Śniadanie | Drugie danie | Zupa /Podwieczorek | |
PONIEDZIAŁEK 12.04.2021 |
Płatki kukurydziane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z ziołami, pomidor koktajlowy.
II śniadanie: melon, banan. DBM: kaszka ryżowa bezmleczna z owocami, pieczywo z dżemem. |
Kasza gryczana biała nie palona, roladka z indyka. Mix warzyw na ciepło (marchew junior, kalafior, brukselka). Surówka z selera i jabłka. Kompot czereśniowy. |
Zupa grochówka (groch włoski) z ziemniakami i majerankiem. Mufinki marchewkowe, mleko modyfikowane do picia. |
ALERGENY | gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko, ser). | Gluten (pszenica), jaja, Seler | |
WTOREK 13.04.2021 |
Ryż na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica. Ogórek świeży krojony w słupki. Napój owocowy.
II śniadanie: winogrono, mandarynka. DBM: kaszka bezmleczna z owocami. |
Ziemniaki z koperkiem, kuleczka z mintaja. Kapusta kwaszona na ciepło, surówka z pomidora koktajlowego, papryki żółtej z oliwą z oliwek.
Kompot brzoskwiniowy. |
Zupa z zielonego groszku z makaronem.
Kasza manna polana musem owocowym. DBM: kasza manna na wodzie.
|
ALERGENY | gluten (pszenica, żyto ), mleko (laktoza), jajko. | ryba | laktoza (mleko), gluten (pszenica ) |
ŚRODA 14.04.2021 |
Kakao.
Pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa bez konserwantów. Sałata rzymska, rzodkiewka. II śniadanie: melon, winogrono. DBM: herbata owocowa. |
Kasza bulgur bio, gulasz z cielęciny w sosie warzywnym. Fasolka szparagowa żółta gotowana na parze, surówka z marchwi. Kompot wiśniowy. |
Zupa szpinakowa z ziemniakami i jajkiem.
Ryż biały okrągły bio zapiekany z jabłkiem i cynamonem. |
ALERGENY | laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto) | seler | |
CZWARTEK 15.04.2021 |
Płatki jęczmienne na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pasta warzywna, ogórek kiszony. II śniadanie: kiwi, jabłko. DBM: kaszka ryżowa bezmleczna z owocami. |
Ziemniaki z koperkiem medalion z mięsa wołowego. Surówka z kalarepy i papryki czerwonej. Marchewka z groszkiem na ciepło. Kompot malinowy.
|
Zupa brukselkowa z kaszą pęczak.
Naleśniki z twarożkiem waniliowym. DBM: naleśniki z dżemem. |
ALERGENY | laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto). | laktoza (ser), seler, jajko, gluten (pszenica). | |
PIĄTEK 16.04.2021 |
Kasza kukurydziana na mleku.
Pieczywo mieszane z masłem, nutella (awokado, miód, kakao), chipsy marchewkowe. II śniadanie: mandarynka, kiwi. DBM: kaszka ryżowa z owocami.
|
Ziemniaki, kuleczka z dorsza w sosie koperkowym. Różyczki kalafiora gotowane na parze, surówka wiosenna (marchew, kukurydza, seler) z jogurtem greckim.
Kompot wieloowocowy (malina, porzeczka, wiśnia)
|
Zupa fasolowa z ryżem. Koktajl mleczny na bazie jogurtu z jagodami, herbatniki bio. DBM: przecier owocowy bobovita. |
ALERGENY | laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto). | ryba, laktoza (jogurt). | gluten (pszenica), seler, laktoza (jogurt). |
Woda firmy Piast Pol dostępna dla dzieci przez cały dzień
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.