Jadłospis - Żłobek 50 | Żłobek nr 50

Jadłospis 08.03-12.03.2021r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
08.03.2021 Kakao na mleku bio d/na mleku jaglanym. Twarożek z dynią d/wędlina. Pieczywo mieszane z masłem bio d/flora. Herbata owocowa.

II śniadanie jabłka banany.

Gulasz drobiowy (kurczak indyk) w sosie musztardowym. Buraki puree. Surówka z marchwi bio melona  z jogurtem d/ tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot wiśniowy. Zupa z bobem  lanymi kluskami koperkiem. Koktajl mleczny mix z malinami d/na mleku jaglanym biszkopty chrupki kukurydziane.
ALERGENY LAKTZA GLUTEN LAKTOZA SELER GLUTEN JAJA LAKTOZA GLUTEN
09.03.2021 Kasza manna bio na mleku bio d/na mleku jaglanym /mieszanki mleczne. Pasta z soczewicy czerwonej bio z kolendra. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata owocowa.

II śniadanie jabłka melon kiwi.

Kotlety wołowe w sezamie. Marchew z groszkiem. Mizeria z sosem koperkiem na bazie jogurtu d/tłuszcz roślinny. Kasza jaglana. Kompot owocowy. Zupa z burakami ziemniakami  d/kasza jaglana koperkiem zabielana śmietana bez laktozy. Kisiel jagodowy herbatniki chrupki kukurydziane biszkopty.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA LAKTOZA SELER GLUTEN
10.03.2021 Zacierki na mleku d/na mleku jaglanym d/płatki kukurydziane/mieszanki mleczne. Szynka drobiowa wędzona na listku sałaty z ogórkiem świeżym. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Napój owocowy. II śniadanie jabłka kiwi gruszki. Talarki z łososia. Kalafior z wody. Surówka z rzodkiewki sałaty lodowej z sosem jogurtowym d/tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot owocowy. Zupa pomidorowa z makaronem ryzowym d/ziemniakami natka. Twarożek z ananasem, biszkopty chrupki kukurydziane d/mus owocowy.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA JAJA GLUTEN JAJA LAKTOZA SELER LAKTOZA
11.03.2021 Płatki żytnie bio na mleku d/na mleku jaglanym /mieszanki mleczne. Pasta jajeczna z pomidorem suszonym szczypiorem d/ wędlina/dżem. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Napój miętowy z cytryną. II śniadanie jabłka gruszki mandarynki. Kurczak w carry z warzywami. Brokuł z wody. Surówka z kapusty pekińskiej ogórka świeżego dymki z sosem jogurtowym d/tłuszczem roślinnym. Ryż jaśminowy bio. Kompot truskawkowy. Parzybroda ze słodką kapusta ziemniakami d/makaron orkiszowy, koperkiem. Koktajl na bazie jogurtu greckiego z suszonymi owocami amarantusem d/na mleku jaglanym , wafle.
ALERGENY GLUTEN JAJA LAKTOZA LAKTOZA SELER GLUTEN LAKTOZA GLUTEN
12.03.2021 Ryz jaśminowy na mleku d/na mleku jaglanym /mieszanki mleczne. Wiórki z sera żółtego z pomidorem malinowym i kiełkami słonecznika d/wędlina /dżem. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata rumiankowa z cytryna. II śniadanie jabłka mandarynki banany. Kotlety mielone z mintaja. Fasolka żółta gotowana. Surówka z ogórka kwaszonego papryki kolorowej oliwek czarnych z tłuszczem roślinnymi. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Zupa szpinakowa z płatkami jaglanymi koperkiem. Makaron z truskawkami z sosem  jogurtowym d/bez jogurtu.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA SELER LAKTOZA

W TRAKCIE DEKADY W JADOSPISIE MOGĄ BYĆ NANOSZONE ZMIANAY. Dzieci z dietami eliminacyjnymi otrzymują  posiłki wg zaleceń lekarza, na podstawie zaświadczenia lekarskiego. Wszystkie dzieci otrzymują na żądanie wodę do picia w nieograniczonych ilościach. Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)

Przewiń do góry
Przejdź do treści