Jadłospis - Żłobek 50 | Żłobek nr 50

Jadłospis 29.03-02.04.2021r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
29.03.2021 Płatki kukurydziane na mleku d/na mleku roślinnym. Kanapka z pieczywem białym, masłem d/flora , wędliną.

Herbata rumiankowa. II śniadanie krążki ananasa.

Gulasz drobiowy w sosie warzywnym. Fasolka żółta gotowana. Surówka z ogórka kwaszonego z tłuszczem roślinnym. Kasza owsiana. Kompot morelowy. Zupa warzywna z ryżem d/kaszą owsianą , koperkiem. Jogurt grecki d/napój roślinnym  z ananasem, chrupki kukurydziane.

 

ALERGENY LAKTOZA GLUTEN GLUTEN SELER GLUTEN LAKTOZA
30.03.2021 Makaron bezglutenowy na mleku d/na mleku roślinnym. Kanapka z pieczywem białym , jajkiem ,ogórkiem kwaszonym d/wędlina. Napój cytrynowy.

II śniadanie jabłka banany.

Paluchy z mintaja. Szpinak gotowany. Surówka z kapusty kwaszonej , jabłka, cebuli czerwonej z tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot morelowy. Zupa z fasolka żółta płatkami jaglanymi ,koperkiem. Twarożek biały z truskawkami d/mus truskawkowy biszkopty.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA SELER LAKTOZA GLUTEN.
31.03.2021 Płatki jaglane na mleku d/na mleku roślinnym. Kanapka z serem żółtym mierzwionym d/wędliną , pomidorkiem chewry. Herbata owocowa. II śniadanie banany. Potrawka drobiowa w sosie pomidorowym.  Brokuł z wody. Surówka z buraków jabłek cebulki szalotki z tłuszczem roślinnym. Kasza gryczana. Kompot truskawkowy. Zupa z kalafiorowa z ziemniakami, koperkiem. Deser  z kaszki mlecznej owocowej d/ mus owocowy, chrupki kukurydziane.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA SELER LAKTOZA
01.04.2021 Napój  waniliowy na mleku d/na mleku roślinnym. Twarożek z pomidorem suszonym d/wędlina. Pieczywo z masłem d/flora. II śniadanie jabłka banany. Spaghetti w sosie pomidorowym. Purée z dyni. Surówka z kalarepy rodzynek z sosem jogurtowo koperkowym d/tłuszczem roślinnym. Makaron orkiszowy. Kompot wiśniowy. Zupa z burakiem , ziemniakami , koperkiem. Koktajl mleczny na bazie jogurt naturalnego bio z czereśniami d/napój roślinny z czereśniami , biszkopty.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA LAKTOZA GLUTEN SELER LAKTOZA GLUTEN
02.04.2021 Ryz na mleku d/na mleku roślinnym. Pasta z ciecierzycy ,pomidorami suszonymi kolendrą. Pieczywo z masłem d/flora. napój miętowy z cytryną. II śniadanie banany. Łosoś opiekany. Groszek zielony z wody. Surówka z cykorii jabłka z jogurtem d/tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot z czereśni. Zupa dyniowa z makaronem bezglutenowym, koperkiem. Mus wiśniowy, biszkopty.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA LAKTOZA SELER GLUTEN

W TRAKCIE DEKADY W JADOSPISIE MOGĄ BYĆ NANOSZONE ZMIANAY. Dzieci z dietami eliminacyjnymi otrzymują  posiłki wg zaleceń lekarza, na podstawie zaświadczenia lekarskiego. Wszystkie dzieci otrzymują na żądanie wodę do picia w nieograniczonych ilościach. Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)

Przewiń do góry
Przejdź do treści