Jadłospis | Żłobek nr 50

Jadłospis 22.02-26.02.2021r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
22.02.2021 Płatki kukurydziane pełnoziarniste na mleku bio d/na mleku jaglanym/mieszanki mleczne.

Ser żółty mierzwiony  na kanapce z ogórkiem kwaszonym d/wędlina/dżem. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata owocowa.

II śniadanie jabłka gruszki

Gulasz z fileta z indyka w sosie chrzanowym.  Marchew mini z wody. Surówka  z kapusty kwaszonej jabłka żurawiny z tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot truskawkowy. Krem z brokuł z kasza kukurydziana , natka. Koktajl na bazie kefiru bio

z anansowo brzoskwiniowy z nasionami chia d/napój jaglany anansowo brzoskwiniowy z nasionami chia , herbatniki mix , chrupki kukurydziane.

ALERGENY GLUTEN LAKTOZA   SELER LAKTOZA GLUTEN
23.02.2021 Kawa zbożowa bio na mleku bio d/na mleku jaglanym.  Twarożek z rzodkiewka d/wędlina/dżem. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. II śniadanie jabłka gruszki. Talarki koperkowe z łososia. Buraki puree. Surówka  z pora rodzynkami z sosem jogurtowym d/tłuszczem roślinnym. Makaron. Kompot wiśniowy. Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana śmietana b laktozy , koperkiem. Pudding jaglany na mleku modyfikowanym  polany musem z borówek.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA LAKTOZA SELER LAKTOZA
24.02.2021 Makron b glutenu na mleku d/na mleku jaglanym/mieszanki mleczne. Szynka drobiowa na listku sałaty z pomidorem malinowym. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata miętowa z cytryna. II śniadanie jabłka winogrona banany. Kotlety mielone wieprzowe. Puree z cukinii. Surówka z papryki kolorowej sałaty roszpunki z sosem bazyliowym na bazie tłuszczu roślinnego. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot owocowy. Zupa dyniowa  z mlekiem kokosowym kolendra , płatkami ryzowymi . Kremowy twarożek z mango i mięta

d/mus z mango i mięta, wafle ryżowe.

ALERGENY LAKTOZA GLUTEN GLUTEN JAJA SELER LAKTOZA GLUTEN
25.02.2021 Płatki mix na mleku d/na mleku jaglanym/mieszanki mleczne. Pasta jajeczna ze szczypiorem i pomidorkami chewry d/wędlina /dżem. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata rumiankowa z cytryna. II śniadanie jabłka melony banany . Gołąbki inaczej z fileta kurczaka w sosie pomidorowym. Fasolka żółta z wody. Surówka z ogórka kwaszonego jabłka kukurydzy z tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot owocowy. Zupa pomidorowa z kluskami kukurydzianymi d/ziemniakami , natka.

 

Kokosowy koktajl grecki z suszonymi owocami d/kokosowy napój jaglany z suszonymi owocami, biszkopty chrupki kukurydziane.
ALERGENY GLUTEN JAJA LAKTOZA GLUTEN JAJA SELER JAJA LAKTOZA GLUTEN
26.02.2021 Płatki corn flakes na mleku bio d/na mleku jaglanym. Pasta z soczewicy czerwonej bio kolendra , ogórkiem świeżym. Pieczywo mieszane z masłem d/flora . Herbata owocowa.

II śniadanie jabłka gruszki melony.

Kotlety z mintaja. Kapusta biała gotowana z koperkiem.

Surówka z pomidora malinowego dymki z nasionami chia  sosem bazyliowym. Kasza gryczana biała. Kompot śliwkowy.

Barszcz biały z dodatkiem czosnku chrzanu zabielany śmietaną b laktozy, ziemniakami majerankiem. Kisiel malinowy z tartym jabłkiem , herbatniki mix chrupki kukurydziane.
ALERGENY GLUTEN  LAKTOZA GLUTEN JAJA SELER GLUTEN

W TRAKCIE DEKADY W JADOSPISIE MOGĄ BYĆ NANOSZONE ZMIANAY. Dzieci z dietami eliminacyjnymi otrzymują  posiłki wg zaleceń lekarza, na podstawie zaświadczenia lekarskiego. Wszystkie dzieci otrzymują na żądanie wodę do picia w nieograniczonych ilościach. Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)

Przejdź do treści