Jadłospis | Żłobek nr 50

Jadłospis 15.02-19.02.2021r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
15.02.2021

 

Kokosowe lane kluski na mleku d/ na mleku roślinnym / mieszanki mleczne.

Ser mozzarella z pomidorkami chewry d/wędlina/dżem .Napój owocowy. Pieczywo  mieszane z masłem d/flora.

II jabłka banany gruszki

Potrawka z  mięsa mieszanego z warzywami. Cukinia puree. Surówka z cykorii ogórka świeżego kiszonego kalarepy oliwki czarne z sosem ziołowym na bazie  tłuszczu roślinnego. Kasza jaglana. Kompot śliwkowy Barszcz czerwony z ziemniakami koperkiem zabielany śmietana d/bez. Koktajl mleczny na bazie jogurtu naturalnego z melonem d/napój  jaglany z melonem  biszkopty chrupki kukurydziane.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA LAKTOZA SELER LAKTOZA LAKTOZA GLUTEN
16.02.2021

 

Kawa zbożowa bio na mleku d/ na mleku roślinnym /mieszanki mleczne . Ser biały z pomidorem i szczypiorkiem d/wędlina/dżem . Pieczywo mieszane z masłem d/flora.

II śniadanie jabłka banany gruszki

Kulki z indyka w sosie warzywno  pomidorowym. Fasolka żółta gotowana. Surówka z ogórka kiszonego papryki kolorowej z sosem naciowym na bazie tłuszczu roślinnego. Ziemniaki z wody posypane koperkiem. Kompot śliwkowy. Zupa z kalarepą komosa ryzową  d/ziemniaki natka. Budyń waniliowo-orzechowy na mleku modyfikowanym d/na mleku jaglanym biszkopty chrupki kukurydziane.
ALERGENY GLUTEN JAJA LAKTOZA  GLUTEN JAJA SELER GLUTEN GLUTEN JAJA LAKTOZA
17.02.2021

 

Płatki owsiane bio  na mleku d/n mieszanki mleczne. Jajecznica z pomidorami i szczypiorem d/pasta z ciecierzycy z pomidorem i szczypiorkiem. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Rumianek z cytryną.

II śniadanie jabłka melon kiwi.

Gulasz z ciecierzycy z kolendrą w sosie  pomidorowym. Brokuł gotowany. Surówka z pomidora ogórka kwaszonego dymki sałaty lodowej  z sosem ziołowym. Makaron d/makaron ryzowy. Kompot wiśniowy.  Zupa warzywna z  ziemniakami natką. Koktajl na bazie maślanki z morelami amarantusem d/koktajl sojowy z morelami  amarantusem herbatniki chrupki kukurydziane.
ALERGENY GLUTEN JAJA LAKTOZA GLUTEN JAJA SELER LAKTOZA GLUTEN
18.02.2021

 

Ryż  na mleku d/ na mleku roślinnym. Szynka wędzona  z kurczaka z ogórkiem świeżym.. Pieczywo mieszane z masłem d/ flora.

II śniadanie jabłka melon  kiwi

Sznycle z indyka w sezamie. Marchew kostka gotowana z kukurydza. Surówka z sałaty lodowej , masłowej rzodkiewki i ogórka świeżego z sosem koperkowym na bazie jogurtu d/tłuszcz roślinny. Ziemniaki z wody posypane koperkiem. Kompot owocowy Zupa dyniowa z lanymi kluskami d/ryz natka Mus serowy z sosem malinowym na biszkoptach d/mus malinowy chrupki kukurydziane.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA SELER LAKTOZA GLUTEN
19.02.2021

 

Płatki jaglane na mleku d/n mieszanki mleczne. Plasterek sera żółtego z rzodkiewką d/wędlina. Pieczywo mieszane z masłem d/flora.

II Śniadanie jabłka winogrona banany.

Talarki z mintaja. Buraki puree. Surówka z ogórka świeżego dymki z jogurtem d/tłuszczem roślinnym. Ryz jaśminowy. Kompot owocowy. Zupa z brukselką ziemniakami, natka. Kisiel z czereśni biszkopty herbatniki b jaja mleka
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA LAKTOZA GLUTEN JAJA SELER GLUTEN

W TRAKCIE DEKADY W JADOSPISIE MOGĄ BYĆ NANOSZONE ZMIANAY. Dzieci z dietami eliminacyjnymi otrzymują  posiłki wg zaleceń lekarza, na podstawie zaświadczenia lekarskiego. Wszystkie dzieci otrzymują na żądanie wodę do picia w nieograniczonych ilościach. Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)

Przejdź do treści