DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | ZUPA | PODWIECZOREK |
01.02.2021
Poniedziałek
|
Płatki kukurydziane pełnoziarniste na mleku d/ na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Pasta z cieciorki pomidorami suszonymi czosnkiem kolendrą. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata owocowa.
II śniadanie jabłka gruszki banany bio |
Gulasz z cielęciny w sosie warzywno majerankowym.
Kapusta czerwona gotowana. Surówka z ogórka kwaszonego jabłka dymki z tłuszczem roślinnym. Kasza owsiana. Kompot śliwkowy. |
Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym ziemniaki, koperkiem. | Koktajl mleczny na bazie kefiru bio z bananami amaramtusem d/napój roślinny, herbatniki chrupki kukurydziane. |
ALERGENY | GLUTEN JAJA LAKTOZA | GLUTEN JAJA LAKTOZA | SELER GLUTEN | LAKTOZA GLUTEN JAJA |
02.02.2021
Wtorek |
Kasza jaglanana mleku d/ na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Twarożek z rzodkiewką d/dżem . Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Napój rumiankowy z cytryna.
II śniadanie kiwi gruszki |
Hamburgery z mintaja. Szpinak gotowany. Surówka z pomidora malinowego dymki sałaty roszpunki z sosem bazyliowym. Ziemniaki z wody posypane koperkiem. Kompot wiśniowy. | Zupa warzywna z KOMOSA ryzowa d/ziemniaki natką. | Ciasto z jabłkami d/ mus n/przecier owocowy jabłkowy chrupki kukurydziane biszkopty herbatniki zoo |
ALERGENY | GLUTEN JAJA LAKTOZA | GLUTEN JAJA | SELER | JAJA GLUTEN |
03.02.2021
Środa |
Kakao na mleku d/ na mleku roślinnym. Wędlina na kanapce z listkiem sałaty i pomidorem malinowym. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. II śniadanie jabłka banany. | Paluszki drobiowe . Bukiet warzyw. Surówka z ogórka świeżego selera naciowego papryki żółtej z sosem ziołowym na bazie tłuszczu roślinnego. Ziemniaki z wody posypane koperkiem. Kompot truskawkowy. | Zupa pomidorowa z lanymi kluskami d/ziemniaki koperkiem. | Kisiel owocowy z tartym jabłkiem , biszkopty d/chrupki kukurydziane. |
ALERGENY | GLUTEN JAJA LAKTOZA | GLUTEN JAJA LAKTOZA | SELER | GLUTEN JAJA |
04.02.2021
Czwartek |
Kasza kukurydziana na mleku d/ na mleku roślinnym/mieszanki mleczne Jajecznica ze szczypiorkiem d/ dżemem. Pieczywo mieszane z masłem d/flora.
II śniadanie jabłka banan |
Risotto warzywne z pomidorami. Surówka z kapusty pekińskiej ogórka świeżego dymką sosem jogurtowym d/ tłuszczem roślinnym. Kompot truskawkowy. | Zupa z brokułom ziemniakami natka. | Mus na bazie twarogu z ananasami, wafle d/ twaróg b laktozy , n/ mus owocowy, chrupki kukurydziane. |
ALERGENY | LAKTOZA GLUTEN JAJA | GLUTEN JAJA LAKTOZA | SELER | LAKTOZA GLUTEN |
05.02.2021
Piątek |
Lane kluski na mleku d/n na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Pastaz z soczewicy i warzyw mieszanych z natka. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata miętowa z cytryną.
II śniadanie jabłka gruszki |
Talarki koperkowe z łososia. Fasolka żółta gotowana. Surówka z buraka jabłka dymki z tłuszczem roślinnym. Kasza jaglana. Kompot wiśniowo- truskawkowy. | Zupa krupnik z natką. | Koktajl na bazie jogurtu z malinami d/napój roślinny d/przecier owocowy chrupki kukurydziane, herbatniki mix. |
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA | GLUTEN JAJA | SELER JAJA GLUTEN | LAKTOZA GLUTEN JAJA |
W TRAKCIE DEKADY W JADOSPISIE MOGĄ BYĆ NANOSZONE ZMIANAY. Dzieci z dietami eliminacyjnymi otrzymują posiłki wg zaleceń lekarza, na podstawie zaświadczenia lekarskiego. Wszystkie dzieci otrzymują na żądanie wodę do picia w nieograniczonych ilościach. Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)