Jadłospis - Żłobek 9 | Żłobek nr 9

Jadłospis tygodniowy żłobka 9

JADŁOSPIS  TYGODNIOWY 26.07.2021-30.07.2021

DATA ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

II DANIE

ZUPA DESER
   26.07.2021

Poniedziałek

Lane kluseczki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową i ogórkiem małosolnym.

Herbatka owocowa.

    Owoce Komosa ryżowa na sypko, kurczak a la gyros z sosem jogurtowo – koperkowym, buraczki ćwikłowe zasmażane, surówka z kapusty kwaszonej, jabłka z oliwką. Kompot wiśniowy.

 

Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki.

 

Jogurt malinowy na bazie jogurtu naturalnego.
Alergeny gluten , mleko (w tym laktoza) , seler   gluten ,                                 seler ,  mleko (w tym laktoza),
27.07.2021 Wtorek Ryż na mleku, pieczywo mieszane, pasta z soczewicy konserwowej, czosnku, koncentratem pomidorowym, szczypiorkiem i ogórkiem świeżym.

Herbatka miętowa

   Owoce   Puree z batatów, kotleciki jajeczne ze szczypiorkiem, szpinak duszony z dodatkiem czosnku, surówka z  marchewki, jabłka z jogurtem naturalnym. Kompot wieloowocowy.

 

Zupa z zielonego groszku z makaronem i natką pietruszki.

 

Twarożkowy puszek z kruszonymi biszkoptami i borówkami, Mleko do picia.
Alergeny gluten , mleko (w tym laktoza)   gluten , mleko (w tym laktoza), jajka                                 seler  , gluten gluten , mleko (w tym laktoza),
    28.07.2021

ŚRODA

Płatki pszenne na mleku, pieczywo mieszane, pasta z sera żółtego z ogórkiem kwaszonym.

Herbatka rumiankowa.

       Owoce Kasza orkiszowa gotowana na sypko, kotlet mielony z ryby z sosem porowym, dynia duszona na jarzynkę z dodatkiem imbiru i masła, mizeria w sosie jogurtowo-szczypiorkowym. Kompot porzeczkowy. Zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana jogurtem z natką pietruszki.

 

Naleśniki z duszonym jabłuszkiem. Bawarka do picia.
Alergeny gluten , mleko (w tym laktoza),                             gluten , ryba, mleko (w tym laktoza)      Gluten,  mleko (w tym laktoza) gluten , mleko (w tym laktoza), jajka
29.07.2021

Czwartek

Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane, pasta z jajka ze szczypiorkiem i ogórkiem świeżym.

Herbata z cytryną

    Owoce

 

Kasza jęczmienna mazurska gotowana na sypko, indyk duszony z jarzynami w sosie pomidorowym, marchewka puree, surówka wiosenna z sałaty masłowej, rzodkiewki, szczypiorkiem z sosem jogurtowym. Kompot z czereśni. Aksamitna kartoflanka z batatów na jarzynach z ziołami prowansalskimi

 

Ciasto jogurtowe z brzoskwinią Kefirek naturalny.
Alergeny gluten , mleko (w tym laktoza),jajka   gluten , mleko (w tym laktoza), Seler mleko (w tym laktoza),gluten, jajka
30.07.2021

Piątek

Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem serem mozzarella i pomidorem.

Napój z czarnej porzeczki

       Owoce Ziemniaki gotowane, mięso wołowe mielone podsmażane z cebulką w sosie własnym, różyczki brokuł gotowane z dodatkiem oliwki, surówka z selera, jabłka z rodzynkami i sosem jogurtowym. Kompot truskawkowy. Ryżanka z jarzynami i natką pietruszki.

 

Musli na bazie jogurtu greckiego z płatkami kukurydzianymi, borówkami, morelami i płatkami migdałowymi.
Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten,   mleko (w tym laktoza), gluten, seler                Seler, mleko (w tym laktoza), gluten,

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowywania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr            1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

Przewiń do góry
Przejdź do treści