JADŁOSPIS TYGODNIOWY 08.08.2022-10.08.2022
DATA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD
II DANIE |
ZUPA | DESER |
08.08.2022
Poniedziałek |
Granola z owocami suszonymi i płatkami owsianymi, ziarnem sezamu i słonecznika i miodem na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewką. | Owoce | Leczo z ciecierzycą, papryką, cukinią, pomidorami, czosnkiem i oliwką, surówka z sałaty lodowej, wiórkami rzodkiewki, kukurydzy z jogurtem greckim. Kompot z czarnej porzeczki
|
Barszczyk chrzanowy z ziemniakami, jajeczkiem i majerankiem.
|
Naleśniki z mąki owsianej z duszonymi jabłkami. Kawa orkiszowa na mleku. |
Alergeny | gluten , mleko (w tym laktoza), | mleko (w tym laktoza) | Seler jajka | mleko (w tym laktoza) ,gluten, jajka | |
09.08.2022 Wtorek | Płatki jęczmienne pełnoziarniste na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wiórkami sera żółtego z ogórkiem zielonym.
|
Deser brzoskwiniowy na bazie jogurtu naturalnego
|
Makaron pełnoziarnisty, chłopski garnek z mięsa mieszanego z papryką, czosnkiem i cebulą, fasolka szparagowa, kolorowa gotowana z dodatkiem oliwki, surówka z pomidora, szczypiorku i oliwką z oliwek. Słoneczny napój cytrynowy. | Grochówka z włoskiego grochu (ciecierzyca) na jarzynach z dodatkiem ziemniaków i majerankiem.
|
Jabłka pieczone z płatkami owsianymi i siemieniem lnianym herbatniki. |
Alergeny | gluten , mleko (w tym laktoza), | mleko (w tym laktoza) | gluten , mleko (w tym laktoza), | Seler | gluten |
10.08.2022
ŚRODA |
Kakao na mleku modyfikowanym, pieczywo mieszane z masłem i dżemem owocowym.
|
Owoce | Kasza jęczmienna gotowana na sypko, pulpety rybne z mintaja w sosie jarzynowym, marchewka duszona z masełkiem, surówka z zielonego ogórka z jogurtem naturalnym. Kompot z czereśni
|
Zupa jarzynowa z zieloną soczewicą i natką pietruszki.
|
Pudding jaglany kokosowo – bananowy, wafle |
Alergeny | gluten , mleko (w tym laktoza), | gluten , mleko (w tym laktoza) , ryba | seler | gluten , mleko (w tym laktoza) | |
11.08.2022
Czwartek |
PRZERWA URLOPOWA | ||||
Alergeny | |||||
12.08.2022
Piątek |
PRZERWA URLOPOWA | ||||
Alergeny |
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowywania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).