DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | ZUPA | PODWIECZOREK |
08.03.2021 | Kakao na mleku bio d/na mleku jaglanym. Twarożek z dynią d/wędlina. Pieczywo mieszane z masłem bio d/flora. Herbata owocowa.
II śniadanie jabłka banany. |
Gulasz drobiowy (kurczak indyk) w sosie musztardowym. Buraki puree. Surówka z marchwi bio melona z jogurtem d/ tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot wiśniowy. | Zupa z bobem lanymi kluskami koperkiem. | Koktajl mleczny mix z malinami d/na mleku jaglanym biszkopty chrupki kukurydziane. |
ALERGENY | LAKTZA GLUTEN | LAKTOZA | SELER GLUTEN JAJA | LAKTOZA GLUTEN |
09.03.2021 | Kasza manna bio na mleku bio d/na mleku jaglanym /mieszanki mleczne. Pasta z soczewicy czerwonej bio z kolendra. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata owocowa.
II śniadanie jabłka melon kiwi. |
Kotlety wołowe w sezamie. Marchew z groszkiem. Mizeria z sosem koperkiem na bazie jogurtu d/tłuszcz roślinny. Kasza jaglana. Kompot owocowy. | Zupa z burakami ziemniakami d/kasza jaglana koperkiem zabielana śmietana bez laktozy. | Kisiel jagodowy herbatniki chrupki kukurydziane biszkopty. |
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA | GLUTEN JAJA LAKTOZA | SELER | GLUTEN |
10.03.2021 | Zacierki na mleku d/na mleku jaglanym d/płatki kukurydziane/mieszanki mleczne. Szynka drobiowa wędzona na listku sałaty z ogórkiem świeżym. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Napój owocowy. II śniadanie jabłka kiwi gruszki. | Talarki z łososia. Kalafior z wody. Surówka z rzodkiewki sałaty lodowej z sosem jogurtowym d/tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot owocowy. | Zupa pomidorowa z makaronem ryzowym d/ziemniakami natka. | Twarożek z ananasem, biszkopty chrupki kukurydziane d/mus owocowy. |
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA JAJA | GLUTEN JAJA LAKTOZA | SELER | LAKTOZA |
11.03.2021 | Płatki żytnie bio na mleku d/na mleku jaglanym /mieszanki mleczne. Pasta jajeczna z pomidorem suszonym szczypiorem d/ wędlina/dżem. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Napój miętowy z cytryną. II śniadanie jabłka gruszki mandarynki. | Kurczak w carry z warzywami. Brokuł z wody. Surówka z kapusty pekińskiej ogórka świeżego dymki z sosem jogurtowym d/tłuszczem roślinnym. Ryż jaśminowy bio. Kompot truskawkowy. | Parzybroda ze słodką kapusta ziemniakami d/makaron orkiszowy, koperkiem. | Koktajl na bazie jogurtu greckiego z suszonymi owocami amarantusem d/na mleku jaglanym , wafle. |
ALERGENY | GLUTEN JAJA LAKTOZA | LAKTOZA | SELER GLUTEN | LAKTOZA GLUTEN |
12.03.2021 | Ryz jaśminowy na mleku d/na mleku jaglanym /mieszanki mleczne. Wiórki z sera żółtego z pomidorem malinowym i kiełkami słonecznika d/wędlina /dżem. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata rumiankowa z cytryna. II śniadanie jabłka mandarynki banany. | Kotlety mielone z mintaja. Fasolka żółta gotowana. Surówka z ogórka kwaszonego papryki kolorowej oliwek czarnych z tłuszczem roślinnymi. Ziemniaki puree posypane koperkiem. | Zupa szpinakowa z płatkami jaglanymi koperkiem. | Makaron z truskawkami z sosem jogurtowym d/bez jogurtu. |
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA | GLUTEN JAJA | SELER | LAKTOZA |
W TRAKCIE DEKADY W JADOSPISIE MOGĄ BYĆ NANOSZONE ZMIANAY. Dzieci z dietami eliminacyjnymi otrzymują posiłki wg zaleceń lekarza, na podstawie zaświadczenia lekarskiego. Wszystkie dzieci otrzymują na żądanie wodę do picia w nieograniczonych ilościach. Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)