Jadłospis | Żłobek nr 50

Jadłospis 25.01-29.01.2021r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
25.01.2021 Kakao na mleku d/herbata owocowa. Pasta z sera białego z pomidorami suszonymi i oliwkami czarnymi d/wędlina. Pieczywo mieszane z masłem d wafle ryżowe /flora.

II śniadanie jabłka kiwi

Kotlety z mięsa drobiowego mieszanego.

Marchew mini z wody. Surówka z kapusty kwaszonej jabłkiem cebula czerwona tłuszczem roślinnym. Kasza jaglana. Kompot wiśniowy.

Zupa z fasolka czerwona pomidorami ziemniakami batami koperkiem. Kisiel jabłkowy z kostka z bananów herbatniki chrupki kukurydziane.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA SELER GLUTEN
26.01.2021 Płatki kukurydziane na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Szynka drobiowa wędzona na kanapce z pomidorkiem chewry  i kiełkami słonecznika. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata rumiankowa z cytryna. II śniadanie jabłka banany. Łosoś opiekany z koperkiem.

Buraki purée . Surówka z rzodkiewki sałaty lodowej z jogurtem d/tłuszcz em roślinnym. Ryz czerwony. Kompot owocowy.

Zupa z kapuściana mix z  ziemniakami koperkiem. Kokosowy jogurt grecki z wiórkami kokosowymi i suszonymi owocami d/napój roślinny, biszkopty, chrupki kukurydziane.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA LAKTOZA SELER LAKTOZA GLUTEN JAJA
27.01.2021 Kasza jaglana na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Pasta jajeczna ze szczypiorkiem d/wędlina. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata owocowa. II śniadanie jabłka kiwi winogrona. Gulasz z mięsa mieszanego w sosie musztardowym. Fasolka zielona z wody. Surówka cykorii jabłka żurawiny z jogurtem d/tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot owocowy. Zupa zacierkowa z prażona cebulka szalotka koperkiem d/ziemniaki. Twarożek na biszkoptach z brzoskwiniami d/mus brzoskwiniowy herbatniki.
ALERGENY JAJA LAKTOZA GLUTEN LAKTOZA SELER GLUTEN JAJA LAKTOZA GLUTEN
28.01.2021 Ryz na mleku d/na mleku jaglanym/mieszanki mleczne. Ser żółty mierzwiony na kanapce z wiórkami papryki kolorowej d/wędlina. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata miętowa z cytryna. II śniadanie jabłka kiwi banany bio Spaghetti z mięsa wieprzowego w sosie pomidorowym z bazylią.

Krążki cukinii. Surówka colesław z sosem jogurtowym d/tłuszczem roślinnym. Makaron. Kompot owocowy.

Barszcz czerwony z ziemniakami, koperkiem zabielany śmietana d/bez. Koktajl na maślance z borówkami d/napój jaglany z borówkami , biszkopt domowy.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN LAKTOZA SELER LAKTOZA LAKTOZA GLUTEN JAJA
29.01.2021 Lane kluski na mleku d/na mleku jaglanym /mieszanki mleczne. Twarożek ogórkowo koperkowy d/wędlina/dżem. Pieczywo mieszane z masłem d/flora.

Herbata. II śniadanie jabłka kiwi.

Kotlety schabowe.

Marchew z groszkiem. Mizeria z jogurtem d/bez. Ryz jaśminowy.

Kompot owocowy.

Zupa z kalarepą ziemniakami koperkiem. Budyń waniliowy na mleku roślinnym , wafle.
ALERGENY GLUTEN JAJA LAKTOZA LAKTOZA SELER GLUTEN

W TRAKCIE DEKADY W JADOSPISIE MOGĄ BYĆ NANOSZONE ZMIANAY. Dzieci z dietami eliminacyjnymi otrzymują  posiłki wg zaleceń lekarza, na podstawie zaświadczenia lekarskiego. Wszystkie dzieci otrzymują na żądanie wodę do picia w nieograniczonych ilościach. Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)

Przejdź do treści