DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | ZUPA | PODWIECZOREK |
12.04.2021 | Płatki jaglane na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Szynka drobiowa wędzona z ogórkiem kwaszonym. Bułka z masłem d/flora. Herbata miętowa z cytryna.
II śniadanie melon jabłka. |
Gulasz drobiowy w sosie chrzanowym. Puree z groszku. Surówka z cykorii jabłka żurawiny cebulki szalotki z jogurtem d/tłuszczem roślinnym. Makaron orkiszowy. Kompot morelowy. | Kapuśniak z ziemniakami koperkiem. | Jogurt grecki z ananasem d/napój roślinny z ananasem chrupki kukurydziane. |
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA | LAKTOZA GLUTEN | SELER | LAKTOZA GLUTEN |
13.04.2021 | Kasza owsiana na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Twarożek z kalarepą d/wędlina. Bułka z masłem d/flora. Herbata owocowa.
II śniadanie jabłka. |
Jajko w sosie chrzanowym. Szpinak gotowany. Surówka z kapusty kwaszonej ogórka kwaszonego jabłka cebulki szalotki z tłuszczem roślinnym. Kasza gryczana biała. Kompot owocowy. |
Zupa z fasolka żółta z dodatkiem pomidorów , czerwonym ryżem d/kasza gryczana biała, koperkiem. | Mus brzoskwiniowy , biszkopty.
|
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA | JAJA | SELER | GLUTEN |
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | ZUPA | PODWIECZOREK |
14.04.2021 | Kasza kuskus na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem. Plastry sera żółtego ze świeżym ogórkiem.
II śniadanie: banany, jabłka |
Talarki z łososia w panierce z mąki migdałowej zapiekane w sosie cytrynowym. Ziemniaki puree z koperkiem. Jarzynka: marchewka z groszkiem z olejem z pestek winogron. Surówka z kapusty kiszonej i jabłka z olejem z pestek winogron. Kompot żurawinowy. |
Zupa pomidorowa z ryżem jaśminowym i świeżą bazylią zabielana mlekiem kokosowym z natką. |
Budyń waniliowo-jagodowy. |
ALERGENY | MLEKO, GLUTEN | SELER, GLUTEN, JAJKO | SELER | JAJKO, GLUTEN, MLEKO |
15.04.2021 | Płatki orkiszowe na mleku. Pasta jajeczna z awokado. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem. Paski z papryki czerwonej. Herbata miętowa.
II śniadanie: kiwi, jabłka |
Makaron pełnoziarnisty. Pulpeciki z kurczaka duszone w sosie ziołowym. Jarzynka z kolorowej fasolki. Surówka: por z jabłkiem, kukurydzą i jogurtem greckim. Kompot morelowy. | Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami i koperkiem zabielany jogurtem naturalnym.
|
Twaróg z truskawkami. |
ALERGENY | MLEKO, GLUTEN | JAJKO, GLUTEN, SELER, MLEKO | SELER | MLEKO |
16.04.2021 | Zacierki pszenno-kukurydziane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem. Pasta warzywna z fasoli czerwonej i kolendry.
II śniadanie: mandarynki, gruszki, jabłka |
Paluszki z dorsza w panierce sezamowej. Ziemniaki puree. Jarzynka: puree z zielonego groszku. Surówka: buraczki z jabłkiem i olejem. Kompot śliwkowy. |
Zupa wielowarzywna: kalafior, brokuł, warzywa świeże z ryżem czerwonym. | Koktajl brzoskwiniowy na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem nasion chia, herbatniki pszenne prostokątne.
|
ALERGENY | MLEKO, GLUTEN | GLUTEN, JAJKO, MLEKO | SELER, GLUTEN, MLEKO | MLEKO, GLUTEN, JAJKA |