Jadłospis - Żłobek 30 | Żłobek nr 30

Jadłospis 12 – 16.04.2021

Śniadanie Drugie danie Zupa /Podwieczorek
 

PONIEDZIAŁEK

12.04.2021

Płatki kukurydziane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z ziołami, pomidor koktajlowy.

 II śniadanie: melon, banan.

DBM: kaszka ryżowa bezmleczna z owocami, pieczywo z dżemem.

 

Kasza gryczana biała nie palona, roladka z indyka. Mix warzyw na ciepło (marchew junior, kalafior, brukselka). Surówka z selera i jabłka. Kompot czereśniowy.

 

Zupa grochówka (groch włoski) z ziemniakami i majerankiem.

Mufinki marchewkowe, mleko modyfikowane do picia.

ALERGENY gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko, ser). Gluten (pszenica), jaja, Seler
 

WTOREK

13.04.2021

Ryż na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica. Ogórek świeży krojony w słupki.  Napój owocowy.

II śniadanie: winogrono, mandarynka.

DBM: kaszka bezmleczna z owocami.

Ziemniaki z koperkiem, kuleczka z mintaja. Kapusta kwaszona na ciepło, surówka z pomidora koktajlowego, papryki żółtej z oliwą z oliwek.

Kompot brzoskwiniowy.

 

Zupa z zielonego groszku z makaronem.

 

Kasza manna polana musem owocowym.

DBM: kasza manna na wodzie.

 

ALERGENY gluten (pszenica, żyto ), mleko (laktoza), jajko. ryba  laktoza (mleko), gluten (pszenica )
 

ŚRODA

14.04.2021

Kakao.

Pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa bez konserwantów. Sałata rzymska, rzodkiewka.

II śniadanie: melon, winogrono.

DBM: herbata owocowa.

 

Kasza bulgur bio, gulasz z cielęciny w sosie warzywnym. Fasolka szparagowa żółta gotowana na parze, surówka z marchwi.

Kompot wiśniowy.

 

Zupa szpinakowa z ziemniakami i jajkiem.

 

Ryż biały okrągły bio zapiekany z jabłkiem i cynamonem.

ALERGENY laktoza (mleko),  gluten (pszenica, żyto) seler
 

CZWARTEK

15.04.2021

 

Płatki jęczmienne na mleku.

Pieczywo mieszane z masłem, pasta warzywna, ogórek kiszony.

II śniadanie: kiwi, jabłko.

DBM: kaszka ryżowa bezmleczna z owocami.

 

Ziemniaki z koperkiem medalion z mięsa wołowego. Surówka z kalarepy i papryki czerwonej. Marchewka z groszkiem na ciepło.

Kompot  malinowy.

 

 

Zupa brukselkowa z kaszą pęczak.

 

Naleśniki z twarożkiem waniliowym.

DBM: naleśniki z dżemem.

ALERGENY laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto). laktoza (ser), seler, jajko, gluten (pszenica).
 

PIĄTEK

16.04.2021

Kasza kukurydziana na mleku.

Pieczywo mieszane z masłem, nutella (awokado, miód, kakao), chipsy marchewkowe.

II śniadanie: mandarynka, kiwi.

DBM: kaszka ryżowa z owocami.

 

Ziemniaki, kuleczka  z dorsza w sosie koperkowym. Różyczki kalafiora gotowane na parze, surówka wiosenna (marchew, kukurydza, seler) z jogurtem greckim.

Kompot wieloowocowy (malina, porzeczka, wiśnia)

 

 

Zupa fasolowa z ryżem.

Koktajl mleczny na bazie jogurtu z jagodami, herbatniki bio.

DBM: przecier owocowy bobovita.

ALERGENY laktoza (mleko),  gluten (pszenica, żyto). ryba, laktoza (jogurt).  gluten (pszenica), seler, laktoza (jogurt).

Woda firmy Piast Pol dostępna dla dzieci przez cały dzień

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z  Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.

Scroll to Top
Skip to content