Poniedziałek 08.02.2021 |
Kluski lane na mleku /kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/florą, plastry sera żółtego, pomidor malinowy , sałata rzymska / dżem
II Śniadanie: melon, woda |
Pulpety z mięsa mieszanego w sosie pomidorowym , kasza gryczana mieszana z zielenina bukiet warzyw gotowanych surówka z ogórka kiszonego z cebula i pomidorem koktajlowym , olej, kompot czereśniowy
Zupa: brokułowa z ziemniakami i orzeszkami pini zabielana maślanka |
Jogurt grecki z cząstkami owoców, wafle ryzowe / mus owocowy , wafle ryzowe |
ALERGENY | jaja, gluten, mleko | seler, mleko | Mleko |
Wtorek 09.02.2021 |
Kasza jaglana z żurawina na mleku/kaszka bezmleczna , pieczywo mieszane z masłem/florą, pasta jajeczna ze szczypiorkiem/ pomidor koktajlowy dżem
II Śniadanie: jabłka ,banany, mandarynka, woda |
Gulasz wieprzowy w sosie musztardowym, ziemniaki z zielenina, buraczki na ciepło, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, kukurydza, fasola czarna olej, kompot owocowy.
Zupa: pomidorowa z makaronem ryzowym zabielana jogurtem naturalnym |
Jabłko pieczone z bakaliami mleko do picia/napój jaglany |
ALERGENY | gluten, mleko, jaja | seler, mleko, jaja, gorczyca | Mleko |
Środa 10.02.2021 |
Kawa orkiszowa na mleku /kawa na mleku jaglanym , pieczywo mieszane z masłem/florą, twaróg z powidłami śliwkowymi/ powidła śliwkowe
II Śniadanie: jabłka, gruszki, mango, woda |
Pieczeń z łososia w sosie żurawinowym, ziemniaki z zielenina, bukiet warzyw gotowanych, surówka z mieszanych warzyw( papryka kolorowa, pomidor, ogórek) oliwa z oliwek , syrop owocowy.
Zupa: krem z dyni z kasza kukurydziana, zielenina , zabielany mleczkiem kokosowym |
Budyń czekoladowy z musem wiśniowym / kisiel wiśniowy |
ALERGENY | mleko, gluten | seler, jaja, ryba | Mleko, migdały |
Czwartek 11.02.2021 |
Kasza owsiana na mleku/kaszka bezmleczna , pieczywo mieszane z masłem/florą, szynka z kurczaka, ogórek kiszony, pomidor malinowy herbata owocowa
II Śniadanie: jabłka, mandarynka, banany |
Makaron z sosem pomidorowo warzywnym ( bakłażan, kukurydza, pomidory) brokuł gotowany, surówka z buraczków z jabłkiem, olej, syrop owocowy.
Zupa: ogórkowa z ziemniakami zabielany kefirem |
Kulki twarogowe w wiórkach kokosowych z polewa malinowa, kakao na mleku/ mus malinowy z wiórkami kokosowymi, kakao na mleku orkiszowym |
ALERGENY | mleko, gluten | seler, jaja, gluten, mleko | Mleko, kakao |
Piątek 12.02.2021 |
Makaron bezglutenowy na mleku/ kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/florą, humus z cieciorki z burakiem, ogórek kiszony .
II Śniadanie: jabłka, winogrona |
Kotlety mielone z mięsa mieszanego, bataty gotowane , buraczki na ciepło z cebulka, mizeria z ogórków z koperkiem, jogurt grecki/ olej, syrop owocowy
Zupa: Jarzynowa z czerwona fasola i płatkami jęczmiennymi |
Shejk na bazie maślanki z owocami, herbatniki / napoj orkiszowy z owocami, chrupki kukurydziane
|
ALERGENY | mleko, gluten, jaja | seler, gluten, mleko, jaja | Gluten, mleko, jaja |
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności
|
|||
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Poniedziałek 15.02.2021 |
Płatki jaglane na mleku/ kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/ flora, twarożek z kostka rzodkiewki, szczypiorkiem, pomidor koktajlowy, kiełki słonecznika , herbata owocowa
II Śniadanie: jabłka, melon |
Pieczeń z indyka w sosie pomidorowym, kasza kus kus i z zielenina, warzywa gotowane , surówka z kapusty czerwonej marchewka kukurydza, zielenina, olej, kompot owocowy.
Zupa: kalafiorowa z batatami , zielenina zabielana śmietana |
Owoce świeże z jogurtem naturalnym , herbatniki/ sałatka owocowa , chrupki kukurydziane |
ALERGENY | mleko, gluten | mleko, seler, jaja, gluten | mleko, gluten ,jaja, |
Wtorek 16.02.2021 |
Zacierki na kakaowym mleku/ kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/florą, pasztet warzywny, ogórek , herbata z cytryna
II Śniadanie: jabłka, banany
|
Cielęcina ze śliwka z zielenina, fasolka mieszana z sezamem surówka marchewki z kukurydza i oliwkami czarnymi olej z winogron , kompot malinowy.
Zupa barszcz biały ziemniakami, zabielana kefirem |
Deser straciatella z kruszona czekolada, musem jagodowym, kawa do picia, galaretka jagodowa, napój roślinny |
ALERGENY | jaja, mleko, gluten | seler, mleko, jaja | mleko |
Środa 17.02.2021 |
Płatki kukurydziane na mleku/ kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/florą, pasta z szynki ze szczypiorkiem ,pomidor.
II Śniadanie: pomarańcze, jabłka, gruszki |
Pieczeń rybna w sosie miętowym –limonkowym , ziemniaki z zielenina, mix jarzyn , surówka z mixu sałat z ogórkiem, papryka, rzodkiewka, sos- musztardowy , napój z syropu owocowego.
Zupa: Wielowarzywna z komosa ryzowa , zielenina |
Makaron z musem cynamonowo- jabłkowym z rodzynkami, mleko do picia/ napój orkiszowy |
ALERGENY | mleko, gluten | seler, jaja, mleko, ryba | mleko |
Czwartek 18.02.2021 |
Kakao na mleku/kakao na mleku jaglanym, pieczywo mieszane z masłem/florą, ser mozzarella , roszponka , pomidor malinowy
II Śniadanie: mandarynki, jabłka, winogrona |
Klopsy z indyka w sosie szczypiorkowym makaron kolorowy mini , mix jarzyn surówka z kapusty pekińskiej, marchewka , brzoskwinia, olej, syrop owocowy
Zupa: zupa z zielonych warzyw z ziemniakami |
Sernik z jogurtu greckiego z brzoskwinia , na herbatnikach / galaretka owocowa |
ALERGENY | mleko, gluten ,kakao | seler, gluten, jajka | mleko, jaja, gluten |
Piątek 19.02.2021 |
Kasza manna na mleku/ kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/florą, pasta z zielonego groszku z czosnkiem, pomidor koktajlowy .
II Śniadanie: jabłka, banany, melon |
Mintaj w sosie koperkowym , ziemniaki z wody , buraczki na ciepło, surówka z kiszonego ogórka z cebula, olej, kompot owocowy
Zupa: fasolowa z kasza bulgur , zielenina , zabielana jogurtem |
Ciasto jogurtowe z wiśniami , herbata owocowa/ galaretka wiśniowa |
ALERGENY | mleko, gluten | jaja, ryba | mleko, jaja, gluten |
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…). |