DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | ZUPA | PODWIECZOREK | ||||
15.02.2021
|
|
Potrawka z mięsa mieszanego z warzywami. Cukinia puree. Surówka z cykorii ogórka świeżego kiszonego kalarepy oliwki czarne z sosem ziołowym na bazie tłuszczu roślinnego. Kasza jaglana. Kompot śliwkowy | Barszcz czerwony z ziemniakami koperkiem zabielany śmietana d/bez. | Koktajl mleczny na bazie jogurtu naturalnego z melonem d/napój jaglany z melonem biszkopty chrupki kukurydziane. | ||||
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA | GLUTEN JAJA LAKTOZA | SELER LAKTOZA | LAKTOZA GLUTEN | ||||
16.02.2021
|
Kawa zbożowa bio na mleku d/ na mleku roślinnym /mieszanki mleczne . Ser biały z pomidorem i szczypiorkiem d/wędlina/dżem . Pieczywo mieszane z masłem d/flora.
II śniadanie jabłka banany gruszki |
Kulki z indyka w sosie warzywno pomidorowym. Fasolka żółta gotowana. Surówka z ogórka kiszonego papryki kolorowej z sosem naciowym na bazie tłuszczu roślinnego. Ziemniaki z wody posypane koperkiem. Kompot śliwkowy. | Zupa z kalarepą komosa ryzową d/ziemniaki natka. | Budyń waniliowo-orzechowy na mleku modyfikowanym d/na mleku jaglanym biszkopty chrupki kukurydziane. | ||||
ALERGENY | GLUTEN JAJA LAKTOZA | GLUTEN JAJA | SELER GLUTEN | GLUTEN JAJA LAKTOZA | ||||
17.02.2021
|
Płatki owsiane bio na mleku d/n mieszanki mleczne. Jajecznica z pomidorami i szczypiorem d/pasta z ciecierzycy z pomidorem i szczypiorkiem. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Rumianek z cytryną.
II śniadanie jabłka melon kiwi. |
Gulasz z ciecierzycy z kolendrą w sosie pomidorowym. Brokuł gotowany. Surówka z pomidora ogórka kwaszonego dymki sałaty lodowej z sosem ziołowym. Makaron d/makaron ryzowy. Kompot wiśniowy. | Zupa warzywna z ziemniakami natką. | Koktajl na bazie maślanki z morelami amarantusem d/koktajl sojowy z morelami amarantusem herbatniki chrupki kukurydziane. | ||||
ALERGENY | GLUTEN JAJA LAKTOZA | GLUTEN JAJA | SELER | LAKTOZA GLUTEN | ||||
18.02.2021
|
Ryż na mleku d/ na mleku roślinnym. Szynka wędzona z kurczaka z ogórkiem świeżym.. Pieczywo mieszane z masłem d/ flora.
II śniadanie jabłka melon kiwi |
Sznycle z indyka w sezamie. Marchew kostka gotowana z kukurydza. Surówka z sałaty lodowej , masłowej rzodkiewki i ogórka świeżego z sosem koperkowym na bazie jogurtu d/tłuszcz roślinny. Ziemniaki z wody posypane koperkiem. Kompot owocowy | Zupa dyniowa z lanymi kluskami d/ryz natka | Mus serowy z sosem malinowym na biszkoptach d/mus malinowy chrupki kukurydziane. | ||||
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA | GLUTEN JAJA SELER | LAKTOZA GLUTEN | |||||
19.02.2021
|
Płatki jaglane na mleku d/n mieszanki mleczne. Plasterek sera żółtego z rzodkiewką d/wędlina. Pieczywo mieszane z masłem d/flora.
II Śniadanie jabłka winogrona banany. |
Talarki z mintaja. Buraki puree. Surówka z ogórka świeżego dymki z jogurtem d/tłuszczem roślinnym. Ryz jaśminowy. Kompot owocowy. | Zupa z brukselką ziemniakami, natka. | Kisiel z czereśni biszkopty herbatniki b jaja mleka | ||||
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA | LAKTOZA GLUTEN JAJA | SELER | GLUTEN |
W TRAKCIE DEKADY W JADOSPISIE MOGĄ BYĆ NANOSZONE ZMIANAY. Dzieci z dietami eliminacyjnymi otrzymują posiłki wg zaleceń lekarza, na podstawie zaświadczenia lekarskiego. Wszystkie dzieci otrzymują na żądanie wodę do picia w nieograniczonych ilościach. Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)