Jadłospis - Żłobek 12 | Żłobek nr 12

Jadłospis 25.10-05.11.2021r

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
 

Poniedziałek

25.10.2021

Płatki ryżowe na mleku / kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/ flora, plastry sera żółtego, papryka czerwona, sałata masłowa, rumianek

 

 

II Śniadanie: jabłka, mandarynka, woda

Pieczeń wołowo- cielęca w sosie musztardowym, ziemniaki z zielenin, brokuł gotowany, surówka z marchewki z jabłkiem, kukurydza, olej , kompot owocowy.

 

Zupa : pomidorowa z suszonymi pomidorami  makaronem , bazylia, zabielana śmietana

Jogurt grecki z Müsli/ mus owocowy z Müsli.
ALERGENY mleko ,gluten  jaja, gluten, seler, mleko , gorczyca gluten, mleko
 

Wtorek

26.10.2021

Makaron na mleku/kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/florą, szynka z kurczaka , ogórek zielony, papryka żółta herbata z cytryna

 

II Śniadanie: jabłka, banany , woda

Rolada rybna w sosie miętowo- cytrynowym , kasza gryczana z zielenina, mix jarzyn gotowanych, surówka z kapusty kiszonej z cebula, marchewka, olej, kompot owocowy

 

Zupa: dyniowa  z ziemniakami, zielenina, zabielany mleczkiem kokosowym

Budyń kakaowy, z musem wiśniowym herbatniki/ kisiel wiśniowy , chrupki kukurydziane.
ALERGENY jaja, gluten, mleko jaja, gluten, seler, ryba mleko, gluten, jaja
 

Środa

27.10.2021

Kasza manna  na mleku/ kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/florą, pasztet warzywny, ogórek kiszony

 

II Śniadanie: gruszki, mango, woda

Gulasz z indyka z papryka czerwona, ziemniaki z wody z zielenina ,buraczki na ciepło, mizeria z ogórka z koperkiem zabielana jogurtem greckim/ olej, kompot owocowy.

 

Zupa: brokułowa z płatkami jaglanymi, zabielana kefirem, zielenina

Ciasto zebra  z serem białym, mleko do picia/ galaretka owocowa, napój jaglany.
ALERGENY mleko, jaja, gluten, seler  seler, gluten, mleko gluten, jaja, mleko
 

Czwartek

28.10.2021

Płatki pszenne  na mleku/kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/florą, szynka z kurczaka wędzona, papryka żółta, sałata

 

II Śniadanie:  jabłka, melon,woda

Dorsz świeży  pieczony ze szczypiorkiem ryz mieszany, jarzyny gotowane, surówka z buraczków z jabłkiem, kukurydza, olej , kompot owocowy

 

Zupa: krem z warzyw mieszanych z ziemniakami

Makaron czterojajeczny  z cynamonem i duszonym jabłuszkiem, mleko do picia/ napój jaglany
ALERGENY mleko,  gluten, gorczyca Seler, ryba, jaja , gluten mleko, jaja, gluten
 

Piątek

29.10.2021

 

Kakao na mleku /kakao na mleku jaglanym , pieczywo mieszane z masłem/florą, twaróg z powidłami śliwkowymi/ powidła śliwkowe

 

II Śniadanie: jabłka, śliwka,woda

Gulasz z mięsno- warzywny  , makaron mini rurki gotowany, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym marchewka, olej , syrop owocowy.

 

Zupa: ogórkowa z ziemniakami, zabielana maślanka

Koktajl owocowy na bazie kefiru, biszkopty/ koktajl owocowy, chrupki kukurydziane
ALERGENY mleko, gluten, kakao seler, mleko, gluten, jaja Mleko, jaja, gluten
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania

konsumentom informacji na temat żywności (…).                                               

                                              

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek

01.11.2021

 

 

 

 

ŚWIĘTO

 

 

 

 

ŚWIĘTO

 

 

 

 

ŚWIĘTO

 

 

 

 

 

 

 

ALERGENY      
Wtorek

02.11.2021

Kakao na mleku/ kakao na mleku orkiszowym,  jajecznica na parze ze szczypiorkiem, pomidor

 

II Śniadanie: banan, jabłka, woda

 

Potrawka wieprzowa w chrzanowym, kasza bulgur z zielenina, fasolka zielona gotowana, surówka z kapusty włoskiej z papryka, marchewka, porem, olej z winogron, kompot owocowy

 

Zupa: wielowarzywna z ziemniakami, zielenina

Mus morelowo- marchewkowy, chrupki kukurydziane
ALERGENY  Mleko, gluten, kakao, jaja seler, mleko, gluten  
Środa

03.11.2021

Kluski lane na mleku/ kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/florą, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewka, pomidor.

 

 

II Śniadanie: jabłka, mandarynka, woda

Kotlet pieczony z łososia w sosie koperkowo-śmietanowym ,jarzyny gotowane  ryż mieszany  zielenina, surówka z kiszonego ogórka z pomidorem cebula, olej, syrop owocowy

Zupa: barszcz biały z ziemniakami, zabielany kefirem

Shejk na bazie maślanki z awokado i bananem
ALERGENY mleko, jaja, gluten Ryba, seler, mleko,  ,jaja, gluten mleko,
Czwartek

04.11.2021

  Kasza kus kus  na mleku/kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/florą ser mozzarella, pomidor malinowy, herbata owocowa

 

II Śniadanie: jabłka, kiwi, gruszki, woda

 

 

  Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, ziemniaki z zielenina , mix jarzyn gotowanych, surówka z ogórka zielonego z koperkiem, jogurt naturalny, kompot owocowy

 

Zupa zacierkowa z warzywami , zielenina

 

Jogurt jagodowy, biszkopty/ mus jagodowy, chrupki kukurydziane

 

ALERGENY mleko, gluten seler, jaja, gluten mleko, jaja, gluten
Piątek

05.11.2021

Płatki kukurydziane na mleku/ kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/florą pasta z zielonego groszku z czosnkiem, ogórek kiszony

 

II Śniadanie:  pomarańcze, jabłka, woda

Indyk pieczony ze śliwka , makaron kolorowy mini, marchewka gotowana, surówka z sałaty lodowej z rzodkiewka, pomidorem ogórkiem , olej, syrop owocowy.

Zupa: kalafiorowa z ziemniaki zielenina zabielana kefirem

Deser rafaello z wiórkami kokosowymi i mlekiem koksowym, z kruszonymi herbatnikami musem malinowym , kawa na mleku/ kasza bezmleczna z owocami, napój orkiszowy.
ALERGENY Mleko, gluten mleko, jaja, gluten , seler gluten, jaja, mleko
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).                                                                                                                             
Przewiń do góry
Przejdź do treści