DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | ZUPA | PODWIECZOREK |
22.02.2021 | Płatki kukurydziane pełnoziarniste na mleku bio d/na mleku jaglanym/mieszanki mleczne.
Ser żółty mierzwiony na kanapce z ogórkiem kwaszonym d/wędlina/dżem. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata owocowa. II śniadanie jabłka gruszki |
Gulasz z fileta z indyka w sosie chrzanowym. Marchew mini z wody. Surówka z kapusty kwaszonej jabłka żurawiny z tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot truskawkowy. | Krem z brokuł z kasza kukurydziana , natka. | Koktajl na bazie kefiru bio
z anansowo brzoskwiniowy z nasionami chia d/napój jaglany anansowo brzoskwiniowy z nasionami chia , herbatniki mix , chrupki kukurydziane. |
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA | SELER | LAKTOZA GLUTEN | |
23.02.2021 | Kawa zbożowa bio na mleku bio d/na mleku jaglanym. Twarożek z rzodkiewka d/wędlina/dżem. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. II śniadanie jabłka gruszki. | Talarki koperkowe z łososia. Buraki puree. Surówka z pora rodzynkami z sosem jogurtowym d/tłuszczem roślinnym. Makaron. Kompot wiśniowy. | Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana śmietana b laktozy , koperkiem. | Pudding jaglany na mleku modyfikowanym polany musem z borówek. |
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA | GLUTEN JAJA LAKTOZA | SELER | LAKTOZA |
24.02.2021 | Makron b glutenu na mleku d/na mleku jaglanym/mieszanki mleczne. Szynka drobiowa na listku sałaty z pomidorem malinowym. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata miętowa z cytryna. II śniadanie jabłka winogrona banany. | Kotlety mielone wieprzowe. Puree z cukinii. Surówka z papryki kolorowej sałaty roszpunki z sosem bazyliowym na bazie tłuszczu roślinnego. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot owocowy. | Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym kolendra , płatkami ryzowymi . | Kremowy twarożek z mango i mięta
d/mus z mango i mięta, wafle ryżowe. |
ALERGENY | LAKTOZA GLUTEN | GLUTEN JAJA | SELER | LAKTOZA GLUTEN |
25.02.2021 | Płatki mix na mleku d/na mleku jaglanym/mieszanki mleczne. Pasta jajeczna ze szczypiorem i pomidorkami chewry d/wędlina /dżem. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata rumiankowa z cytryna. II śniadanie jabłka melony banany . | Gołąbki inaczej z fileta kurczaka w sosie pomidorowym. Fasolka żółta z wody. Surówka z ogórka kwaszonego jabłka kukurydzy z tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot owocowy. | Zupa pomidorowa z kluskami kukurydzianymi d/ziemniakami , natka.
|
Kokosowy koktajl grecki z suszonymi owocami d/kokosowy napój jaglany z suszonymi owocami, biszkopty chrupki kukurydziane. |
ALERGENY | GLUTEN JAJA LAKTOZA | GLUTEN JAJA | SELER JAJA | LAKTOZA GLUTEN |
26.02.2021 | Płatki corn flakes na mleku bio d/na mleku jaglanym. Pasta z soczewicy czerwonej bio kolendra , ogórkiem świeżym. Pieczywo mieszane z masłem d/flora . Herbata owocowa.
II śniadanie jabłka gruszki melony. |
Kotlety z mintaja. Kapusta biała gotowana z koperkiem.
Surówka z pomidora malinowego dymki z nasionami chia sosem bazyliowym. Kasza gryczana biała. Kompot śliwkowy. |
Barszcz biały z dodatkiem czosnku chrzanu zabielany śmietaną b laktozy, ziemniakami majerankiem. | Kisiel malinowy z tartym jabłkiem , herbatniki mix chrupki kukurydziane. |
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA | GLUTEN JAJA | SELER | GLUTEN |
W TRAKCIE DEKADY W JADOSPISIE MOGĄ BYĆ NANOSZONE ZMIANAY. Dzieci z dietami eliminacyjnymi otrzymują posiłki wg zaleceń lekarza, na podstawie zaświadczenia lekarskiego. Wszystkie dzieci otrzymują na żądanie wodę do picia w nieograniczonych ilościach. Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)