Jadłospis - Żłobek 50 | Żłobek nr 50

Jadłospis 12.04-16.04.2021r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
12.04.2021 Płatki jaglane na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Szynka drobiowa wędzona z ogórkiem kwaszonym. Bułka z masłem d/flora. Herbata miętowa z cytryna.

II śniadanie melon jabłka.

Gulasz drobiowy w sosie chrzanowym. Puree z groszku. Surówka z cykorii jabłka żurawiny cebulki szalotki z jogurtem d/tłuszczem roślinnym. Makaron orkiszowy. Kompot morelowy. Kapuśniak z ziemniakami koperkiem. Jogurt grecki z ananasem d/napój roślinny z ananasem chrupki kukurydziane.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA LAKTOZA GLUTEN SELER LAKTOZA GLUTEN
13.04.2021 Kasza owsiana na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Twarożek z kalarepą d/wędlina. Bułka z masłem d/flora. Herbata owocowa.

II śniadanie jabłka.

Jajko w sosie chrzanowym. Szpinak gotowany. Surówka z kapusty kwaszonej ogórka kwaszonego jabłka cebulki szalotki z tłuszczem roślinnym. Kasza gryczana biała.
Kompot owocowy.
Zupa z fasolka żółta z dodatkiem pomidorów , czerwonym ryżem d/kasza gryczana biała, koperkiem. Mus brzoskwiniowy , biszkopty.

 

ALERGENY GLUTEN LAKTOZA JAJA SELER GLUTEN

 

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
14.04.2021 Kasza kuskus na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego
z masłem. Plastry sera żółtego ze świeżym ogórkiem.

 

II śniadanie: banany, jabłka

Talarki z łososia w panierce z mąki migdałowej zapiekane w sosie cytrynowym. Ziemniaki puree
z koperkiem. Jarzynka: marchewka z groszkiem
z olejem z pestek winogron.  Surówka z kapusty kiszonej i jabłka z olejem z pestek winogron.
Kompot żurawinowy.
Zupa pomidorowa z ryżem jaśminowym i świeżą bazylią zabielana mlekiem kokosowym
z natką.
Budyń waniliowo-jagodowy.
ALERGENY MLEKO, GLUTEN SELER, GLUTEN, JAJKO SELER JAJKO, GLUTEN, MLEKO
15.04.2021 Płatki orkiszowe na mleku. Pasta jajeczna z awokado.
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem. Paski z papryki czerwonej. Herbata miętowa.

 

II śniadanie: kiwi, jabłka

Makaron pełnoziarnisty. Pulpeciki z kurczaka duszone w sosie ziołowym. Jarzynka z kolorowej fasolki. Surówka: por z jabłkiem, kukurydzą i jogurtem greckim. Kompot morelowy. Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami i koperkiem zabielany jogurtem naturalnym.

 

 

 

Twaróg z truskawkami.
ALERGENY MLEKO, GLUTEN JAJKO, GLUTEN, SELER, MLEKO SELER MLEKO
16.04.2021 Zacierki pszenno-kukurydziane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem. Pasta warzywna z fasoli czerwonej i kolendry.

 

II śniadanie: mandarynki, gruszki, jabłka

Paluszki z dorsza w panierce sezamowej. Ziemniaki puree. Jarzynka: puree z zielonego groszku.
Surówka: buraczki z jabłkiem i olejem.
Kompot śliwkowy.
Zupa wielowarzywna: kalafior, brokuł, warzywa świeże z ryżem czerwonym. Koktajl brzoskwiniowy na bazie jogurtu greckiego
z dodatkiem nasion chia, herbatniki pszenne prostokątne.

 

 

 

 

ALERGENY MLEKO, GLUTEN GLUTEN, JAJKO, MLEKO SELER, GLUTEN, MLEKO MLEKO, GLUTEN, JAJKA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top
Skip to content