo-bazyliowym. Kapusta z marchewką gotowana na jarzynkę z oliwką. Surówka z pomidorów malinowych, z dodatkiem cebulki dymki i oliwki. Kompot .
Alergeny: jaja, gluten, mleko, gorczyca, soja, seler |
Zupa krem z pora z mini makaronikiem typu „literki” i natką pietruszki.
Alergeny: seler |
Budyń migdałowy na bazie napoju migdałowego. Sałatka owocowa z czereśni, brzoskwini, ananasa i morelki, kiwi posypana orzechami włoskimi.
Diety: j.w.
|
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).
DATA |
ŚNIADANIE I i II |
I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
II faza obiadu
ZUPA |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek
28,09,2020
|
Płatki pełnoziarniste gryczane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem z dodatkiem cebulki dymki i tartym ogórkiem świeżym.
Herbata czarna z limonką Diety: flora light, kanapka z dżemem, kaszka bezmleczna II – owoce Alergeny: gluten (pszenica, żyto), mleko (w tym laktoza),sezam, jaja, soja, orzechy |
Ziemniaki młode z koperkiem, gulasz drobiowy z indyka w sosie warzywnym. Mini marchewki juniorki z oliwką. Surówka z cykorii, selera naciowego, tartego jabłka z dodatkiem jogurtu greckiego, posypana kiełkami słonecznika. Kompot.
Alergeny: jaja, gluten, mleko, gorczyca, soja, seler |
Zupka z bakłażana z mini makaronikiem bezglutenowym typu „muszelki” i natką pietruszki. Ćwiarteczki jajeczka gotowanego
Alergeny: seler |
Murzynek z dżemem. Morelowy koktajl mleczny na bazie napoju jaglanego.
Diety: wafle ryżowe, Morelowy koktajl mleczny na bazie napoju jaglanego Alergeny: gluten (pszenica), jaja |
Wtorek
29,09,2020
|
Kakaowa kasza jaglana na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pastą z mozzarelli i świeżej bazylii oraz plasterkami papryki kolorowej.
Woda z syropem owocowym. Diety: flora light, kaszka bezmleczna, kanapka z dżemem II – przecier BoboVita Alergeny: gluten (pszenica, żyto), mleko (w tym laktoza), sezam, jaja, soja, orzechy |
Ryż jaśminowy z kurkumą, potrawka z cielęciny z dodatkiem cebulki szalotki, suszonej żurawiny w sosie musztardowo-warzywnym. Kosteczki dyni z groszkiem i oliwką. Surówka: Mizeria z koperkiem i jogurtem greckim. Kompot.
Alergeny: jaja, gluten, mleko, gorczyca, soja, seler |
Zupka koperkowa z ziemniakami, zabielana śmietanką z natką pietruszki
Alergeny: seler, śmietana |
Cynamonowy serek mascarpone na bazie jogurtów greckich. Pieczone śliwki.
Diety: przecier BoboVita, pieczone śliwki Alergeny: jogurt |
Środa
30,09,2020
|
Makaronik pięciojajeczny na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem i plasterkami pomidorka malinowego. Herbata czarna z cytryną
Diety: flora light, kaszka bezmleczna II – owoce Alergeny: gluten (pszenica, żyto), mleko (w tym laktoza), sezam, jaja, soja, orzechy |
Młode ziemniaczki puree, klopsiki z szynki wieprzowej w sosie chrzanowym z dodatkiem koperku. Młoda kapustka gotowana z oliwką i majerankiem. Surówka: Mix sałat (rukola, roszponka) z pomidorkami koktajlowymi, szczypiorkiem i tartym kabaczkiem z dodatkiem jogurtu greckiego. Kompot.
Alergeny: jaja, gluten, mleko, gorczyca, soja, seler |
Zupka krem z groszku z kaszą jęczmienną mazurską i natką pietruszki, posypany płatkami migdałowymi
Alergeny: seler |
Waniliowy twarożek z dodatkiem kosteczek morelki polany przecierem owocowym.
Kakao na mleku kokosowym do picia Diety: przecier BoboVita, napoj kokosowy Alergeny: twaróg |
Czwartek
1,10,2020
|
Zacierki owsiano-pszenne na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, liściem sałaty masłowej, wędlinką wieprzową, serem żółtym i plasterkiem ogórka małosolnego. Herbata owocowa
Diety: flora light, kanapka z dżemem, mięta II – owoce Alergeny: gluten (pszenica, żyto), mleko (w tym laktoza), sezam, jaja, soja, orzechy |
Kasza orkiszowa, kotlecik sojowo-jajeczny w sosie daktylowym. Bób z oliwką i koperkiem.
Surówka z jarmużu, tartej marchewki, jabłka, z dodatkiem jogurtu greckiego, posypana płatkami migdałowymi. Kompot. Alergeny: jaja, gluten, mleko, gorczyca, soja, seler |
Zupka krem z dyni z batatami i mleczkiem kokosowym, posypana natką pietruszki.
Alergeny: seler |
Jagodowy napój na bazie kefiru. Borówki i morele pieczone pod kruszonką
Diety: nektar BoboVita, chrupki kukurydziane Alergeny: kefir |
Piątek
2,10,2020
|
Płatki pszenne na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pastą z pieczonego bakłażana, z czosnkiem i pestkami słonecznika. Mięta do picia.
Diety: flora light, kanapka z dżemem, kaszka bezmleczna II – owoce Alergeny: gluten (pszenica, żyto), mleko (w tym laktoza), sezam, jaja, soja, orzechy |
Pieczone frytki z batatów z dipem koperkowym na bazie jogurtu greckiego, pieczony łosoś, posypany pieprzem cytrynowym, w sosie szpinakowym. Marchewki juniorki z kukurydzą i oliwką. Surówka z tartej kalarepki i dodatkiem morelki polana sosem z jogurtu greckiego i awokado i posypana orzechami nerkowca. Kompot.
Alergeny: jaja, gluten, mleko, gorczyca, soja, seler |
Zupka krem z papryki czerwonej z kaszą jaglaną i natką pietruszki z nutą bazylii świeżej.
Alergeny: seler |
Kolorowy makaronik z kokosowo-czereśniową polewą na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem nasion chia. Placuszki z cukinii.
Diety: makaron bezglutenowy z polewą owocową Alergeny: gluten (pszenica), jaja, jogurt |
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).