Jadłospis | Żłobek nr 51

Jadłospis 14.09.2020 – 18.09.2020

 

Poniedziałek 14/09/2020

 

Śniadanie: kaszka mleczna, bułeczka z masłem, dżem. Napar z rumianku. Borówka, śliwki, jabłko. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: gołąbki w sosie pomidorowym, puree ziemniaczane z koperkiem i natką, surówka z ogórka kiszonego z brzoskwinią. Kompot owocowy. (alergeny: seler, gluten)

Zupa: koperkowa z makaronem. (alergeny: seler, jaja)

Podwieczorek: koktajl waniliowo-bananowy na bazie maślanki z borówką. Biszkopty. (alergeny: nabiał, gluten)

 

Wtorek 15/09/2020

 

Śniadanie: płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa z sałatą i kolorową papryką. Herbatka owocowa. Winogrono jasne, melon, jabłko. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: kotlet rybny z mintaja, kasza orkiszowa, sos grecki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i szczypiorkiem. Kompot owocowy. (alergeny: seler, gluten, jaja, nabiał, ryba)

Zupa: meksykańska z fasolką szparagową, soczewicą, kukurydzą, fasolą czerwoną z ziemniakami i natką. (alergeny: seler)

Podwieczorek: Kokosowo- ryżowe ciasteczka z orzechami. Kawa orkiszowa do picia. (alergeny: bakalie, orzechy)

 

Środa 16/09/2020

 

Śniadanie: makaron na mleku, bułeczka z masłem, domowa nutella. Nektar owocowy do picia. Arbuz, jabłko. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: potrawka z kurczaka, puree z batatów, leczo z cukinii i bakłażana, surówka z rzodkiewki i kalarepki z kolorową papryką i jogurtem. Kompot owocowy. (alergeny: seler)

Zupa: kalafiorowa z kaszą jaglaną i natką. (alergeny: seler, nabiał)

Podwieczorek: galaretka owocowa polana sosem waniliowo-kokosowym. (alergeny: nabiał, gluten, bakalie)

 

Czwartek 17/09/2020

 

Śniadanie: płatki pszenne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z malinami. Herbata do picia. Brzoskwinia, jabłko. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: indyk w sosie curry, czerwony ryż, surówka z kapusty białej z marchewką i oliwką. Kompot owocowy. (alergeny: seler, gluten)

Zupa: fasolowa z ziemniakami. (alergeny: seler)

Podwieczorek: ciasto biszkoptowe z wanilia i makiem, koktajl mleczno-owsiany. (alergeny: nabiał)

 

Piątek 18/09/2020

 

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser mozzarella z pomidorem malinowym oliwką czarną i bazylią. Lemoniada cytrynowo-miodowa. Winogrono ciemne, jabłko. (alergeny: seler)

Obiad: kotlet sojowy z warzywami, ziemniaki z koperkiem, duszony szpinak z czosnkiem, surówka z marchewki i ananasa z jogurtem. Kompot owocowy. (alergeny: nabiał, gluten)

Zupa: krupnik z kaszy jęczmiennej. (alergeny: seler)

Podwieczorek: krem twarogowy z musem wiśniowym i ryżem preparowanym z rodzynkami, chrupki kukurydziane. (alergeny: nabiał)

 

 

Przejdź do treści