Jadłospis - Żłobek 50 | Żłobek nr 50

Jadłospis 15.03-19.03.2021r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
15.03.2021 Kasza kukurydziana na mleku bio d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Pasta z awokado jajek i szczypiorku d/bez jajek/dżem. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata owocowa. II śniadanie jabłka mandarynki winogrona Gulasz z cielęciny d/ryba w sosie pomidorowo ziołowym.

Kapusta czerwona gotowana. Surówka z cykorii jabłka z jogurtem d/tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot z kiwi.

Zupa ogórkowa z ryżem i natka. Koktajl mleczny na bazie jogurtu naturalnego z ananasem d/na mleku jaglanym z ananasem , biszkopty chrupki kukurydziane
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA JAJA LAKTOZA SELER GLUTEN LAKTOZA
16.03.2021 Napój kawowy na mleku bio d/na mleku jaglanym. Ser żółty na kanapce z papryka kolorowa i ogórkiem świeżym d/wędlina/dżem. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata miętowa z cytryna. II śniadanie jabłka gruszki. Kotlety schabowe. Brukselka z wody. Surówka z pomidora malinowego dymki kiełek słonecznika z sosem bazyliowym. Kasza kuskus. Kompot owocowy. Zupa dyniowa z  ziemniakami mlekiem kokosowym kolendrą. Kisiel z kiwi. Wafle.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA SELER GLUTEN
17.03.2021 Płatki żytnie na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Twarożek z rzodkiewka d/wędlina. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata rumiankowa z cytryna.

II śniadanie jabłka kiwi melon.

Pulpety z indyka w sosie morelowym. Buraki puree. Mizeria z sosem jogurtowo koperkowym. Ziemniaki puree posypane koperkiem.

Kompot truskawkowy.

Gryczany krupnik z pomidorami natka. Pudding z kaszy manny na mleku modyfikowanym z daktylami i bananami d/na mleku jaglanym.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA LAKTOZA SELER GLUTEN LAKTOZA
18.03.2021 Lane kluski na mleku d/na mleku jaglanym /płatki kukurydziane. Szynka drobiowa wędzona na listku sałaty z rzodkiewką. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata owocowa.

II śniadanie jabłka kiwi winogrono.

Talarki z mintaja. Brokuł z wody. Surówka z papryki kolorowej z sosem ziołowym. Kasza jaglana. Kompot owocowy. Zupa jarzynowa z ziemniakami koperkiem zabielana śmietana bez laktozy. Twarożek z brzoskwiniami, herbatniki mix.
ALERGENY GLUTEN JAJA GLUTEN JAJA SELER GLUTEN LAKTOZA
19.03.2021 Ryz na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Pasta jajeczna z pomidorem suszonym szczypiorkiem d/wędlina /dżem. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata owocowa. II śniadanie jabłka winogrona gruszki. Kotlety mielone. Cukinia puree. Surówka z rzodkiewki sałaty roszpunki kiełkami lucerny z sosem jogurtowym d/tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot owocowy. Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami d/ ryz , ziemniaki, koperkiem. Koktajle bananowy na kefirze bio d/na mleku jaglanym, biszkopty chrupki kukurydziane.
ALERGENY LAKTOZA JAJA GLUTEN GLUTEN JAJA LAKTOZA SELER GLUTEN JAJA LAKTOZA GLUTEN

W TRAKCIE DEKADY W JADOSPISIE MOGĄ BYĆ NANOSZONE ZMIANAY. Dzieci z dietami eliminacyjnymi otrzymują  posiłki wg zaleceń lekarza, na podstawie zaświadczenia lekarskiego. Wszystkie dzieci otrzymują na żądanie wodę do picia w nieograniczonych ilościach. Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)

Przewiń do góry
Przejdź do treści