Jadłospis | Żłobek nr 50

Jadłospis 21-23.12.2020r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
21.12.2020 Płatki kukurydziane pełnoziarniste  na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Pasta z awokado z jajkiem d/bez z pestkami dyni. Pieczywo mieszane z masłem d/pieczywo bezglutenowe , flora. Napój miodowy z dodatkiem świeżej mięty.

II śniadanie banany

Gulasz wieprzowy w sosie pomidorowym. Szpinak gotowany. Surówka z warzyw mieszanych z żurawiną  jogurtem d/tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot truskawkowy. Zupa warzywna z ryżem koperkiem. Koktajl mleczny na bazie jogurtu z czereśniami d/na mleku roślinnym wafle ryzowe.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA LAKTOZA SELER LAKTOZA
22.12.2020 Kakao na mleku d/na mleku roślinnym. Szynka drobiowa z ogórkiem kwaszonym. Pieczywo mieszane z masłem d/pieczywo bezglutenowe , flora.

II śniadanie mango jabłka.

Koperkowe paluszki z łososia. Buraki puree. Surówka z kapusty kwaszonej marchwi jabłka rodzynek z tłuszczem roślinnym. Kompot wiśniowy. Kasza kuskus. Kompot wiśniowy. Zupa z fasolka kolorowa lanymi kluskami koperkiem. Twarożek z brzoskwiniami d/mus  owocowy, herbatniki chrupki kukurydziane.
ALERGENY LAKTOZA GLUTEN GLUTEN JAJA SELER GLUTEN JAJA GLUTEN LAKTOZA
23.12.2020 Płatki jaglane na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Pasta z mintaj z jajkiem cebulka czerwona d/pasta z mintaja. Pieczywo mieszane z masłem d/pieczywo bezglutenowe , flora. Herbata owocowa.

II śniadanie jabłka kiwi

 

Kotlety z cielęciny. Brukselka z wody. Surówka z ogórka kiszonego jabłka  z tłuszczem roślinnym. Ryż jaśminowy. Kompot owocowy. Kapuśniak z  ziemniakami koperkiem. Kisiel z kiwi herbatniki b jaj mleka  biszkopty chrupki kukurydziane
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA SELER GLUTEN

W TRAKCIE DEKADY W JADOSPISIE MOGĄ BYĆ NANOSZONE ZMIANAY. Dzieci z dietami eliminacyjnymi otrzymują  posiłki wg zaleceń lekarza, na podstawie zaświadczenia lekarskiego. Wszystkie dzieci otrzymują na żądanie wodę do picia w nieograniczonych ilościach. Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)

 

Przejdź do treści