PONIEDZIAŁEK 11.01.2021 |
Kasza manna na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, mozarella. Ogórek kwaszony, pomidor koktajlowy, herbatka owocowa. II śniadanie: mango, melon, kiwi. DBM: kaszka ryżowa z owocami |
Kasza jęczmienna wiejska, roladka ze schabu w/p w sosie musztardowym. Buraczki na ciepło, surówka z pora z jogurtem greckim.
Kompot wiśniowy. |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, koperkiem i natką pietruszki. Kisiel czereśniowo – ananasowy, z płatkami migdałów. Biszkopty, chrupki kukurydziane. DBM: herbatniki bez jaj i mleka. |
ALERGENY | laktoza (mleko, ser), gluten (pszenica, żyto) | gluten (pszenica) | laktoza (mleko), seler, gluten(pszenica), jaja |
WTOREK 12.01.2021 |
Zacierki na mleku. Pieczywo mieszane z nutellą (awokado, miód, kakao), chipsy marchewkowe. Mięta z limonką do picia.
II śniadanie: arbuz , banan. DBM: pieczywo z szynką w/p. |
Ziemniaki z koperkiem, pulpecik z dorsza w sosie koperkowym. Kapusta kwaszona z kminkiem na ciepło. Surówka z pomidora malinowego z papryka żółtą i oliwą z oliwek.
Kompot malinowy.
|
Zupa barszcz czerwony z kaszą bulgur.
Ryż z musem jabłkowo- brzoskwiniowym. Mleko do picia. |
ALERGENY | laktoza (mleko ), gluten (pszenica, ,żyto) | ryba | seler |
ŚRODA 13.01.2021 |
Kakao. Pieczywo mieszane z masłem, szynką wieprzową bez konserwantów, sałata rzymska, rukola, papryka czerwona.
II śniadanie: pomelo, mandarynka. DBM: herbata. |
Zapiekana makaronowa z warzywami (brokuł, kalafior, marchew, kukurydza, brukselka) posypane wiórkami sera żółtego i orzeszkami pini.
Kompot ananasowo borówkowy. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami, koperkiem i natką pietruszki.
Bananowe musli z bakaliami i jogurtem naturalnym. |
ALERGENY | gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko) | gluten, (pszenica), laktoza (ser) | gluten, laktoza (jogurt) |
CZWARTEK 14.01.2021 |
Płatki jaglane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna, ogórek świeży, rzodkiewka, herbata z cytryną.
II śniadanie: mango, melon, winogrono. DBM: kaszka bezmleczna z owocami DBJ: pieczywo z szynką w/p.
|
Ziemniaki z koperkiem, gulasz z fileta z indyka, mix sałat (rzymska, lodowa, masłowa, karbowana, rukola) z jogurtem greckim. Marchew krojona w kostkę na ciepło.
Kompot wieloowocowy. |
Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki.
Naleśniki z serem, polane musem owocowym. Napój owocowy. DBM: naleśniki z dżemem. |
ALERGENY | laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto),jajko | laktoza (jogurt) | seler, laktoza (ser), gluten (pszenica) |
PIĄTEK 15.01.2021 |
Płatki kukurydziane pełnoziarniste na mleku z rodzynkami. Pieczywo mieszane z masłem, pasta warzywna. Cykoria biała i czerwona do pochrupania. Napój owocowy.
II śniadanie: gruszka, mandarynka. DBM: kaszka ryżowa z owocami.
|
Ryż pełnoziarnisty, medalion z fileta, z kurczaka w sosie warzywnym ze świeżą bazylią. Kalafior świeży na ciepło. Surówka: marchewka z ananasem.
Kompot czereśniowy. |
Zupa pejzanka z ziemniakami i natką pietruszki
Koktajl mleczny na bazie kefiru z owocami leśnymi. Wafle orkiszowe bio. DBM: napój migdałowy z owocami leśnymi . herbatniki bez jaj i mleka.
|
ALERGENY | gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko) | gluten, laktoza (mleko) |
Woda firmy Piast Pol dostępna dla dzieci przez cały dzień
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.