Poniedziałek 16.11.2020 |
Zacierki jaglano- pszenne na mleku /kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/florą, ser mozzarella kulki z pomidorem malinowym, bazylia świeża
II Śniadanie: mango, kiwi, jabłka |
Pieczeń wołowa w sosie z suszonych pomidorów i oliwek , kasza pęczak gotowana , kapusta czerwona duszona z rodzynkami i szczypiorkiem , mizeria z ogórków z koprem, jogurt grecki/ oliwa, kompot jagodowy.
Zupa: brokułowa z ziemniakami orzeszkami pini zielenina zabielana maślanka
|
Jogurt brzoskwinia z musli, biszkopt/ połówka brzoskwini z dżemem, chrupek kukurydziany |
ALERGENY | mleko, gluten, jaja | seler, jaja, mleko | Mleko, jaja, gluten |
Wtorek 17.11.2020 |
Owsianka z żurawina na mleku/kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/florą, plastry szynki z kurczaka, pomidor malinowy, ogórek świeży, herbata owocowa.
II Śniadanie: banany, jabłka, kaki |
Pieczeń z dorsza w sosie paprykowym ziemniaki z zielenina , brokuł gotowany, surówka z kiszonej kapusty z marchewka i cebula, olej , kompot malinowy
Zupa: Krem z dyni z kasza jaglana , zielenina, zabielany mleczkiem kokosowym |
Budyń na mleku migdałowym z musem owocowym/ kisiel wiśniowy |
ALERGENY | gluten, mleko, jaja | ryba, seler, gluten, jaja | Migdały , jaja |
Środa 18.11.2020 |
Kawa zbożowa na mleku /kawa na mleku jaglanym, pieczywo mieszane z masłem/ flora, serek twarogowy z konfitura owocowa/ konfitura owocowa.
II Śniadanie: gruszki jabłka |
Kulki z indyka w sosie koperkowym zapiekane z serem żółtym, ziemniaki z zielenina, fasolka zielona gotowana, surówka z pomidora z cebula, ogórkiem kiszonym , olej z winogron, kompot wiśniowy
Zupa: kalafiorowa z koperkiem i ryżem mieszanym , zabielana jogurtem |
Koktajl na bazie kefiru z jagodami herbatniki / mus jagodowy , chrupki kukurydziane
|
ALERGENY | mleko, gluten | seler, mleko, jaja , gluten | Mleko, jaja, gluten |
Czwartek 19.11.2020 |
Mix płatków na mleku/ kaszka bezmleczna , pieczywo mieszane z masłem , florą, pasztet wielowarzywny , ogórek kiszony. , papryka żółta, herbata owocowa.
II Śniadanie: winogrona , jabłka, banany |
Zapiekanka makaronowa z warzywami( brokuł, marchew mini, kalafior) w sosie pomidorowym surówka z sałaty lodowej z ogórkiem świeżym, pomidorkiem koktajlowym, oliwa, syrop owocowy.
Zupa: barszcz biały z ziemniakami zabielany kefirem, zielenina ćwiarteczka jajka |
Sernik na zimno z jogurtów greckich z owocami i nasionami chia, kakao do picia / galaretka z owocami z nasionami chia |
ALERGENY | mleko, gluten, seler, jaja | seler, gluten ,mleko, jaja | mleko |
Piątek 20.11.2020 |
Kluski kukurydziane na mleku/ kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/florą pasta z zielonego groszku z pestkami słonecznika, czosnkiem, papryka czerwona
II Śniadanie: melon |
Łosoś pieczony z koperkiem iw sosie oliwkowym , ryz jaśminowy z zielenina, mix jarzyn gotowanych , surówka z kiszonej kapusty z marchewka szalotka, olej, kompot jagodowy.
Zupa: ogórkowa z ziemniakami, zielenina, zabielana śmietana
|
Deser z twarogu z bakaliami i kruszonymi biszkoptami, mleko owocowe do picia/ mus owocowy z bakaliami, napój owsiany |
ALERGENY | mleko, jaja, gluten | seler, jaja, gluten, ryba, mleko | mleko, gluten ,jaja, migdały |
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…). | |||
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Poniedziałek 23.11.2020 |
Makaron ryzowy na mleku/ kaszka bezmleczna pieczywo mieszane z masłem/ flora , jajecznica na parze z pomidorem koktajlowym, szczypiorkiem, / dżem, rumianek do picia .
II Śniadanie: kaki, jabłka, kiwi
|
Pieczeń z mięsa mieszanego ze szpinakiem, kasza bulgur z zielenina, marchewka z groszkiem , surówka z zielonego ogórka z koperkiem , śmietana/ olej z winogron, kompot malinowo- żurawinowy.
Zupa: pomidorowa z suszonymi pomidorami z batatami , zielenina, zabielana mlekiem
|
Makaron kokardki z musem jabłkowym z cynamonem i rodzynkami z posypka orzechowa, mleko do picia/ napój jaglany
|
ALERGENY | Mleko, gluten, jaja | Jaja, mleko, gluten, seler | Gluten, mleko |
Wtorek 24.11.2020 |
Płatki ryżowe na mleku z morela / kaszka bezmleczna , pieczywo mieszane z masłem, polędwica wieprzowa , sałata rzymska, papryka kolorowa, mieta do picia
II Śniadanie: jabłka, pomarańcze, banany |
Dorsz pieczony w porach , bataty gotowane z ziołami, brokuł z wody, surówka z buraczków z kukurydza, jabłkiem , olej , kompot owocowy.
Zupa: krupnik z kaszy pęczak z warzywami, zielenina |
Placki serowe z cukrem trzcinowym i nuta wanilii, kawa orkiszowa do picia/ placki z jabłkiem, herbata owocowa. |
ALERGENY | Mleko, gluten , seler | Jaja, gluten , seler, ryba | Mleko, jaja , gluten |
Środa 25.11.2020 |
Płatki jaglane na mleku / kaszka bezmleczna , pieczywo mieszane z masłem/ flora , ser żółty z sałata masłowa, pomidorem malinowym, , rzodkiewka. Herbata z cytryna.
II śniadanie: mango, jabłka, winogrona
|
Pulpety cieleco- wieprzowe w sosie pomidorowym , makaron mini z zielenina, fasolka żółta gotowana , surowka z pomidora malinowego ze szczypiorkiem i cebulka, oliwa, kompot brzoskwiniowy.
Zupa: jarzynowa z ziemniaki zielenina , zabielana mlekiem |
Koktajl na bazie maślanki z owocami, biszkopty bezglutenowe/ napoj migdałowy z owocami, chrupki kukurydziane |
ALERGENY | mleko, gluten | seler, jaja, gluten | Mleko, jaja, migdały |
Czwartek 26.11.2020 |
Kawa orkiszowa na mleku/kawa na mleku owsianym , pieczywo mieszane z masłem/ flora, twaróg ze słupkami ogórka i rzodkiewki / dżem
II Śniadanie: jabłka, winogrona, banany
|
Schab ze śliwka w sosie z suszonych śliwek , kasza gryczana z zielenina, buraczki na ciepło z cebulka, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym marchewka kukurydza, olej, syrop owocowy.
Zupa: meksykańska z batatami, zielenina |
Deser z jogurtu greckiego z kostka brzoskwini, prosem ekspandowanym, posypka orzechowa/ mus owocowy z posypka orzechowa |
ALERGENY | mleko, gluten | Seler, gluten | Mleko, orzechy |
Piątek 27.11.2020 |
Kasza kukurydziana z rodzynkami na mleku/ kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/ flora,
Pasztet domowy z ogórkiem kiszonym , sałata rzymska.
II Śniadanie: kiwi, mandarynka, jabłka |
Kotlety rybne w sosie żurawinowym, ziemniaki z zielenina, mix jarzyn gotowanych, surówka z kiszonej kapusty z marchewka, cebula, olej , kompot ananasowy.
Zupa: zielona zupa ze szpinaki z makaronem ryzowym, zielenina zabielana jogurtem. |
Kisiel z czarnej porzeczki z herbatnikiem/ chrupek kukurydziany. |
ALERGENY | mleko, jaja, gluten, seler | seler, jaja, ryba , mleko | Mleko , jaja, gluten |
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…). |