Jadłospis - Żłobek 50 | Żłobek nr 50

Jadłospis 22.03-26.03.2021r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
22.03.2021 Kasza manna bio/płatki jaglane na mleku d/napój jaglany/mieszanki mleczne. Pasta z cieciorki z pomidorami suszonymi kolendrą. Pieczywo mieszane z masłem bio d/flora. Herbata rumiankowa z cytryna.

II śniadanie jabłka kiwi banany.

Gulasz wołowy d/ryba  w sosie chrzanowym. Marchew mini gotowana. Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem świeżym rodzynkami dymką z sosem jogurtowym d/tłuszczem roślinnym. Kasza gryczana palona bio. Kompot owocowy. Zupa z kalarepa z ziemniakami, natka. Koktajl na bazie jogurtu greckiego z ananasem d/koktajl na mleku jaglanym z ananasem , biszkopty chrupki kukurydziane.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA LAKTOZA SELER GLUTEN LAKTOZA
23.03.2021 Kakao na mleku d/na mleku jaglanym/mieszanki mleczne. Twarożek z ogórkiem świeżym koperkiem d/wędlina. Pieczywo mieszane z masłem bio d/flora. Herbata owocowa. Ii śniadanie jabłka gruszki winogrona. Talarki z łososia. Bukiet warzyw. Surówka z kapusty kwaszonej jabłka żurawiny dymki z tłuszczem roślinnym.

Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot owocowy.

Zupa z fasolka kolorową natka. Budyń waniliowy na mleku roślinnym migdałowym , wafle ryzowe.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA SELER  
24.03.2021 Płatki ryżowe d/ płatki jaglane d/jaglane na mleku d/na mleku roślinnym /mieszanki mleczne Szynka drobiowa wędzona na kanapce z pomidorem malinowym. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Napój miętowy z cytryna. II śniadanie jabłka gruszki winogrona. Pulpeciki z cielęciny d/ryba w sosie pomidorowym. Brokuł z wody. Surówka z marchwi bio jabłka z jogurtem d/tłuszczem roślinnym. Kasza gryczana biała bio. Kompot owocowy. Zupa z kapusta słodka , ziemniakami koperkiem. Twarożek z miodem , herbatniki mix.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA LAKTOZA SELER GLUTEN LAKTOZA
25.03.2021 Płatki owsiane bio d/ płatki jaglane /na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Jajecznica ze szczypiorem  d/pasta z czerwonej fasolki. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata owocowa.

II śniadanie jabłka mandarynki banany.

Ratatui w sosie pomidorowym. Surówka z cykorii kolorowej jabłka rodzynek z sosem jogurtowym d/tłuszczem roślinnym. Makaron bezglutenowy. Kompot owocowy. Zupa z batatem , marchewka mlekiem kokosowym kolendrą. Koktajl na maślance b laktozy z bananami i amarantusem d/mus owocowy, biszkopty chrupki kukurydziane.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA JAJA LAKTOZA   GLUTEN
26.03.2021 Kasza kus kus na mleku d /płatki jaglane d/na mleku roślinnym /mieszanki mleczne. Pasta z sera żółtego z oliwkami czarnymi i szczypiorkiem  , pomidorki chewry d/wędlina. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Napój owocowy. II śniadanie jabłka banany mandarynki. Kotlety z mintaja. Kalafior z wody. Surówka z rzodkiewki sałaty lodowej z jogurtem d/tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem.

Kompot owocowy.

Zupa ze szpinakiem lanymi kluskami d/płatki jaglane ,natka. Pudding z kaszy manny d/płatki jaglane  bio z daktylami polany sosem malinowym.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA LAKTOZA SELER JAJA GLUTEN GLUTEN LAKTOZA

W TRAKCIE DEKADY W JADOSPISIE MOGĄ BYĆ NANOSZONE ZMIANAY. Dzieci z dietami eliminacyjnymi otrzymują  posiłki wg zaleceń lekarza, na podstawie zaświadczenia lekarskiego. Wszystkie dzieci otrzymują na żądanie wodę do picia w nieograniczonych ilościach. Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)

Przewiń do góry
Przejdź do treści