DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | ZUPA | PODWIECZOREK |
21.12.2020 | Płatki kukurydziane pełnoziarniste na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Pasta z awokado z jajkiem d/bez z pestkami dyni. Pieczywo mieszane z masłem d/pieczywo bezglutenowe , flora. Napój miodowy z dodatkiem świeżej mięty.
II śniadanie banany |
Gulasz wieprzowy w sosie pomidorowym. Szpinak gotowany. Surówka z warzyw mieszanych z żurawiną jogurtem d/tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot truskawkowy. | Zupa warzywna z ryżem koperkiem. | Koktajl mleczny na bazie jogurtu z czereśniami d/na mleku roślinnym wafle ryzowe. |
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA | LAKTOZA | SELER | LAKTOZA |
22.12.2020 | Kakao na mleku d/na mleku roślinnym. Szynka drobiowa z ogórkiem kwaszonym. Pieczywo mieszane z masłem d/pieczywo bezglutenowe , flora.
II śniadanie mango jabłka. |
Koperkowe paluszki z łososia. Buraki puree. Surówka z kapusty kwaszonej marchwi jabłka rodzynek z tłuszczem roślinnym. Kompot wiśniowy. Kasza kuskus. Kompot wiśniowy. | Zupa z fasolka kolorowa lanymi kluskami koperkiem. | Twarożek z brzoskwiniami d/mus owocowy, herbatniki chrupki kukurydziane. |
ALERGENY | LAKTOZA GLUTEN | GLUTEN JAJA | SELER GLUTEN JAJA | GLUTEN LAKTOZA |
23.12.2020 | Płatki jaglane na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Pasta z mintaj z jajkiem cebulka czerwona d/pasta z mintaja. Pieczywo mieszane z masłem d/pieczywo bezglutenowe , flora. Herbata owocowa.
II śniadanie jabłka kiwi
|
Kotlety z cielęciny. Brukselka z wody. Surówka z ogórka kiszonego jabłka z tłuszczem roślinnym. Ryż jaśminowy. Kompot owocowy. | Kapuśniak z ziemniakami koperkiem. | Kisiel z kiwi herbatniki b jaj mleka biszkopty chrupki kukurydziane |
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA | GLUTEN JAJA | SELER | GLUTEN |
W TRAKCIE DEKADY W JADOSPISIE MOGĄ BYĆ NANOSZONE ZMIANAY. Dzieci z dietami eliminacyjnymi otrzymują posiłki wg zaleceń lekarza, na podstawie zaświadczenia lekarskiego. Wszystkie dzieci otrzymują na żądanie wodę do picia w nieograniczonych ilościach. Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)