JADŁOSPIS TYGODNIOWY 06.04.2021-09.04.2021
DATA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD
II DANIE |
ZUPA | DESER |
05.04.2021
Poniedziałek |
ŚWIĘTO | ||||
Alergeny | |||||
06.04.2021 Wtorek | Płatki pszenne na mleku, wafle suche z pastą hummus z ciecierzycy, jajka, szczypiorkiem z pomidorkami
|
Owoce
|
Kuleczki ziemniaczane z natką, bitki drobiowe zapiekane ze szpinakiem, kapusta biała gotowana z koperkiem na jarzynkę, surówka z marchewki, jabłka, czarnymi oliwkami i oliwką z oliwek. Kompot żurawinowy. | Barszczyk chrzanowy z ziemniakami, jajeczkiem i majerankiem.
|
Kisiel wiśniowo z kawałkami owoców i tartym jabłkiem, biszkopty |
Alergeny | gluten , mleko (w tym laktoza) jajka | gluten, | Seler, jajka | gluten, | |
07.04.2021
ŚRODA |
Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane, sałatka meksykańska z ryżem, czerwoną fasolą, ananasem, wiórkami sera żółtego, natką pietruszki, zaprawiona jogurtem naturalnym. | Owoce | Kasza kuskus BIO gotowana na sypko, pieczeń rzymska w sosie jogurtowo – chrzanowym ,cukinia duszona z koperkiem, surówka szopska z ogórka zielonego, papryki czerwonej, pomidorów z sosem winegret. Kompot z czarnej porzeczki. | Barszcz białoruski z jarzynami, ziemniakami i natką pietruszki.
|
Jabłka w cieście naleśnikowym z posypką sezamową. Mleko do picia. |
Alergeny | gluten , mleko (w tym laktoza), | mleko (w tym laktoza), gluten , truskawki | Seler, | gluten , mleko (w tym laktoza), jajka, sezam | |
08.04.2021
Czwartek |
Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem groszkiem i złocistą kukurydzą.
|
Owoce | Zielone puree ziemniaczane, ryba po grecku z jarzynami w sosie pomidorowym, buraczki zasmażane , surówka z kapusty kwaszonej, marchewki, jabłka z oliwką. Kompot z ananasa | Zupa neapolitańska z lanymi ryżowymi kluseczkami i natką pietruszki.
|
Granola z mlekiem (ziarna słonecznika, sezamu, płatki owsiane, miód, bakalie). |
Alergeny | mleko (w tym laktoza), gluten, | gluten ,ryba | Seler , gluten, mleko (w tym laktoza), | mleko (w tym laktoza), gluten, sezam | |
09.04.2021
Piątek |
Przysmak ryżowy na mleku, pieczywo mieszane z masłem z plasterkami szynki drobiowej z rzodkiewką.
|
Owoce | Leniwe kluseczki z masełkiem i cynamonem, cukinia z marchewką duszona na słodko, surówka z selera, jabłka, brzoskwini ze złocistą kukurydzą z sosem jogurtowym. Herbatka miętowa ze świeżej mięty | Grochówka z ciecierzycy z ziemniakami, majerankiem.
|
Deserek mleczny, biszkopty |
Alergeny | mleko (w tym laktoza), gluten, seler, | mleko (w tym laktoza), gluten, seler | Seler, | mleko (w tym laktoza), gluten, |
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowywania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).