DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | ZUPA | PODWIECZOREK |
15.03.2021 | Kasza kukurydziana na mleku bio d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Pasta z awokado jajek i szczypiorku d/bez jajek/dżem. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata owocowa. II śniadanie jabłka mandarynki winogrona | Gulasz z cielęciny d/ryba w sosie pomidorowo ziołowym.
Kapusta czerwona gotowana. Surówka z cykorii jabłka z jogurtem d/tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot z kiwi. |
Zupa ogórkowa z ryżem i natka. | Koktajl mleczny na bazie jogurtu naturalnego z ananasem d/na mleku jaglanym z ananasem , biszkopty chrupki kukurydziane |
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA JAJA | LAKTOZA | SELER | GLUTEN LAKTOZA |
16.03.2021 | Napój kawowy na mleku bio d/na mleku jaglanym. Ser żółty na kanapce z papryka kolorowa i ogórkiem świeżym d/wędlina/dżem. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata miętowa z cytryna. II śniadanie jabłka gruszki. | Kotlety schabowe. Brukselka z wody. Surówka z pomidora malinowego dymki kiełek słonecznika z sosem bazyliowym. Kasza kuskus. Kompot owocowy. | Zupa dyniowa z ziemniakami mlekiem kokosowym kolendrą. | Kisiel z kiwi. Wafle. |
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA | GLUTEN JAJA | SELER | GLUTEN |
17.03.2021 | Płatki żytnie na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Twarożek z rzodkiewka d/wędlina. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata rumiankowa z cytryna.
II śniadanie jabłka kiwi melon. |
Pulpety z indyka w sosie morelowym. Buraki puree. Mizeria z sosem jogurtowo koperkowym. Ziemniaki puree posypane koperkiem.
Kompot truskawkowy. |
Gryczany krupnik z pomidorami natka. | Pudding z kaszy manny na mleku modyfikowanym z daktylami i bananami d/na mleku jaglanym. |
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA | GLUTEN JAJA LAKTOZA | SELER | GLUTEN LAKTOZA |
18.03.2021 | Lane kluski na mleku d/na mleku jaglanym /płatki kukurydziane. Szynka drobiowa wędzona na listku sałaty z rzodkiewką. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata owocowa.
II śniadanie jabłka kiwi winogrono. |
Talarki z mintaja. Brokuł z wody. Surówka z papryki kolorowej z sosem ziołowym. Kasza jaglana. Kompot owocowy. | Zupa jarzynowa z ziemniakami koperkiem zabielana śmietana bez laktozy. | Twarożek z brzoskwiniami, herbatniki mix. |
ALERGENY | GLUTEN JAJA | GLUTEN JAJA | SELER | GLUTEN LAKTOZA |
19.03.2021 | Ryz na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Pasta jajeczna z pomidorem suszonym szczypiorkiem d/wędlina /dżem. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata owocowa. II śniadanie jabłka winogrona gruszki. | Kotlety mielone. Cukinia puree. Surówka z rzodkiewki sałaty roszpunki kiełkami lucerny z sosem jogurtowym d/tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot owocowy. | Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami d/ ryz , ziemniaki, koperkiem. | Koktajle bananowy na kefirze bio d/na mleku jaglanym, biszkopty chrupki kukurydziane. |
ALERGENY | LAKTOZA JAJA GLUTEN | GLUTEN JAJA LAKTOZA | SELER GLUTEN JAJA | LAKTOZA GLUTEN |
W TRAKCIE DEKADY W JADOSPISIE MOGĄ BYĆ NANOSZONE ZMIANAY. Dzieci z dietami eliminacyjnymi otrzymują posiłki wg zaleceń lekarza, na podstawie zaświadczenia lekarskiego. Wszystkie dzieci otrzymują na żądanie wodę do picia w nieograniczonych ilościach. Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)